میانگین درآمد سالانه هر شهروند آمریکایی: 54151 دلار، جمعیت کشور: 323.1 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 18.6 تریلیون دلار
ثروتمندترین کشورهای جهان بخش اول
ثروتمندترین کشورهای جهان بخش دوم
میانگین درآمد سالانه هر شهروند هنگ کنگ: 55733 دلار، جمعیت کشور: 7.3 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 320.9 میلیارد دلار
سرمایه گذاری های مالی و فعالیت های وابسته به این فعالیت اقتصادی نیز از دیگر عواملی هستند که سبب شده تا هنگ کنگ در میان سایر قدرت های مالی جهان جای بگیرد. بنا به نظر بسیاری از متخصصان حوزه فعالیت های اقتصادی، هنگ کنگ یکی از بزرگترین و مهمترین مراکز مالی دنیا به شمار می رود و اگر بخواهیم قدرتی فراتر از آن در این عرصه پیدا کنیم، تنها به نام شهر های لندن انگلیس و نیو یورک آمریکا خواهیم رسید. فعالیت ها و سرمایه گذاری های مالی و نیز فعالیت های وابسته به بیمه و این گونه خدمات، در سال 2016 چیزی حدود هجده درصد از کل درآمد سالانه هنگ کنگ را به ارمغان آورد. در حال حاضر میانگین درآمد سالانه مردم این کشور معادل با 55733 دلار است که تقریباً چهار بار میانگین درآمد جهانی است و در نوع خود بسیار قابل توجه.
میانگین درآمد سالانه هر شهروند سوئیسی: 57955 دلار، جمعیت کشور: 8.4 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 668.9 میلیارد دلار
بانک های جهانی سوئیس از مراکز مالی ای هستند که در سراسر دنیا شناخته شده اند و نقش مهمی در اقتصاد این کشور به عهده دارند. مردم سوئیس از لحاظ معیشتی اوضاع اقتصادی بسیار خوبی را تجربه می کنند و میانگین در آمد سالانه شان آن ها را در شمار ثروتمندترین مردم دنیا قرار داده است. طی چند سال اخیر و به طور ویژه ای میان سال های 2010 تا 2016، اقتصاد این کشور با افول اندکی روبه رو شده است، البته حتی با وجود این افول، هنوز هم سوئیس از لحاظ اقتصادی شرایط بسیار خوبی را تجربه می کند. بنا به اطلاعاتی که دیده بان حقوق بشر در خصوص سوئیس و دولت مردان آن در اختیار عموم قرار داده است، این کشور یکی از سالم ترین دولت های جهان را در اختیار دارد و عدالت و انصاف آن ها برای مردم تقریباً ثابت شده است. از لحاظ عدم وجود فساد در دستگاه دولتی، سوئیس توانسته است امتیاز 85 از 100 را از آن خود کند و با اختلاف اندکی پس از کشورهای نیوزلند و دانمارک قرار می گیرد و به عنوان یکی از بهترین کشورهایی شناخته می شود که فساد در دستگاه دولتی آن تقریبا جایی ندارد. همین عدم وجود فساد در دستگاه دولتی است که در نهایت سبب شده مردم این کشور امکان پیشرفت از لحاظ اقتصادی را داشته باشند و صرف نظر از این که در دستگاه حاکمه روابط مؤثری داشته باشند یا نه، قادر به انجام فعالیت های اقتصادی و کسب درآمد خواهند بود و به همین دلیل است که از لحاظ معیشتی در وضعیت خوبی به سر می برند.
میانگین درآمد سالانه هر شهروند لوکزامبورگ: 64247 دلار، جمعیت کشور: 582014 نفر، درآمد سالانه کشور: 58.6 میلیارد دلار
اگر بخواهیم درآمد سالانه یک کشور را با میزان فعالیت های آن کشور در حوزه صادرات محصولاتش به نقاط دیگر دنیا مقایسه کنیم، هیچ کشوری به اندازه لوکزامبورگ را نخواهیم یافت که عملکرد مؤثری در این خصوص از خود نشان داده باشد. لوکزامبورگ، کشوری بسیار کوچک در قاره اروپا است و آلمان، فرانسه و بلژیک از همسایگان اصلی آن به شمار می روند. جالب است بدانید که ارزش محصولاتی که همه ساله از این کشور به نقاط دیگر دنیا صادر می شود بیش از 222 درصد بیشتر از درآمد سالانه آن است. در کشورهایی چون لوکزامبورگ که در آن ارزش محصولات صادراتی از درآمد سالانه کشور بیشتر است، تمرکز دولت و مسئولان این کشور های بیشتر بر صنایعی است که از لحاظ سود دهی بیشترین درآمد را داشته باشند و تنها به این واسطه است که قادر به وارد کردن آن دسته از محصولاتی خواهند بود که خود به سادگی توان تولید داخلی آن را نداشته و در عین حال نیازمند این محصولات هستند. کشاورزی و فعالیت های وابسته به آن تنها چیزی حدود 0.3 درصد از کل درآمد و محصولات مورد نیاز کشور را تأمین می کند و ناچیز بودن این میزان سبب شده است تا جمعیت محدود این کشور که از ششصد هزار نفر تجاوز نمی کند، به طور گسترده ای از لحاظ اقتصادی خود به صادرات محصولاتشان وابسته باشند. صنایعی نوآورانه و خلاقانه در این کشور هستند که به طور گسترده ای به مطرح ماندن نام آن کمک کرده و درآمد خوبی را برایشان به ارمغان آورده است. فعالیت های وابسته به تکنولوژی اطلاعات و تحقیقات زیست پزشکی از جمله صنایعی هستند که در این کشور جریان داشته و به وضعیت اقتصادی آن کمک شایانی کرده اند.
میانگین درآمد سالانه هر شهروند نروژ: 67034 دلار، جمعیت کشور: 5.2 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 371.1 میلیارد دلار
نروژ یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا به شمار می رود و توزیع ثروت در این کشور بسیار عادلانه است و اختلاف طبقاتی موجود در کشورهای بزرگ تر توسعه یافته را کمتر در میان نروژی ها مشاهده می کنیم. این عدم وجود فاصله طبقاتی، در کنار دستگاه دولتی کارآمد نروژ که بنا به اطلاعات دریافتی از دیده بان حقوق بشر، در حال حاضر، از آن دسته دولت هایی شناخته می شود که فساد در آن شایع نیست و عدالت و انصاف در برخورد با مردم رعایت می شود، در کنار هم سبب شده اند که نروژ از لحاظ اقتصادی در شرایط بسیار خوبی به سر ببرد. صنعت استخراج و صادرات نفت خام از مهمترین فعالیت هایی است که نروژ از لحاظ اقتصادی به آن وابسته است. چیزی حدود چهل درصد از کل ارزش صادرات سالانه محصولات نروژ، به وسیله فروش نفت خام تأمین می شود. از دیگر مواد و محصولاتی که به طور عمده از نروژ به نقاط دیگر جهان صادر می شود، می توان به گونه های متفاوت جانوران آبی و نیز ماهی هایی اشاره کرد که مصرف خوراکی دارند.
میانگین درآمد سالانه هر شهروند اماراتی: 67497 دلار، جمعیت کشور: 9.3 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 348.7 میلیارد دلار
میانگین درآمد سالانه هر شهروند کویتی: 74109 دلار، جمعیت کشور: 4.1 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 110.9 میلیارد دلار
در سراسر جهان، هیچ کشوری به اندازه کویت از لحاظ اقتصادی به منابع نفتی خود وابسته نیست. بنا به آمار و اطلاعاتی که بانک جهانی منتشر کرده است، نزدیک به چهل و پنج درصد از کل درآمد سالانه کویت، از فعالیت های مربوط به استخراج و فروش نفت به دست می آید و این بیشترین میزان درآمد در میان سایر کشورهایی است که از منابع نفتی بهره می برند. البته این منابع نفتی از عمده دلایل (اگر نگوییم اصلی ترین دلیل) پیشرفت این چنینی اقتصاد کویت بوده است، با این وجود اتکای بیش از اندازه کویت به این منابع نفتی ممکن است برایشان گران تمام شود. برای نمونه کاهش چشمگیر قیمت نفت در بازارهای جهانی طی شش ساله اخیر باعث شده است تا میانگین درآمد سالانه مردم این کشور در این شش سال با کاهشی 7.5 درصی مواجه شود و چنین کاهشی در میان کشور های مرفه که وضعیت اقتصادی خوبی دارند، بسیار چشمگیر است. به همین خاطر است که بسیار از تحلیل گران اوضاع اقتصادی بر این باوراند که کویت در حال حاضر با چالشی بسیار جدی روبه رو است و اگر قصد دارد نامش در میان کشورهای ثروتمند جهان باقی بماند، بهتر آن است که فکری به حال اتکای بیش از اندازه اش به فعالیت های مربوط به استخراج و فروش نفت بکند. نکته دیگری که در خصوص کویت وجود دارد، فساد بیش از حدی است که در میان دولت مردان این کشور رواج دارد. بنا به اطلاعات به دست آمده، دولت کویت در خصوص پیش گرفتن رفتاری عادلانه با مردم خود مشکلات زیادی دارد و از صد امتیازی که در این خصوص در نظر گرفته شده است، دولت کویت امتیاز 39 را دریافت می کند که در میان سایر کشورهای این لیست، کمترین میزان است.
میانگین درآمد سالانه هر شهروند برونئی: 76722، جمعیت کشور: 423196 دلار، درآمد سالانه کشور: 11.4 میلیارد دلار
میانگین درآمد سالانه هر شهروند سنگاپور: 78929 دلار، جمعیت کشور: 5.6 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 297.0 میلیارد دلار
میانگین درآمد سالانه هر شهروند ماکائو: 89524 دلار، جمعیت کشور: 612167 نفر، درآمد سالانه کشور: 45.3 میلیارد دلار
در سیارک بخوانیم: