علائم دیابت بخش اول

در

در حال حاضر نزدیک به 30.3 میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا با بیماری دیابت دست و پنجه نرم کرده و از آن رنج می برند. 30.3 میلیون نفر رقم قابل توجهی است و حتی از تعداد کسانی که جمعیت مکزیک را تشکیل می دهند بیشتر است. شاید ترسناک تر از این آمار و ارقام، اطلاعات مربوط به آن دسته از کسانی باشد که از این بیماری رنج می برند و در عین حال از این مسئله آگاهی ندارند: بنا به آمار و اطلاعات منتشر شده توسط انجمن درمان و پیشگیری از دیابت در ایالات متحده آمریکا، حداقل چیزی حدود هفت میلیون نفر از مردم این کشور از بیماری دیابت رنج می برند، بدون آن که از بیماری خود آگاهی داشته باشند. بنا به همین آمار و ارقام سالانه چیزی حدود یک و نیم میلیون نفر آمریکایی به این بیماری مبتلا می شوند.

شاید پیش خود فکر کنید که اگر فردی از این بیماری رنج برده و قادر به شناسایی آن نباشد، به این معنی است که این اختلال چندان جدی نیست و اگر بود، مطمئنا در فعالیت روزانه فرد اختلال ایجاد می شد، اما نکته ای که در خصوص این بیماری وجود دارد این است که معمولا تا مدتی طولانی مشکلی برای فرد به وجود نمی آورد و در بلند مدت است که درد سر ساز خواهد شد. باید از این مسئله آگاهی داشت که حتی اگر بیماری دیابت، مشکلی در فعالیت های روزانه فرد به وجود نیاورد و اختلال چندان جدی ای متوجه حالت طبیعی او نکند، به این معنی نیست که در حال از بین بردن کارایی عادی کارکرد اعضا و ارگان های مختلف بدن نمی باشد. اگر بیماری دیابت از کنترل خارج شده و به آن رسیدگی نشود، در بلند مدت اختلالات بسیار جدی و خطرناکی متوجه فرد خواهد کرد. از آن جمله اند: افزایش خطر رخ دادن حملات قلبی، سکته مغزی، آسیب رسانی به دستگاه عصبی، کوری، از دست رفتن توان ماهیچه ها و حتی مرگ.

خوشبختانه راهکار هایی برای افراد مبتلا به این بیماری وجود دارد که با به کار گیری آن ها قادر خواهند بود در بلند مدت از بروز این گونه اختلالات تا حدود بسیار زیادی جلوگیری کند. این افراد باید رژیم غذایی سالمی داشته و از اضافه کردن به وزن شان پرهیز کنند و در طول روز فعال باشند. علائمی نیز وجود دارند که افراد با توجه به آن ها قادر خواهند بود خطر احتمالی ابتلا به دیابت را مد نظر قرار دهند و در این مقاله موضوع اصلی ما در خصوص همین علائم است و قصد داریم اطلاعات دقیق تر و جزئی تری در خصوص شان در اختیارتان قرار دهیم. با سیارک همراه باشید.

افزایش تشنگی

اگر پس از نوشیدن یک لیوان آب، باز هم احساس تشنگی می کنید و گویی پایانی بر عطش تان نمی توان متصور بود، باید عنوان کرد که این مسئله می تواند نشانه ای بر مبتلا شدن شما به دیابت باشد. مسئله ای که در این خصوص وجود دارد این است که بدن فرد، به هنگام ابتلا به دیابت دچار اختلال شده و کارکرد طبیعی خود را از دست می دهد؛ به این صورت که دستگاه های مختلف بدن توانایی استفاده از گلوکز موجود در جریان خون را از دست می دهند و گلوکزی که مورد استفاده قرار نگرفته است، باید از طریق ادرار کردن از بدن دفع شود، به همین خاطر است که آب قسمت های مختلف بدن برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرند. این مسئله می تواند حالتی را برای فرد پدید آورد که گویی با گلویی خشک در حال قدم زدن در صحرا است و هر چه آب می نوشد باز هم احساس تشنگی رهای اش نمی کند، حتی اگر فرد در خانه و در مقابله دستگاه تهویه هوای خود نشسته باشد.

شکل گرفتن لکه هایی تیره رنگ بر روی سطح پوست

نکته ای که باید در این خصوص به خاطر داشته باشید این است که لکه های سیاه باقی مانده بر روی پوست، تنها به واسطه فراموش کردن زدن کرم سفید کننده در آن نواحی باقی نمانده است و نشانه خطری جدی تر است. در حقیقت علت اصلی کبود شدن سطح پوست و ایجاد لکه های تیره رنگ بر روی آن فعال شدن آن دسته از گیرنده های انسولین در بدن است که زیر پوست قرار گرفته اند و همین فعالیت گیرنده ها است که که باعث شکل گیری تغییراتی ناگهانی در بافت های بدن شده و نمود بیرونی این تغییرات، همان لکه های سیاه رنگی است که بر روی سطح پوست مشاهده می شود.

کاهش وزن

البته مسئله ای که در حال حاضر بیشتر در خصوص آن صحبت می شود و باوری که در میان عامه مردم شکل گرفته این است که دیابت و افزایش وزن ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. البته این باور اشتباهی نیست، اما مسئله ای که غالبا افراد از آن غافل می شوند این است که علاوه بر افزایش وزن، کاهش وزن نیز می تواند از دیگر علائم و عوامل مستقیم بیماری دیابت باشد، به خصوص اگر فرد از دیابت نوع یک رنج ببرد. همان گونه که در موارد قبلی توضیحاتی در خصوص این مسئله داده شد، بدن فرد به هنگام ابتلا به دیابت قابلیت استفاده از گلوکز موجود در جریان خون را از دست داده و در نهایت برای رهایی از گلوکزی که استفاده ای در بدن از آن نشده است، مجبور به کشیدن آب از اعضا و ارگان های مختلف بدن شده و آن را به صورت ادرار دفع می کند، در حقیقت همین مسئله است که سبب کاهش وزن نیز می شود. متأسفانه بر خلاف کاهش وزنی که به وسیله اتخاذ رژیم های غذایی مناسب و کم و چرب و نیز ورزش کردن به دست می آید، این گونه کاهش وزن نه تنها برای فرد نتیجه بخش نخواهد بود، بلکه خطری بسیار جدی برای سلامت او به شمار می رود.

گرسنگی

مطمئنا اگر فرد مدت کوتاهی پس از خوردن وعده غذایی خود باز هم احساس گرسنگی کند اتفاق عجیبی است و این مسئله یکی دیگر از علائمی است که می تواند خبر از ابتلای فرد به دیابت دهد. زمانی که فرد دچار دیابت می شود، اعضا و ارگان های بدن قادر به استفاده از گلوکز موجود در جریان خون نخواهند بود و همین مسئله است که سبب می شود میزان گلوکز کافی برای تأمین انرژی در اختیار فرد قرار نگیرد. متأسفانه عدم تأمین انرژی لازم برای بدن به واسطه سوزاندن گلوکز در نهایت منجر به این می شود که بدن فرد برای تأمین انرژی مورد نیاز خود اقدام به از بین بردن ماهیچه های سالم خود کند و همین مسئله است که گرسنگی شدید را مداوم می کند.

شیرین شدن طعم نفس فرد

البته همه ما دوست داریم که دهانی خوش بو داشته باشیم، اما نکته ای که باید از آن آگاهی داشته باشیم این است که اگر نفس خارج شده از دهان، طعمی شیرین پیدا کرده باشد، به هیچ عنوان نشانه خوبی نخواهد بود. طعم شیرین نفس می تواند نشانه ای بر آن باشد که بدن در حالت کتواسیدوز دیابتی به سر می برد: به این معنی که بدن فرد قادر به تولید میزان کافی انسولین برای کارکرد طبیعی اعضا و ارگان های مختلف نمی باشد. زمانی که بدن فرد به جای استفاده از گلوکز به عنوان منبعی برای انرژی، اقدام به سوزاندن چربی ها و ماهیچه های موجود در بدن می کند، اسیدی به نام کتونز وارد جریان خون می شود که عامل مستقیم این فرایند چربی سوزی و ماهیچه سوزی است و در نهایت همین اسید است که سبب می شود نفس فرد طعمی شیرین مزه پیدا کند؛ طعمی که شبیه به مزه برخی از میوه ها است.

درد شدید

زمانی که بیماری دیابت در بدن فرد پیشرفت می کند و مدت بیشتری از شکل گرفتن آن می گذرد، نوعی به خصوص از اختلالات عصبی که با نام نوروپاتی محیطی (نوروپاتی محیطی اختلال در اعصابی است که از مغز و طناب نخاعی سرچشمه می گیرند) شناخته می شود، گریبان گیر فرد می شود. نوروپاتی محیطی به واسطه باقی ماندن حالت هایپرگلایسمی برای مدتی طولانی در بدن رخ می دهد (هایپر گلایسمی به معنی افزایش قند خون است) که غالبا در آن دسته از افرادی مشاهده شده است که برای مدتی طولانی از ابتلا به دیابت غافل بوده اند و در نهایت می تواند اختلالات خطرناک تر و شدید تری را متوجه فرد کند. از آن جمله اند: رساندن آسیبی دائمی به رشته های عصبی، از دست دادن قدرت تفکر و احساسات و از بین رفتن بافت های بدن (عامل آخر است که سبب درد گرفتن شدید برخی از قسمت های بدن این گونه افراد می شود).

افزایش وزن

چگونگی کارکرد غدد درون ریز در بدن و سیستم فعالیت این غدد بسیار پیچیده است و زمانی که در کارکرد طبیعی شان اختلالی ایجاد می شود، می توانند سبب بروز مشکلات بسیار جدی ای در بخش های مختلف بدن شوند(غدد درون ریز: ویژگی دسته‌ای از غدد و ساختار های ترشحی که مواد ترشحی خود را به درون خون می ریزند). برای برخی از افرادی که از دیابت رنج می برند، این گونه اختلالات در نهایت سبب افزایش غیر منتظره وزن و جمع شدن چربی در برخی از نواحی بدن می شود. بنا بر این اگر مدتی است با این مسئله مواجه شده اید و وزن تان به طور مرتب در حال افزایش پیدا کردن است و تغییری در رویه زندگی خود ایجاد نکرده اید، بهتر است هر چه سریع تر با پزشک متخصص در این خصوص صحبت کرده و علت آن را جویا شوید.

خشکی دهان

تمامی آبی که به واسطه عدم استفاده صحیح و بهینه از گلوکز موجود در جریان خون از بدن دفع می شود و در موارد قبلی توضیحاتی در خصوص آن داده شد، تنها سبب کاهش وزن نمی شود و اختلالات دیگری را نیز متوجه فرد خواهد کرد؛ از آن جمله می توان به خشکی بیش از اندازه دهان اشاره کرد که می تواند نشانه دیگری بر شکل گیری دیابت در بدن فرد باشد. در نگاه اول ممکن است این مسئله چندان جدی به نظر نرسد و تنها به جز این که حالتی نا خوشایند برای فرد پدید آورد، مشکل دیگری را متوجه او نکند، با این حال، بهتر است بدانید که این مسئله خشکی دهان به مرور زمان می تواند موجب شکل گیری اختلالات جدی تری در دهان فرد شود که از آن جمله به این موارد می توان اشاره کرد: ایجاد اختلال در لثه، خراب شدن و از بین رفتن دندان ها و سایر اختلالات مربوط به سلامت دهان و دندان. بزاق ترشح شدن در دهان فرد تأثیر مهمی بر سلامت دهان و دندان دارد و نبود آن نیز، به طور معمول سبب ایجاد اختلال خواهد شد.

آزردگی خاطر

اگر احساس خستگی می کنید، گرسنه هستید، حالت تهوع دارید و در نهایت مدام به وزن تا ن اضافه می شود، مطمئنا دلایل کافی برای داشتن احساسی نا خوشایند و بد در اختیار دارید. اما نکته دیگری که علاوه بر این ها وجود دارد و سبب می شود افرادی که با بیماری دیابت دست و پنجه نرم می کنند به مشکلات شان افزوده شود این است که مدام حالت روحی روانی شان تغییر می کند و نوسانات شدیدی که در میزان قند موجود در جریان خون این گونه افراد شکل می گیرد، دلیل اصلی این تغییرات روحی روانی است. بنا بر این اگر دچار چنین تغییراتی در حالت روحی و روانی خود شده و متوجه تغییرات ناگهانی در این خصوص شدید که گویی علت به خصوصی ندارند، وقت آن رسیده است که با پزشک متخصص در این خصوص صحبت کرده و علت را جویا شوید.

این مقاله ادامه دارد...

در سیارک بخوانیم:

علائم دیابت 8 مورد 

آیا مقاومت به انسولین و دیابت می توانند معکوس شوند 

دستور غذایی برای افراد دیابتی 

انتخاب جوراب مناسب برای پای دیابتی

در مورد دیابت بیشتر بدانید

دیابت را جدی بگیرید

دانستن الفبای (ABC) دیابت

یاد بگیرید که چگونه با دیابت­ زندگی کنید

نظرات

در ادامه بخوانید...

علائم دیابت بخش دوم

در

اختلالات مربوط به بینایی و دید افراد

البته به مرور زمان و هر چه از سالیان عمر افراد بیشتر می گذرد، تغییراتی در چگونگی سلامت چشم و دید آن ها به وجود آمده و به مرور دست خوش تغییر و تحول می شود، با این وجود، معمولا افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند، زود تر از سایرین در دید شان مشکل به وجود می آید و از این لحاظ بیشتر در معرض خطر قرار می گیرند (کاهش دید چشم و در موارد نادر تر کوری). متأسفانه افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند، افزایش بیش از اندازه قند خون در بدن شان می تواند تاری دید را برای شان به همراه داشته باشد. علاوه بر این، این افراد از اختلالی رنج می برند که در علم پزشکی با نام رتینو پاتی از آن یاد می شود (شبکیه ‌رنجوری یا رتینو پاتی (retinopathy) به اختلالاتی که موجب آسیب به شبکیه (رتین) چشم می‌ شود گویند)؛ در حقیقت اختلالاتی که بیماری دیابت متوجه بدن افراد می کند، در نهایت سبب خواهند شد (البته نه در تمامی بیماران دیابتی) که رگ های خونی قرار گرفته در شبکیه چشم آسیب دیده و بسته به شدت آسیب وارد شده به این رگ ها، حتی احتمال کوری افراد نیز وجود خواهد داشت.

علائم دیابت بخش اول 

دیابت را جدی بگیرید

 

حالت تهوع

نکته ای که افراد در این خصوص باید به خاطر داشته باشند این است که حالت تهوع صرفا به خوردن غذایی مسموم یا تاریخ گذشته و سایر موارد این چنینی مربوط نمی شود و ممکن است خبر از وجود اختلالی جدی تر در بدن فرد بدهد (به خصوص اگر برای مدتی طولانی دوام پیدا کند). اختلالی مربوط به دیابت وجود دارد که از آن با نام گاسترو پارسیس یاد می شود و زمانی شکل می گیرد که معده فرد به طور کامل تخلیه نمی شود. در نهایت این اختلال می تواند سبب بروز حالت تهوع در فرد شود. علاوه بر این افزایش بیش از اندازه قند موجود در جریان خون و نیز مرحله پیشرفته تری از دیابت به نام کتواسیدوز (کتواسيدوز زماني اتفاق مي افتد که در بدن شما انسولين کافي براي بردن قند به داخل سلول ها جهت تبديل به انرژي وجود نداشته باشد) که هر دو از نتایج مستقیم بیماری دیابت هستند، می توانند در شکل گیری این احساس تهوع نقش داشته باشند؛ این دو اختلال یاد شده باعث می شوند بدن برای تأمین انرژی لازم برای انجام فرایند های طبیعی خود، اقدام به سوزاندن ماهیچه ها کند، چرا که گلوکز طی دیابت از طریق ادرار دفع می شود و بدن برای تأمین انرژی گلوکز کافی در اختیار ندارد (همین عامل است که سبب کاهش وزن برخی از بیماران دیابتی می شود). به هر عنوان در صورتی که برای مدتی طولانی از این مسئله رنج می برید، بهتر است هر چه سریع تر با پزشک متخصص در باره آن مشورت کنید.

خستگی

به طور معمول کسانی که از بیماری دیابت رنج می برند، بدن شان توانایی استفاده از مواد مغذی معدنی و ویتامینی موجود در خوراکی ها را تا حدود زیادی از دست می دهد و این مسئله می تواند در نهایت سبب بروز احساس خستگی در این گونه افراد شود. در بسیاری از مواردی که بیماری دیابت در افراد تشخیص داده نشده و تدابیر لازم برای درمان و مقابله با پیشرفت بیماری در نظر گرفته نشده است (به خصوص افرادی که بیماری در بدن شان تا حدود زیادی پیشرفت کرده و وارد مرحله کتواسیدوز شده است که در مورد قبلی توضیحاتی در خصوص آن عنوان شد)، مشاهده شده که بدن فرد به جای استفاده از مواد مغذی موجود در خوراکی ها، اقدام به سوزاندن چربی های مفید موجود در بدن و نیز ماهیچه ها می کند و همین مسئله است که احساس ضعف و خستگی را در این افراد پدید می آورد.

سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک (به اختصار پی سی او اس)

به طور معمول میزان گلوکز موجود در جریان خون افراد مبتلا به دیابت هیچ تعادل و نظم مشخصی ندارد و نا گهان می تواند زیاد یا کم شود؛ همین مسئله در خصوص هرمون های موجود در جریان خون نیز صدق می کند. در نهایت این مسئله می تواند سبب افزایش وزن شده و نیز پیش در آمدی باشد بر بروز اختلال سندرم تخمدان پلی کیستیک. البته مسئله در خصوص این اختلال گاهی پیچیده تر می شود و چیزی که در خصوص آن به ذهن می رسد، شبیه به این سؤال است که ابتدا تخم مرغ به وجود آمده بوده است یا مرغ؛ به عبارت دیگر فردی که از سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک رنج می برد، اختلالاتی مربوط به ترشح هرمون در بدن اش روی خواهند داد که در نهایت می توانند منجر به بروز مشکل در تولید انسولین شوند، حال آن که در سوی دیگر بیماران دیابتی نیز به واسطه اختلالات روی داده شده در بدن شان از لحاظ تولید هرمون های مرتبط با سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک دچار مشکل می شوند.

بی حس شدن اعضای بدن

اگر مدتی طولانی است که احساس می کنید قسمت های مختلف بدن تان گاه به گاه بی حس می شوند ممکن است به دیابت مبتلا شده باشید و این نیز از دیگر نشانه هایی است که خبر از بروز دیابت می دهد. متأسفانه اگر این مسئله نادیده گرفته شود و توجه چندانی به آن نشود، می تواند به مرور زمان جدی تر شده و بافت های بدن را به طور کلی از بین ببرد و در معرض تهدید جدی قرار دهد. بیماری قانقاریا نیز (فساد عضوی از بدن بر اثر نرسیدن خون) از نتایج مستقیم همین مسئله است؛ بیماری ای که در موارد جدی تر برای مقابله با پیشرفت آن باید اقدام به قطع عضو کرد.

افزایش تعداد دفعاتی که فرد در طول روز ادرار می کند

به طور معمول افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند، بدن شان برای دفع کردن میزان اضافه گلوکز موجود در جریان خون، اقدام به کشیدن آب موجود در بافت ها می کند و  سپس گلوکز را از طریق آب بافت ها و به واسطه ادرار از بدن دفع می کند؛ در حقیقت همین مسئله است که تعداد دفعات ادرار کردن فرد در طول روز را زیاد تر می کند. بنا بر این اگر میزان نوشیدن آب  در طول روز همانند سابق است و جذب مایعات و نوشیدنی ها را افزایش نداده اید و با این حال، تعداد دفعاتی که در طول روز ادرار می کنید افزایش پیدا کرده اند، مطمئنا دلیل محکم و قابل استنادی برای صحبت کردن با یک پزشک متخصص در این باره دارید و حتما باید پیگیر وضعیت سلامت خود باشید.

درد گرفتن شکم

درد شدید در ناحیه شکم مطمئنا نشانه خوبی نیست و علاوه بر آزردگی خاطری که پدید می آورد، می تواند نشانه وجود اختلالاتی در سلامت فرد نیز باشد. برای آن دسته از افرادی که از بیماری دیابت رنج برده و هنوز از این مسئله آگاهی کسب نکرده اند، درد گرفتن شکم می توان نشانه بسیار نا خوشایندی باشد و خبر از وجود اختلالاتی جدی دهد. همان گونه که پیش از این نیز توضیحاتی در خصوص آن داده شد، بیماری دیابت در مراحل پیشرفته تر خود اختلالی را متوجه سلامت فرد می کند که از آن با نام گاسترو پارسیس یاد می شود؛ اختلالی که طی آن معده فرد به طور کامل و مؤثر و همانند افراد عادی تخلیه نمی شود. در نهایت این مسئله می تواند سبب بروز درد های شدید در ناحیه معده و به طور کلی شکم شود و علاوه بر این، عدم جذب مواد مغذی موجود در خوراکی های گوناگون نیز تا حدود زیادی از همین مسئله سر چشمه می گیرد. خبر خوب این است که با تحت کنترل گرفتن بیماری دیابت و شروع فرایند های درمانی می توان به مرور زمان از این مسئله رهایی یافت و اگر از چنین مشکلی رنج می برید، بهتر است هر چه سریع تر با پزشک متخصص در باره آن صحبت کرده و از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید.

آیا مقاومت به انسولین و دیابت می توانند معکوس شوند

چه گام هایی می تواند مقاومت به انسولین و پیش دیابت را معکوس کند

عفونت

کسانی که از بیماری دیابت رنج می برند، به طرق گوناگون در معرض پدیدار شدن عفونت قرار می گیرند و حال اگر فرد از شکل گیری این بیماری در بدن خود آگاهی نداشته باشد، خطرات ناشی از این گونه عفونت ها به مراتب بیشتر نیز خواهد شد. همان گونه که پیش تر عنوان شد، افراد مبتلا به دیابت به مراتب بیشتر از سایرین در طول روز ادرار می کنند و این افزایش دفعات ادرار می تواند در نهایت منجر به بروز و شکل گیری عفونت هایی در کلیه و مثانه شود. کشیده شدن آب موجود در بافت های بدن در نهایت سبب خشکی بیش از اندازه پوست و ایجاد ترک هایی بر سطح آن می شود؛ اختلالی که در نهایت می تواند منجر به بروز عفونت های پوستی شود. علاوه بر این دو موردی که ذکر شد، اختلالاتی که بیماری دیابت متوجه دستگاه عصبی می کند می تواند در نهایت منجر به بروز عفونت در سایر اندام های بدن شود.

ضعف

افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند و از این مسئله آگاهی ندارند (به این معنا که فرایند درمانی را آغاز نکرده اند)، قادر به استفاده بهینه از قند موجود در جریان خون به منظور تهیه انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه خود نخواهند بود. به مرور زمان و هنگامی که بیماری در بدن پیشرفته تر می شود، برای تأمین انرژی مورد نیاز، بدن فرد اقدام به از بین بردن بافت ها و ماهیچه ها و سوزاندن آن ها می کند و همین مسئله است که احساس خستگی شدید را در فرد پدید می آورد.

خارش پوست

یکی دیگر از مشکلاتی که به طور معمول در آن دسته از افرادی بروز می کند که بیماری دیابت داشته و فرایند درمانی مرتبط با آن را آغاز نکرده اند، از بین رفتن حالت طبیعی و مناسب پوست و ایجاد خارش بر سطح پوست است. همان گونه که پیش تر از این نیز به آن اشاره شد، بدن این دسته از افراد برای دفع میزان بیش از اندازه گلوکز موجود در جریان خون از طریق ادرار، اقدام به کشیدن آب موجود در بافت ها می کند؛ مسئله ای که در نهایت سبب خشک شدن بیش از اندازه پوست می شود. اگر از این مسئله رنج می برید، ابتدای امر با پزشک متخصص در خصوص آن صحبت کرده و فرایند های درمانی را آغاز کنید، سپس طی روندی منظم و روزانه اقدام به استفاده از مرطوب کننده ها کنید تا از بروز شکاف بر سطح پوست و شکل گیری عفونت های خطرناک جلوگیری کنید. علاوه بر آن به خاطر داشته باشید که در این هنگام باید مصرف روزانه آب و مایعات را به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهید تا حتی الامکان از کشیده شدن آب موجود در بافت ها جلوگیری کنید.

افزایش زمان مورد نیاز برای بهبود زخم ها

زخمی که مدت ها است خشک نشده و بهبود نیافته است؛ شکاف یا ترک خوردگی ای بر سطح پوست که از بین نمی رود؛ جراحتی که ماه ها است شما را آزرده کرده و بهبود پیدا نمی کند؛ تمامی این ها نشانه های دیگری است مبنی بر این که امکان دارد از بیماری دیابت رنج برده و از این مسئله آگاهی نداشته باشید. متأسفانه یکی دیگر از اختلالاتی که بیماری دیابت متوجه بدن افراد می کند، بروز مشکلاتی در کارکرد طبیعی گلبول های قرمز و سفید خون است. این اختلال در نهایت سبب می شود بدن فرد توانایی عادی برای خود برای بهبود زخم ها و جراحات مختلف را به طور قابل ملاحظه ای از دست داده و هفته ها و حتی ماه ها از تازه ماندن یک زخم سطحی رنج ببرد.

در سیارک بخوانیم:

 

دانستن الفبای (ABC) دیابت

یاد بگیرید که چگونه با دیابت­ زندگی کنید

بیماران دیابتی از روال عادی مراقبت مطلع شوید تا سالم بمانید

پیش­ دیابت و مقاومت به انسولین چیست

چگونه مقاومت به انسولین به دیابت نوع 2 و پیش دیابت مربوط می­شود

 

نظرات

در ادامه بخوانید...

10 بیماری که در مردان شایع تر از زنان است

در

1. بیماری های قلبی

گزارش شده است که بین 70 تا 89 درصد موارد ناگهانی بیماری های قلبی در مردان وجود دارد.

2. سرطان پوست

مردان بیشتر از زنان از از سرطان پوست می میرند، که یک در 28 مرد سفید در مقابل  یکی در 44 زن سفید پوست.

3. سکته مغزی

مردان در سنین جوانی سکته می کنند.

4. سرطان غدد لنفاوی

خطر ابتلا به سرطان غدد لنفاوی در طول زندگی مردان (برای سیگاری و غیر سیگاری) 1 نفر در 13 است.

5. افسردگی و خودکشی

افسردگی خطر ابتلا به خودکشی را بیشتر می کند، به همین دلیل برای مردان کمک بهرهایی از افسردگی بسیار مهم است.

6. دیابت

مردان در صورت ازدیاد وزن، بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. علاوه بر این، مردان به طور معمول چربی های بیشتری از زنان ذخیره می کنند که خطر دیابت را در آنها افزایش می دهد.

7. فشار خون بالا

- فقدان فعالیت بدنی و داشتن اضافه وزن یا چاقی فشار خون را افزایش می دهد، در ضمن  ژنتیک نیز بی تاثیر نیست.

8.کلسترول بالا

خطر کلسترول بالا با سن افزایش می یابد و بدون درمان باقی می ماند، این بیماری می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری عروق محیطی شود.

9. سرطان پروستات

- با وجودی که سن سالخوردگی خطر را افزایش می دهد، مردان جوان نیز می توانند سرطان پروستات بگیرند.

10. بیماری کلیوی

نظرات

در ادامه بخوانید...

رژیم غذایی برای دیابت

در

یک رژیم غذایی دیابتی روشی برای کنترل بیماری است تا مانع پیشرفت عوارض مزمن و حاد بیماری شود. وظیفه اصلی اقدامات برای درمان این است که به منظور کاهش میزان قند خون  و رساندن آن به مقدار مجاز، روند طبیعی متابولیسم بدن را کاهش دهد.

پیوستن به رژیم غذایی با مقدار محدودی از کربوهیدرات ها و درمان مناسب انتخاب شده است.

اغلب به علت رعایت نکردن رژیم غذایی دیابتی،مصرف نامرتب دارو ، کم آبی بدن و ورزش بیش از حد، در برابر پس زمینه بیماری های کبدی، کلیوی، نارسایی قلبی، بیماران ممکن است

hyperosmolar (کما بعلت  قند خون  بسیار بالا،سندرم هیپراسمولار دیابتی

hypoglycemia(در کومای هیپرگلایسمی، گلوکز به درون ادرار میریزد)

ketoacidosis(کتواسیدوسیس (ketoacidosis) یا انباشتگی کتونی)

یا اسیدوز لاکتیک را تجربه کنند. این حالت ها به سرعت پیشرفت می کنند. بنابراین به عنوان نشانه ای برای بستری شدن فوری در نظر گرفته می شود.

اگر شما به موقع درمان این بیماری را شروع نکنید، دیابت به کلیه ها، سیستم عصبی، عروق خونی، چشم ها و قلب آسیب می رساند.

 

اتولوژی و پاتوژنز

دیابت Mellitus یک بیماری شناخته شده از یونانیان باستان است. ویژگی اصلی آن در آن زمان (دوران هلنیستی - IV - 146 قبل از میلاد) دفع ادرار فراوان با مزه شیرین است.

مطالب:

امروزه این بیماری 4٪ از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. به گفته سازمان جهانی بهداشت، 8،640 نفر هر روز در سراسر جهان مبتلا به دیابت می شوند و 3 میلیون نفر در سال می میرند. این شاخص چندین برابر میزان مرگ و میر ناشی از هپاتیت و ایدز است. با توجه به فدراسیون بین المللی دیابت، تا سال 2014، تعداد حاملان این بیماری 285 میلیون نفر بوده است. در همان زمان، طبق پیش بینی ها تا سال 2030 تعداد آنها ممکن است به 438 میلیون افزایش یابد.

دیابت نوع یک بیماری مزمن polyhetiological است که با کمبود مطلق و یا نسبی انسولین، اختلالات متابولیکی (پروتئین، چربی، کربوهیدرات با هیپرگلیسمی، گلیسوزوری) همراه است.

 

در یک فرد سالم، گلوکز خون ناشتا در حدود 3.3-5.5 میلی مول در لیتر متغیر است. اگر در محدوده 5.5-7 میلی مول در گرم باشد، اگر بیش از 7.0 باشد، بیماری در مرحله پیشرفت است.

 

علت بیماری دیابت

چاقی

استعداد ژنتیکی

عفونت های ویروسی (آنفولانزا، گلودرد)، در نتیجه ضایعه دستگاه غشایی رخ می دهد و دیابت پنهان تشکیل می شود

آسیب های روانی / جسمی

اختلالات خودایمنی

عوامل خارجی که به توسعه دیابت کمک می کنند

استرس ذهنی طولانی، استرس، ترس، ترس

خوردن کربوهیدرات ها، قندهای اشباع بیش از حد در مدت طولانی با داشتن اضافه وزن 

 

علائم دیابت در مردان و زنان

ضعف

polyuria (افزایش میزان ادرار تا 8 لیتر در روز)

کاهش وزن

ریزش مو

خواب آلودگی

ادرار مکرر

تشنگی زیاد

کاهش میل جنسی

خارش پا، کف دست، پروینوم

افزایش اشتها

زخم ها به خوبی بهبود نمی یابند

کاهش دقت بینایی

بوی استون از دهان

اگر نشانه های یک بیماری را تشخیص دهید، باید بلافاصله با پزشک مشورت کنید، زیرا اثر درمان دیابت بستگی به میزان ابتلاء به اولین علائم بیماری پیدا می کند، تشخیص داده می شود و درمان پزشکی انجام می شود. به یاد داشته باشید، در مرحله اولیه، درمان بیماری آسان تر است.

 

طبقه بندی بیماری و نقش تغذیه

نقش اصلی بعد از درمان دارویی باید به رژیم غذایی بیمار داده شود.

دیابت نوع 1

این یک بیماری اتوایمی شدید است که همراه با اختلال متابولیسم گلوکز است . در این حالت، لوزالمعده انسولین تولید نمی کند و یا تولید انسولین کم می کند، که برای حفظ عملکرد حیاتی بدن ضروری است. بیماران مبتلا به دیابت نوع اول مجبور به تزریق انسولین بخاطر کمبود هورمون پانکراس هستند. و حفظ سطح قند خون بعد از وعده غذایی 6.0 میلی مول در لیتر. رعایت برنامه تغذیه، خطر ابتلا به هیپوگلیسمی، عوارض، عملکرد بهتر و رفاه بیمار را در پی دارد.

دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 شایع ترین نوع بیماری است که در 90٪ موارد در بین بیماران رخ می دهد. با توجه به این واقعیت که 80٪ افراد دیابتی چاق هستند مهم است که توجه ویژه ای به تغذیه ای داشته باشیم که باید کم کالری باشد. پس از از دست دادن وزن (پروتئین یا گندم سیاه) فشار خون و مقاومت به انسولین کاهش می یابد و سطح کلسترول نرمال می شود. تغییر حالت فعالیت بدنی و رژیم درمانی به از بین بردن علائم کمک می کند و برای مدت طولانی پیشرفت بیماری را متوقف می کند. در غیر این صورت، بیماری به تدریج پیشرفت می کند. 

دیابت نوع بارداری

این نوع دیابت در 4٪ زنان در دوران بارداری سه ماهه دوم رشد می کند. بر خلاف بیماری دو نوع اول، در اغلب موارد، بلافاصله پس از تولد کودک از بین می رود. برای جلوگیری از پیشرفت بیماری مهم است که وزن بدن را در محدوده طبیعی کنترل کنید . در طول بارداری به طور متوسط ​​افزایش وزن باید 9 تا 14 کیلوگرم باشد (در حال انتظار برای یک کودک) و 16 تا 21 کیلوگرم (دوقلو) .

در صورت اضافه شدن شاخص ها، رژیم درمان دارویی کم کالری برای دیابت کمک خواهد کرد که از وزن اضافی خلاص شوید. رژیم غذایی مادر آینده را متعادل سازد و غذاهای خطرناکی را که قند خون (شیرینی، آرد و سیب زمینی) را افزایش می دهند حذف میکند. پس از زایمان، بهترین روش کاهش خطر ابتلا به دیابت، تغییر در غذا با مقدار محدودی از کربوهیدرات ها و افزایش فعالیت بدنی (ایروبیک،شنا) است. در عین حال توصیه می شود بر روی چربی های سالم طبیعی، غذاهای پروتئینی تمرکز کنید.

و دیابت قندی که در 1٪ جمعیت جهان رخ می دهد کمتر رایج است.

 

انواع رژیم های غذایی دیابت

مکان مهمی در دستیابی به پویایی مثبت درمان بیماری توسط تزریق انسولین، داروهای کاهش قند و فعالیت بدنی اشغال می شود. با این حال رژیم غذایی مناسب برای درمان ، نقش اساسی در نظر بعضی از پزشکان بازی می کند.

 

با توجه به این واقعیت که 80 درصد از بیماران دیابتی دارای وزن بیش از حد هستند که تأثیر منفی روی سلامتی آنها و البته بیماری دارد، متخصصان تغذیه در قرن بیستم با مشکلاتی مواجه شده اند:

برنامه غذایی مؤثر و ایمن برای حذف سیستماتیک کربوهیدرات بیش از حد و بهبود کنترل گلیسمی. از آنجا که در نتیجه اختلالات متابولیکی، تمرین روش های کاهش وزن  توسط بیماران وابسته به انسولین به شدت ممنوع است.

انواع برنامه های تغذیه

رژیم غذایی بدون کربوهیدرات، یک تکنیک است که بر اساس استفاده از سبزیجات، میوه ها در مقادیر زیاد و حذف محصولات کربوهیدرات از منو است. در همان زمان، اسید لاکتیک و محصولات گوشتی در رژیم غذایی با حجم متوسط ​​وارد شده است.

 

رژیم پروتئینی در دیابت، DiaproKal نامیده می شود. اساس این رژیم غذایی بر اساس اصل کم کردن مصرف کربوهیدرات ها و چربی ها به علت افزایش پروتئین در رژیم غذایی است. تمرکز اصلی روش DiproKal جایگزینی گوشت با ماهی ، مرغ و محصولات لبنی است. در عین حال، استفاده از پروتئین های گیاهی و حیوانی در مقادیر مساوی مهم است. رژیم غذایی با پروتئین بالا به علت تشکیل مواد زیست فعال در بدن، اشتها را کاهش می دهد. برای 1 هفته مصرف پروتئین، حداکثر کاهش وزن 2 کیلوگرم است.

 

رژیم کم کربوهیدرات برای ایجاد منوها برای افراد دیابتی نوع 1و 2 استفاده می شود.

رژیم غذایی گندم سیاه . مصرف منظم این محصول دارای اثر مثبت بر بدن است: سطح کلسترول "بد" را کاهش می دهد و آن را با آهن، روتین، کلسیم، منیزیم، فیبر، ید، ویتامین گروه B اشباع می کند. 

رژیم گندم سیاه با دیابت موجب کاهش احتمال عوارض و زخم های ماکروواسکولار می شود. 

فناوری پخت و پز گندم سیاه:

2 قاشق غذاخوری بصورت پودر درآورید.

آب جوش بر روی پودر گندم سیاه بریزد.

خوردن گندم سیاه باید دو بار در روز 30 دقیقه قبل از غذا - صبح و عصر باشد. مدت زمان این رژیم غذایی 7 روز است، کاهش وزن 2-3 کیلوگرم است.

 

رژیم پیشگیری از دیابت به منظور کاهش خطر اختلال در پانکراس طراحی شده است. 

قواعد کلیدی این روش:

خوردن غذاهای حاوی فیبر (حجم کل آنها در روز باید یک کیلوگرم باشد)

گوشت قرمز را با ماهی یا مرغ جایگزین کنید.

1.5 لیتر آب  را در طول روز بنوشید

مصرف کربوهیدرات با جذب سریع را محدود کنید که در انواع شیرینی، شکلات، نوشیدنی ها موجود است.

بیماری "قند" اغلب در افراد مسن رخ می دهد و در نتیجه منجر به کمبود اکسیژن در بافت ها می شود. بنابراین، یک رژیم پیشگیرانه برای دیابت نوع 3 یا بیماری آلزایمر یک راه عالی برای کنترل قند خون است تا از پیشرفت بیماری و شروع عوارض جلوگیری شود. 

اگر رژیم غذایی به دنبال نباشد، کمبود اکسیژن و اضافه شدن سموم متابولیسم کربوهیدرات در بافت های اندام تحتانی بیمار رخ می دهد، به همین دلیل اعصاب در پاها آسیب می بینند. اگر دیابت را به موقع درمان نکنید، زخم پا اجتناب ناپذیر است. رژیم غذایی در این مورد شامل استفاده از مواد تشکیل دهنده با شاخص گلیسمی پایین است، مصرف آنتی بیوتیک، ضد التهاب، داروهای آنتی هیستامین و در فرم شدید - مداخله جراحی.

کمک به "تغذیه مناسب" و استفاده به موقع انسولین خطر آسیب شناسی (نوروپاتی، آنژیوپاتی و کتواسیدوز) را کاهش می دهد. آموزش دادن به یک کودک برای سبک زندگی سالم ضروری است. بنابراین، رژیم Bronstein در دیابت نوع 2 یک رژیم غذایی کم کالری برای  کمک درتثبیت گلوکز خون بیمار است.

 

با ظهور تشدید سیستم قلبی و عروق خونی، رژیم غذایی 10 برای دیابت تجویز می شود. خاصیت آن کاهش مصرف نمک ، چربی، و کربوهیدرات است، زیرا این مواد بیش از حد کبد، کلیه ها و سیستم عصبی را تحریک می کنند.

 

بگذارید به طور دقیق در مورد اینکه چه نوع رژیم غذایی برای دیابت ضروری است، دستورالعمل هایی برای برنامه تغذیه ورژیم مصرفی را مورد توجه قراردهیم.

 

شمارش کربوهیدرات

هنگام تشخیص دیابت، مهم است که به درستی مصرف کربوهیدرات ها و مواد قندی را کاهش دهید. برای محاسبه کالری محصولات با استفاده از یک پارامتر جهانی که واحد نان نامیده می شود. در همان زمان، 1 XE (10 تا 13 گرم کربوهیدرات خالص) گلوکز را به 2.77 mmol / l افزایش می دهد و "نیاز" 1.4 واحد انسولین برای جذب آن است. از آنجا که تزریق قبل از شروع غذا تجویز می شود، مهم است که قبل از غذا یک بار غذا را پیش بینی کنید.

اشباع کربوهیدرات یک وعده باید 4 تا 6 واحد نان باشد. فرکانس، زمان وعده غذایی به طور مستقیم وابسته به نوع دارو کاهش دهنده قند است.

مقدار محصول که مربوط به 1XE است:

قند - 1 قاشق غذاخوری l

عسل - 1 قاشق غذاخوری l

اسپاگتی - 1.5 قاشق غذاخوری l

آب میوه - 150 میلی لیتر

بستنی - 60 گرم

آب شیرین با گاز - 180 میلی لیتر

نان (چاودار، سفید، سیاه) - 25 گرم

پنکیک - 1 عدد.

خمیر - 25 گرم

فرنی (بلغور جو دوسر، گندم سیاه، گندم) - 2 قاشق غذاخوری. غلات و حبوبات

 هات داگ 200

کبد، ریژانکا، شیر 250 میلی لیتر

پودر سیب زمینی پودر - 100 گرم

سیب - 100 گرم.

حبوبات (نخود، لوبیا) - 5 قاشق غذاخوری l

کیوی - 150 گرم

گلابی - 90 گرم.

پرتقال - 100 گرم

انواع توت ها - 150 گرم

آلو - 100 گرم

هلو - 150 گرم

هندوانه - 400 گرم

میوه های خشک (آلو، کشمش، زردآلو خشک) - 20 گرم.

 کربوهیدرات اشباع شده رژیم غذایی روزانه یک دیابتی نباید از 17 واحد نان (2000 کیلو کالری) تجاوز کند.

علاوه بر شمارش ساکارید ها، برای بیماران مبتلا به اختلال پانکراس مهم است که مواد غذائی را برای غذا بر اساس مواد ممنوعه و مجاز، انتخاب کنید.

جدول محصولات دیابتی

رده محصول مجاز به استفاده از در 
مقادیر محدود مصرف شود
غذای ممنوعه
محصولات نانوایی سبوس گندم، کل گندم، چاودار، شیرینی خام ساخته شده از آرد درجه دوم خمیر پیتزا، کافئین
گوشت و مرغ - انواع گوشت گوسفند، گوشت بره، مرغ، بوقلمون، خرگوش، زبان پخته شده، سوسیس دودی گوشت چرب گوشت خوک، گوشت گاو، غاز، اردک، کنسرو شده، سوسیس، گوشت گاو، سوسیس دودی
دوره های اول  سوپ،  قارچ، ماهی، سوپ گوشت  سولایانکا کم چرب  سوپ نودل، سوپ چربی، Kharcho سنتی
ماهی فیله ماهی  صدف، ماهی مرکب، میگو  ماهی قزل آلا، خاویار، مواد غذایی کنسرو شده در روغن، ماهی خانواده ماهی قزل آلا ، شاه ماهی ، ماهیان خاویاری 
لبنیات، محصولات لبنی تخمیر شده شیر، کفیر، پنیر unsalted 25-30٪ ماست خانگی، شیر 0٪، پنیر، پنیر پنیر 5٪، ماست، ریژانکا خامه ترش، پنیر 50-60٪، پنیر شور، پنیر سرخ شده، کره، شیر تغلیظ شده، کرم
غلات گندم سیاه، جو، بلغور جو دوسر، ارزن - سمولینا، پاستا
سبزیجات هویج، کلم (انواع)، چغندر، کدو تنبل، گوجه فرنگی، کدو سبز، بادمجان، پیاز، ریشه، تربچه، قارچ، خیار، سبزی برگ تازه، فلفل زرد ذرت، سیب زمینی آب پز شده، حبوبات تازه سیب زمینی سرخ کرده، سبزیجات سرخ شده، مواد غذایی ترشی و شور
میوه ها، انواع توت ها  لیمو، زغال اخته، گلابی آلو، سیب، هلو، پرتقال، گیلاس، زغال اخته، هندوانه، تمشک انگور، انجیر، خرما، کشمش، موز
دسرها سالاد میوه Sambuca،  موس بر روی شیرینی، ژله میوه، کوکتل سبز با عسل بستنی، کیک، کوکی ها چربی، کیک، مربا، پودینگ، شیرینی، شکلات شیری 
سس و ادویه جات ترشی جات خردل، فلفل، هویج، آب گوجه فرنگی، دارچین، ادویه جات ترشی جات و گیاهان سس مایونز خانگی سس گوجه فرنگی، سبزیجات سبزیجات، سس های خریداری شده
نوشیدنی ها چای، کاکائو، قهوه قهوه (بدون قند و کرم)، عصاره ی سبز و تمشک، نکتار نعناع نعناع، ​​توت یخ زده آب میوه های طبیعی (رقیق شده) لیموناد با شکر، کواس، نوشیدنی های شیرین، الکل
چربی - روغن های گیاهی (دانه کتان، ذرت، آفتابگردان زیتون)، کره  گوشت خوک، چربی گوشت

 

 

پس از تبدیل کربوهیدرات به واحدهای نان، تعیین میزان انسولین مورد نیاز برای پرداخت قند خون مهم است. پیاده سازی این توصیه کمک می کند تا از شرایط خطرناک بیش از حد و هیپوگلیسمی برای زندگی جلوگیری شود.

رژیم متعادل انتخاب شده به شما اجازه می دهد تا:

کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی

حفظ قند در محدوده طبیعی

بهبود سلامت، افزایش مقاومت بدن به عفونت، سرماخوردگی.

اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید

رژیم غذایی دیابت نوع 1 مبتنی بر کنترل شدید غلظت گلوکز خون در علامت (3.5-5.5 mmol / l) است.

 

ویژگی های غذا را در نظر می گیرد، و اجازه می دهد سطح خود را در مرزهای ثابت نگه دارید.

حداکثر مقدار کالری روزانه غذا (مجموع در روز) 3000 کیلوکالری است.

تغذیه مکرر (حداقل 5 بار).

توزیع دوز اصلی کربوهیدرات برای صبحانه و ناهار.

محدود کردن مصرف کربوهیدراتی که سریع هضم می شود مانند عسل، مربا

به عنوان یک شیرین کننده از شیرین کننده استفاده کنید، به عنوان مثال، فروکتوز.

نظارت بر کیفیت محصولات "طبیعی".

برنامه انسولین درمانی برای وعده های غذایی را تنظیم کنید (یک داروی طولانی مدت قبل از غذا معرفی می شود، یک وعده بعد از غذا).

تعداد واحدهای نان را حساب کنید تا مقدار کربوهیدرات خوراکی در روز بیشتر نباشد.برای یک وعده غذایی ارزش استفاده از بیش از 8 XE است.

در مورد بیماری های دستگاه گوارش (پانکراتیت، زخم، گاستریت)، رژیم غذایی برای دیابت، مصرف مواد (ترشی، گوشت دودی، گوشت غنی، قهوه، نوشابه، الکل، قارچ، غذاهای کنسرو شده) را ممنوع کرده است که ترشح بیش از حد آنزیم ها را تحریک می کند زیرا آنها بر میزان جذب کربوهیدرات ها تأثیر می گذارند.

 

محصولات را طبق دسته بندی (مجاز و ممنوع) در نظر بگیرید که باید در هنگام آماده سازی منو برای هفته به حساب آورد، به طوری که میزان قند افزایش نمی یابد. در غیر این صورت، ورود به رژیم غذایی مواد تشکیل دهنده "منطقه خطر" می تواند منجر به پیامدهای مخاطره آمیز شود.

محصولات مجاز برای دیابت نوع 1:

انواع توت ها، میوه ها (آلو، گیلاس، لیمو، سیب، گلابی، پرتقال)

محصولات سویا (توفو، شیر)

غلات (جو، جو دوسر، فرنی گندم سیاه)

سوپ گیاهی

نوشیدنی ها (آب معدنی ، میوه توت، کمپوت میوه خشک شده)

سبزیجات (پیاز، کدو سبز، فلفل، چغندر، هویج)

آجیل (سرخ نشده)

قهوه ضعیف، چای سبز / سیاه / میوه غیر شیرین.

چه چیزی نباید در دیابت نوع 1 مصرف شود:

سوپ های غنی (پر ملات)

ماکارونی، محصولات آردی

شیرینی (کیک، کیک، آب نبات، شکلات، کوکی)

فست فود 

مشروبات الکلی (به شدت ممنوع )

طعم های ترشی، دودی و  تندی

گوشت چرب (گوشت خوک، گوشت بره، اردک)، ماهی (ماهی خال مخالی).

یک رژیم سفت و سخت با افزایش دیابت 1 بر اساس استفاده از محصولات با حداقل میزان پردازش آشپزی است. سبزیجات، میوه ها است تازه مصرف شوند، اما مجاز به بخار دادن، جوشاندن، پختن هستند. غذای سرخ شده باید از رژیم غذایی بیمار خارج شود.

در دوره آموزش شدید در منوی ورزشکار، ارزش  تنظیمات را دارد، زیرا افزایش فعالیت فیزیکی منجر به افزایش مصرف کربوهیدرات می شود. در نتیجه، با هدف پیشگیری از ایجاد کمای هیپرگلیسمی، برنامه تغذیه ای گیاهی باید شامل محصولات گیاهی که باعث کاهش میزان قند  می شود (شاخه های زغال اخته، چای سبز) باشد.

در نظر بگیرید که یک رژیم غذایی سخت برای دیابت چیست؟

این طرح تغذیه، مانند هر دوره درمان، فردی است و توسط یک متخصص غدد درون ریز متخصص بر اساس تصویر بالینی بیماری تنظیم می شود.

 

مصرف کالری روزانه رژیم غذایی چاق برای این رژیم غذایی انسولین در محدوده 1200-1400 کیلوکالری است. در صورت نداشتن اضافه وزن، بخشی از وعده غذایی می تواند افزایش یابد.

برنامه یک هفته ای برای اضافه وزن با توجه به انسولین رژیم غذایی

 

رژیم غذایی برای دیابت نوع 1

روز اول

صبحانه : نان - 1 تکه، فرنی - 170 گرم، چای سبز، پنیر - 40 گرم

صبحانه دوم : نصف گلابی، پنیر پردازش شده - 60 گرم

ناهار : سوپ - 250 گرم، کلم رنده شده - 200 گرم، سالاد سبزی - 100 گرم، کتلت - 100 گرم، پیتا

چای بعد از ظهر - گوجه فرنگی، پنیر - 100 گرم، ژله میوه - 100 گرم

شام : گل کلم  - 100 گرم، سالاد سبزیجات - 150 گرم

در زمان خواب : شیر - 200 میلی لیتر.

روز دوم

صبحانه اول : گوشت چرخ شده - 50 گرم، چای سبز، عسل، گوجه فرنگی - 1 عدد، نان - 1 تکه 

صبحانه دوم : گریپ فروت یا پرتقال - 1 عدد، پسته - 50 گرم.

ناهار : سینه مرغ - 100 گرم، سالاد سبزیجات - 150 گرم، فرنی کدو تنبل - 150 گرم

چای بعد از ظهر - گریپ فروت - 1 عدد، ژله میوه - 100 گرم.

شام - ماهی آب پز - 100 گرم، کلم رشته شده - 200 گرم

قبل از رفتن به رختخواب - شیرینی خشک - 50 گرم

روز سوم

صبحانه : نان پیتا ، قهوه رقیق بدون شکر، کلم رول با گوشت - 200 گرم

صبحانه دوم: توت فرنگی - 120 گرم، ماست - 200 میلی لیتر.

ناهار : ماکارونی - 100 گرم، سالاد سبزیجات - 100 گرم، ماهی پخته شده - 100 گرم

میان وعده بعد از ظهر - پرتقال - 1 عدد،  کمی میوه خشک شده

شام : کمی پنیر با کمپوت گلابی - 250 گرم

قبل از رفتن به رختخواب - یک لیوان شیر

روز چهارم

صبحانه : فرنی - 200 گرم، چای سبز، پنیر - 70 گرم تخم مرغ آب پز - 1 عدد.

صبحانه دوم :نان تست با پنیر، فیله بوقلمون

ناهار : کدو گوجه فرنگی با گوشت - 200 گرم، سوپ گیاهی - 150 گرم، نان - 2 عدد.

چای بعد از ظهر - کوکی  - 15 گرم، چای سیاه نوشیدنی

شام - لوبیا سبز - 200 گرم، فیله مرغ پخته شده

قبل از رفتن به رختخواب - نان رژیمی - 3 عدد.

روز پنجم

صبحانه : پنیر کم چرب (تا 5٪) - 150 گرم، ژله میوه - 100 گرم

صبحانه دوم : دانه کدو تنبل - 2 قاشق غذاخوری، کشمش - 3 قاشق غذا خوری

ناهار : سیب زمینی پخته شده - 100 گرم، سالاد سبزیجات - 150 گرم، کمپوت بدون قند - 100 گرم

چای بعد از ظهر - نوشیدنی چای میوه ای، کدو تنبل پخته شده - 150 گرم

شام : سالاد - 200 گرم، کتلت - 100 گرم یا کلوچه با زغال اخته در آرد چاودار - 250 گرم.

قبل از رفتن به رختخواب یک لیوان شیر

روز ششم

صبحانه : تخم مرغ پخته شده - 1 عدد، چای میوه، سالاد سالمون  - 30 گرم

صبحانه دوم : پنیر - 150 گرم، هویج - 1 عدد.

ناهار : لوبیا سبز - 250 گرم، کلم رول با برنج و هویج - 170 گرم نان پیتا

چای بعد از ظهر - ژله میوه ، نان - 2 عدد

شام : نخود تازه - 100 گرم، فیله مرغ آب پز - 100 گرم

قبل از رفتن به رختخواب -  کراکر خشک - 50 گرم.

روز هفتم

صبحانه : ژامبون - 50 گرم، فرنی گندم سیاه - 200 گرم، چای سبز

دومین صبحانه : سالاد توت، خیار، گوجه فرنگی گیلاس، نان کامل چاودار - 150 گرم

ناهار : کدو سبز با هویج - 100 گرم، سوپ کلم  - 250 گرم، نان - 1 تکه، کتلت مرغ - 50 گرم

ناهار : پنیر - 100 گرم، زردآلو یا آلو - 4 عدد

شام : ماهی مرکب با پیاز - 150 گرم، کمپوت از میوه های خشک

در زمان خواب - شیر - 200 میلی لیتر.

یک رژیم کم کربوهیدرات برای دیابت، یک رژیم متعادل برای بیمار برای حفظ قند در محدوده طبیعی و کاهش وزن بصورت سیستماتیک است.

 

 

رژیم غذایی برای دیابت نوع 2

مبانی تغذیه درمانی رژیم غذایی:

برای جایگزینی کربوهیدرات های تصفیه شده با جایگزین های قند

نسبت BZHU باید 16٪ باشد: 24٪: 60٪

کاهش میزان مصرف چربی حیوانات تا 50٪

مصرف کالری غذای روزانه بستگی به مصرف انرژی و وزن بدن بیمار دارد.

رژیم غذایی دیابت نوع دوم شامل 5 وعده غذایی است، در حالی که تمام ظروف، به شکل عملکرد کبد ضعیف، به طور انحصاری در قالب پخته شده مصرف شود. یکی از نشانه های بیماری - حساسیت بالای کلیه ها، به عنوان یک نتیجه، برای عملکرد طبیعی اندام ها ، مقدار پروتئین در رژیم غذایی بیمار باید به شدت کنترل شود. در این مورد، این منو باید بر روی محصولاتی که باعث بهبود سوخت و ساز چربی بدن می شوند، تمرکز کند: سبوس، گل رز، روغن گیاهی، پنیر، بلغور جو دوسر.

 

اثربخشی رژیم درمانی ضرورتا توسط اندازه گیری های سیستماتیک قند خون کنترل می شود: در یک معده بدون چربی 2 ساعت بعد از غذا. در صورت انحراف از هنجار، شما باید رژیم غذایی، دوز داروهای کاهش قند خون را تصحیح کنید.

 

رژیم غذایی دیابت یک برنامه متعادل برای بیماران دیابتی با چاقی متوسط ​​است. در رژیم غذایی، رژیم غذایی شامل: پروتئین (100 گرم)، کربوهیدرات (320 گرم)، چربی ها (80 گرم)، که 30 درصد آنها تری گلیسیرید غیر اشباع هستند.

 

ماهیت رژیم غذایی دیابت ، کاهش مصرف "کربوهیدرات" ساده، چربی های حیوانی و همچنین کاهش مصرف کالری است. در صورت عدم وجود مشکلات مربوط به وزن اضافی، شکر و شیرینی باید با شیرینی - sorbitol، xylitol، فروکتوز، مالتیتول، در حضور - stevia، aspartame، glycyrrhizin، thaumarin، negesperidin جایگزین شوند.

رژیم غذایی دیابت نوع 2  تقریبا همان برنامه غذایی برای افرادی است که سلامتی خود را کنترل می کنند:

مقدار کل مواد غذایی روزانه را به 5 قسمت تقسیم کنید: 2 میان وعده و 3  وعده غذایی اصلی

صبحانه را فراموش نکنید

حداکثر فاصله بین وعده های غذایی - 4 ساعت

آخرین وعده غذا در شب - 1.5 ساعت قبل از خواب

در فواصل بین وعده های غذایی، توصیه می شود سالاد سبزیجات، میوه ها، آب میوه تازه، عصاره میوه های خشک شده، شیر، چای سبز یا میوه، بیسکویت یا (کراکر)، نان بخورید.

پیوستن به برنامه صحیح تغذیه، بیمار نه تنها وضعیت سلامتی خود را بهبود می بخشد، بلکه از عواقب وحشتناکی از جمله بیماری قلب (آترئوسکلروزیس شریان ها)، آسیب چشم (رتینوپاتی)، کلیه (نفروپاتی)، اعصاب (نروپاتیا) جلوگیری می کند.

در صورت بیماری های دستگاه گوارش، کبد، مثانه، رژیم غذایی 5 برای دیابت استفاده می شود که میزان مصرف نمک را تا 10 گرم در روز بر اساس مصرف سبزیجات، غلات، سوپ نرم، سبزیجات، انواع توت ها، میوه ها، گوشت های غیر گوشتی و محصولات اسید لاکتیک تنظیم می کند .

این روش درمان در ارتباط با داروها، بسته به مرحله عارضه موجب بهبود وضعیت سلامت بیمار و از بین بردن کامل یا جزئی بیماری می شود.

رژیم غذایی روزانه برای دیابت نوع دوم

روز اول

صبحانه : مارچوبه - 100 گرم، تخم مرغ از 3-4 عدد تخم بلدرچین

صبحانه دوم : یک سالاد گردو ، ماهی مرکب، سیب - 200 گرم

ناهار :بادمجان پخته شده با انار، آجیل - 100 گرم، سوپ - 250 گرم

چای بعد از ظهر - آووکادو و بستنی کاکائو - 100 گرم

شام : استیک ماهی با سالاد سبزیجات - 200 گرم.

روز دوم

صبحانه : ماست، جو  - 200 گرم  سیب - 1 عدد.

صبحانه دوم : یک شیرینی میوه ای  با (در 80g در مخلوط کن، گیلاس شیرین، توت فرنگی و  یخ خرد شده)

ناهار : گوشت پخته شده - 150 گرم، خورش گیاهی - 200 گرم

ناهار : پنیر و نخود فرنگی گلابی - 150 گرم

شام : ترکیبی از سبزیجات - 200 گرم، آووکادو - نیمی از میوه.

روز سوم

صبحانه : دو تخم مرغ با پنیر، ریحان، گوجه فرنگی.

صبحانه دوم : سبزیجات بخار پز - 100 گرم، hummus - 100 گرم.

ناهار : سوپ گیاهی - 200 گرم، نخود سبز - 50 گرم، کتلت مرغ - 150 گرم

چای بعد از ظهر - گلابی - 1 عدد، بادام - 50 گرم

شام : ماهی آزاد - 150 گرم، ماست، اسفناج.

روز چهارم

صبحانه : میوه پخته شده (سیب، آلو، گیلاس) - 200 گرم

صبحانه دوم : ساندویچ تن با برگ کاهو

ناهار: استیک گوشت گاو - 150 گرم، گل کلم آب پز - 200 گرم، گوجه فرنگی، روکولا، سالاد پارمسان - 100 گرم

چای بعد از ظهر - دسر میوه و توت (انبه خرد شده، کیوی، توت فرنگی همراه با یخ و آب پرتقال ) - 150 گرم

شام : بروکلی - 200 گرم

روز پنجم

صبحانه : پرتقال - 1 عدد. چای میوه، پنیر کم چرب - 30 گرم، نان - 2 عدد.

صبحانه دوم : سالاد چغندر با مغز آجیل - 200 گرم

ناهار : برنج - 200 گرم، ماهی پخته شده - 150 گرم، گریپ فروت - 1 عدد.

چای بعد از ظهر - انواع توت ها با خامه 10٪ - 150 گرم

شام : سیب زمینی پخته شده، ماهی مرکب با پیاز - 200 گرم.

روز ششم

صبحانه : سوپ ، فلفل هویج و کلوچه - 200 گرم

صبحانه دوم : گل کلم  - 100 گرم

ناهار : یک سالاد پرتقال، سینه مرغ، قارچ - 200 گرم، کمپوت میوه خشک، برش سبزی - 200 میلی لیتر.

اسنک - موس از کیوی، تمشک - 200 میلی لیتر.

شام : کدو با هویج، بخار پز - 200 گرم

روز هفتم

صبحانه : سیب پخته شده 1 عدد با ذرت ، جو، آجیل، کشمش

صبحانه دوم : سالاد میوه و سبزیجات از کرفس، گلابی - 200 گرم، میگو - 100 گرم

ناهار : Polenta - 200 گرم، سبزیجات، آب پز - 200 گرم، کیوی - 1 عدد.

میان وعده - توت فرنگی  100 گرم

شام : سالاد خیار با پیاز، اسفناج - 250 گرم، چای سبز.

رژیم غذایی چاقی دیابت نوع 2 با هدف کاهش وزن بدن بیمار، کاهش میزان مصرف  غذاهایی با شاخص گلیسمی بیش از 60 واحد است. و کالری بیش از 350 کیلوکالری است.

بسته به نوع بیماری، تغییرات ممکن است در منوی بیمار ایجاد شود.

 

به یاد داشته باشید، رژیم غذایی فوق الذکر یک سیستم تغذیه ی جهانی برای همه افراد مبتلا به دیابت نیست، بنابراین در رعایت آن، مراقبت از رفاه شما مهم است. در صورت راحت نبودن با این رژیم ، می توانید بعضی محصولات را از منو با جدول زیر جایگزین کنید.

 

 

ماده غذائی مقدار کالری
آش جو یک لیوان 250
آش دوغ یک لیوان 250
آش رشته یک لیوان 250
آجیل یک لیوان 750
آجیل درهم 100گرم 650
آرد ذرت 100 گرم 370
آرد گندم 100 گرم 360
آلبالو ( کمپوت) 100 گرم 90
آلبالو با هسته 100گرم 60
آلبالو تازه با هسته یک لیوان 60
انجیر(تازه یا خشک) یک عدد 25
انجیر (تازه) 100گرم 80
انجیر خشک 100گرم 270
انگور 100گرم 80
انگور(آب) یک لیوان 220
بادام بوداده 100گرم 666
بادام بونداده 100گرم 612
بادام درشت یک عدد 10
بادام زمینی بی پوست 100گرم 560
بادمجان 100گرم 17
برنج پخته یک کفگیر 250
بستنی پاستوریزه 100گرم 190
به 100گرم 57
بیسکویت(بدون کرم) 100گرم 370
بیفتیک 100گرم 300
پاچه بدون چربی 100گرم 130
پرتقال 100گرم 40
پرتقال (آب) یک لیوان 110
پسته یک دانه 8
پسته با پوست 100گرم 340
تخم کدو 100گرم 600
تخم مرغ (زرده تنها) یک عدد 50
تخم مرغ (سفیده تنها) یک عدد 20
تخم مرغ آب پز یک عدد 70
تخم مرغ متوسط یک عدد 70
تخم مرغ نیمرو کم روغن یک عدد 130
تخم هندوانه 100گرم 590
ترب 100گرم 25
تربچه یک عدد 2
ترخون 100گرم 45
جگر سفید 100گرم 160
جگر مرغ 20 گرم 30
جگر مرغ خام 100گرم 125
جگر یک سیخ 50گرم 70
جو 100گرم 349
چاشنی مایونز 100گرم 720
چای تلخ یک لیوان 0
چای شیرین (4حبه قند) یک لیوان 40
چغندر آب پز 100گرم 40
چغندر خام 100گرم 45
خرما یک عدد 20
خرما با هسته 100گرم 240
خرما یک فنجان 100گرم 505
خرمالو یک عدد 80
خرمای تازه(رطب) 100گرم 163
خرمای خشک 100گرم 318
خیار 100گرم 15
خیار شور 100گرم 12
تخمه آفتابگردان 100گرم 580
دسر (ژلاتین) یک لیوان 180
روغن مایع و زیتون یک قاشق 120
روغن نباتی 100گرم 900
ریحان 100گرم 40
ریواس 100گرم 15
زبان گوساله 100گرم 130
زبان گوسفند 100گرم 260
زردآلو تازه 100گرم 50
زردآلو(برگه خشک) 100گرم 290
زردآلو(کمپوت) یک لیوان 250
زیتون خام سبز یک عدد 5
سوپ گوجه فرنگی 100گرم 30
سوپ سبزیجات 100گرم 30
سوپ گوجه فرنگی 100گرم 30
سوخاری (نان) 10 گرم 35
سوسیس 100گرم 300
سوسیس یک عدد کوچک 50گرم 150
سویا 100گرم 380
سیب درختی 100گرم 55
سیب زمینی 100گرم 75
سیب زمینی کبابی 100گرم 93
شرینی خشک 100گرم 500
شکر 100گرم 400
شکر(یک پیمانه) 10گرم 40
شکلات 100گرم 500
شکلات قلمی یک عدد 20
شکوفه ذرت بدون روغن یک لیوان 25
شلغم 100گرم 25
شلیل 100گرم 60
شنبلیله 100گرم 30
شوید(شبد) 100گرم 30
عدسی با کمی روغن یک لیوان 185
عسل 100گرم 300
عسل(غذا خوری) یک قاشق 50
عسل(مربا خوری) یک قاشق 20
فرنی یک لیوان 200
فلفل سبزیا قرمز 100گرم 22
فندق یک عدد 10
فندق با پوست 100گرم 300
قارچ 100گرم 27
قره قوروت 100گرم 340
کدو حلوایی 100گرم 35
کدو خورشتی 100گرم 28
کرفس 100گرم 13
کره یک قاشق 100
کره حیوانی 100گرم 750
کشک خشک 100گرم 380
کشک غلیظ یک قاشق 60
کشمش 100گرم 290
کلم پخته یک لیوان 40
کلم پیشخوان 100گرم 22
کیک شکلاتی 100گرم 400
کیک یزدی متوسط 45 گرم 160
گردو یک عدد 25
گردو با پوست 100گرم 240
گریپ فروت 100گرم 30
گریپ فروت (آب) یک لیوان 80
گز 100گرم 500
گل کلم خام 100گرم 10
گلابی 100گرم 55
گندم 100گرم 360
گوشت گاوبدون چربی 100گرم 200
گوشت گوساله 100گرم 200
گوشت گوسفند با چربی 100گرم 330
گوشت ماهی 100گرم 100
گوشت مرغ 100گرم 200
گوشت همبرگربدون چربی 100گرم 200
گیلاس 100گرم 70
لپه 100گرم 348
لپه پخته 100گرم 115
لوبیا چشم بلبلی پخته 100گرم 80
لیمو(آب لیمو) یک قاشق 4
مارتادلا 100گرم 300
مارچوبه 100گرم 20
مارگارین یا کره نبات 100گرم 850
مارگارین یک قاشق 110
ماست 100گرم 55
ماست کم چرب یک لیوان 110
ماست کیسه ای 100گرم 154
ماکارونی خشک 100گرم 360
ماکارونی پخته یک لیوان 150
مغز گردو 100گرم 625
موز 100گرم 95
موز متوسط یک عدد 100
میگو 100گرم 91
نارگیل (پودر) 100گرم 550
نارگیل (مغز) 100گرم 345
نارگیل تازه 100گرم 156
نارنج 100گرم 20
نارنگی 100گرم 52
نان (کف دست) 30 گرم 75
نخود یک عدد 1
نخود پخته 100گرم 45
نخود خشک 100گرم 360
نخود فرنگی 100گرم 75
نوشابه یک لیوان 100
نوشابه با طعم میوه 100گرم 115
ماهی (قطعه متوسط) 220 گرم 220
آلوی زرد 100گرم 75
آلوی قرمز 100گرم 45
آناناس 100گرم 52
آناناس (کمپوت) 100گرم 90
آناناس کنسرو در شربت یک لیوان 200
اسفناج خام 100گرم 25
الو بخارا یک عدد 15
انار تازه (دانه) 100گرم 60
انار کامل با پوست 100کرم 35
انبه هندی 100گرم 60
باقلا یک عدد 5
باقلای خشک 100گرم 360
باقلای سبز 100گرم 108
باقلوا با پسته 100گرم 540
بامیه(سبز) 100گرم 40
برگ چغندر 100گرم 30
برگ مو 100گرم 60
برنج 100گرم 360
برنج (نیم لیوان) 130گرم 450
برنج (یک لیوان) 190گرم 660
پفک 100 گرم 520
پنیر بلغاری 100گرم 329
پنیر پاستوریزه 100گرم 250
پنیر محلی کم چرب 100گرم 210
پوره با شیر بدون کره یک لیوان 140
پوره سیب زمینی یک لیوان 180
پیاز یک عدد 5
پیازچه یک عدد 3
پیتزا 100 گرم 250
تخم آفتابگردان 100گرم 580
تره 100گرم 25
تمبر هندی با دانه 100گرم 115
تمبر هندی بدون دانه 100گرم 240
تمشک سیاه یا قرمز 100گرم 73
تن ماهی با روغن کم 100گرم 315
توت تازه 100گرم 60
توت سفید خشک 100گرم 360
توت فرنگی 100گرم 35
جعفری 100گرم 25
جگر سرخ کرده 100گرم 330
چیپس سیب زمینی ده عدد 100
حلوا 100گرم 400
حلوا ارده 100گرم 500
حلیم بدون روغن یک لیوان 180
خامه سفت 100گرم 350
خامه شل 100گرم 250
خاویار 100گرم 300
خربزه 100گرم 46
خربزه بدون شکر یک لیوان 90
خردل 100گرم 80
دل گوسفند 100گرم 239
دل مرغ 100گرم 170
دلمه متوسط یک عدد 150
دوغ 100گرم 27
ذرت خام 100گرم 75
ذرت بو داده با روغن 100گرم 470
ذرت شکوفه(پفیلا) 100گرم 370
ذرت دانه درشت 100گرم 85
رطب 100گرم 150
روغن حیوانی 100گرم 890
زیتون خام سیاه 100گرم 200
زیتون خام سیاه(متوسط یک عدد 7
ژله(پودر) 100گرم 370
ژله (پودر) یک قاشق 55
سالاد بدون سس یکنفره 30
ساندویچ همبرگر یک عدد 500
سرکه یک لیوان 33
سمنو یک لیوان 180
سنجد 100گرم 130
سنگدان مرغ 100گرم 113
سیب زمینی 110 گرمی 80
سیب زمینی(چیپس) 100گرم 500
سیب متوسط یک عدد 70
سیب(کنسرو شیرین) یک لیوان 180
سیر 100گرم 120
سیرابی 100گرم 130
شاهی 100گرم 20
شربت 100 گرم 55
شربت پرتغال یک لیوان 170
شربت یخ یک لیوان 140
شیر یک لیوان 110
شیرتصفیه شده یک فنجان 90
شیرخشک 100گرم 500
شیرغلیظ نستله 100گرم 250
شیرگاوکم چربی 100گرم 55
شیرمیش 100گرم 95
صدف دریایی 100گرم 65
طالبی 100گرم 30
آب طالبی(بدون شکر) یک لیوان 45
عدس خام 100گرم 340
قلوه گوسفند 100گرم 170
قند 100گرم 400
قهوه تلخ یک فنجان 2
کاکائو یک قاشق چایخوری 10
کالباس 100گرم 300
کاهو 100گرم 17
کاهو(درشت) یک برگ 4
کباب برگ یک سیخ 200
کباب کوبیده یک سیخ 270
کتلت قطعه 10*10*1 200
کلم خام یک لیوان 25
کلم فندقی 100گرم 24
کلم قرمز 100گرم 28
کله پاچه 100گرم 190
کمپوت گیلاس یک لیوان 190
کنجد 100گرم 580
کوفته یک عدد 200
انواع کولا 100گرم 40
کیک 100گرم 350
کیک بدون خامه 100گرم 340
گوجه درختی رسیده 100گرم 50
گوجه سبز 100گرم 30
گوجه فرنگی 100گرم 15
گوجه فرنگی (رب) 100گرم 80
گوجه فرنگی(رب) یک لیوان 150
گوجه فرنگی(سس) 100گرم 100
گوشت بره با چربی 100گرم 330
گوشت خالص گوسفند 100گرم 200
گوشت گاو بدون چربی 100گرم 200
گوشت گاو با چربی 100گرم 350
لوبیا چشم بلبلی خام 100گرم 230
لوبیا سبز 100گرم 30
لوبیا سفید 100گرم 340
لوبیا قرمز 100گرم 340
لوبیا قرمز پخته 100گرم 110
لوبیا قرمزپخته یک لیوان 200
لیمو تازه باپوست 100گرم 23
لیمو ترش 100گرم 42
لیمو ترش(آب لیمو) 100گرم 26
لیمو شیرین 100گرم 23
ماکارونی خشک 100گرم 360
ماهی 100گرم 100
مخمرآبجوفرنگی خشک 100گرم 285
مربا 100گرم 300
مربا (غذا خوری) یک قاشق 55
مرغ (بدون پوست) 100گرم 200
مغز پسته 100گرم 680
مغز حیوان 100گرم 130
مغز دانه آفتابگردان 100گرم 560
مغز فندق 100گرم 630
نان جو 100گرم 250
نان خشک 100گرم 360
نان روغنی 100گرم 450
نان ساندویچی 60 گرم 150
نان ساندویچی کوچک نصف عدد 70
نان سوخاری کوچک یک عدد 50
نان سوخاری متوسط 10 گرم 35
نان سوخاری(کعک) یک عدد 50
نان سیاه با سبوس 100گرم 210
نان گندم 100گرم 250
هلوی کمپوت یک لیوان 200
هندوانه 100گرم 23
هندوانه با پوست 100گرم 12
هویج ایرانی 100گرم 40
هویج فرنگی 100گرم 35
یک سیخ برگ 100گرم 200
یک لیوان توت 100گرم 85
هلوی تازه 100گرم 40
آبگوشت کامل(کم چرب) یک لیوان 320

نظرات

در ادامه بخوانید...

دانشمندان ادرار مکرر شبانه را نشانه ای از یک بیماری خطرناک خواندند

در
دانشمندان ادرار مکرر شبانه را نشانه ای از یک بیماری خطرناک خواندند
دانشمندان بریتانیایی دریافته اند که شب ادراری می تواند نشانگر افزایش احتمال ابتلای فرد به بیماری دیابت ، تضعیف ایمنی ، بیماری قلبی و سرطان باشد. این توسط The Sun گزارش شده است .
 
علاوه بر این ، یادداشت های روزنامه ، رفتن مکرر شبانه به توالت می تواند مشکلات روحی مانند افزایش اضطراب ، افسردگی و روان پریشی را برانگیزد.دانشمندان می گویند که سالخوردگی لزوماً به ادرار مکرر در شب منجر نمی شود.
 
فیلیپ ون کروبرک ، متخصص ارولوژی هلندی گفت: "مردم فکر می کنند که بیدار شدن از خواب در شب برای رفتن به توالت فقط بخشی از پیری است ، اما این کاملاً اختیاری است."بیدار شدن از خواب در شب، دلیل اصلی خطر ایجاد اختلالات خواب است.
 
یکی از دلایل بیدار شدن از خواب در شب برای توالت رفتن ، به نوبه خود ، ممکن است تولید بیش از حد ادرار توسط بدن باشد. همچنین این یک علامت دیابت محسوب می شود.

نظرات

در ادامه بخوانید...

ممکن است بیماری قلبی داشته باشید 12 علامت

در
ممکن است بیماری قلبی داشته باشید 12 علامت

آپنه خواب

هنگامی که خروپف شما به دلیل مکث در تنفس قطع می شود ، ممکن است مغز شما اکسیژن کافی دریافت نکند، که باعث ارسال سیگنال ها به رگ های خونی و قلب شما می شود تا بیشتر کار کنند و جریان خون ادامه یابد. این مسئله خطر ابتلا به فشار خون بالا ، ضربان قلب غیر طبیعی ، سکته مغزی و نارسایی قلبی را افزایش می دهد. خوشبختانه ، آپنه خواب قابل درمان است.
 

بثورات راش زرد و نارنجی

سطح بسیار زیاد تری گلیسیرید می تواند باعث شود تا پوست شما در اطراف مفصل انگشتان دست دارای راش زرد و نارنجی داشته باشد  . بسیاری از این چربی ها در خون شما می تواند در سخت شدن شریان های شما نقش داشته باشد ، و تعداد زیاد آن ها اغلب مربوط به شرایط دیگری است که شما را نیز در معرض بیماری قلبی و سکته های مغزی قرار می دهد.
 

قدرت ضعیف دست ها

قدرت دست شما ممکن است در مورد قدرت قلب شما نکته مهمی را به شما بگوید. تحقیقات حاکی از آن است که توانایی فشار به خوبی به معنای پایین آمدن خطر بیماری قلبی است. اگر قدرت دست شما بر یک شیء برای شما دشوار است ، می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. (اما بهبود قدرت گرفتن به تنهایی لزوماً قلب شما را سالم نخواهد کرد.)
 

نقاط تیره در زیر ناخن ها

اگر به تازگی به انگشت خود آسیبی وارد نکرده اید و صدمه ندیده اید، اما نقاط کمی از خون مردگی در زیر ناخن شما دیده می شود، می توانند به عفونت در قلب یا دریچه های قلب شما بنام اندوکاردیت اشاره کنند. شما همچنین هنگام ابتلا به دیابت می توانید این نقاط خونی را در زیر ناخن ببینید و افراد مبتلا به دیابت، دو تا چهار برابر بیشتر از افراددارای بیماری قلبی و سکته مغزی این نقاط تیره را دارند.
 

سرگیجه

سبکی سر اغلب نتیجه مستقیمی از اشتباه در عملکرد قلب شما است زیرا خون کافی را به مغز شما پمپ نمی کند. سرگیجه می تواند نشانه ای از ریتم غیر طبیعی به نام آریتمی باشد . نارسایی قلبی به معنای تضعیف ماهیچه نیز می تواند شما را ناپایدار کند. احساس دلپذیر سبکی سر یکی از بسیاری از علائم کمتر شناخته شده حمله قلبی است.
 

مشکلات جنسی

برخی از مشکلات موجود در اتاق خواب می تواند به معنای ابتلا به بیماری قلبی و خطر بیشتر برای حمله قلبی یا سکته مغزی باشد. مردان با اختلال نعوظ ممکن است مشکل فشار خون از کلسترول بالا یا دچار مشکلات گردش خون مربوط به فشار خون بالا یا شریان های باریک باشند. این مشکلات جریان خون همچنین می تواند میل جنسی زن و توانایی لذت بردن از رابطه جنسی را کاهش دهد.
 

تغییر رنگ پوست

انگشتان دست و انگشتان آبی یا خاکستری می تواند از گردش خون ضعیف باشد ، غالباً به دلیل نقص قلب  که در عروق خونی از زمان تولد یا باریک یا مسدود هستند. وقتی تکه های پلاکهای ساخته شده از کلسترول ایجاد شود در رگ های خونی کوچک گیر می کند. ممکن است هنگام آندوکاردیت ، شکافهای خونی دقیقاً زیر پوست در قسمت داخلی دست  و کف پا ایجاد شود.
 

خونریزی لثه ها

متخصصان ارتباط بین بیماری لثه و بیماری های قلبی را کاملاً درک نمی کنند. اما مطالعات نشان می دهد که خونریزی ، تورم لثه ممکن است باعث ایجاد درد در قلب شود. یک نظریه این است که باکتریهای موجود در لثه به جریان خون شما می رسد و التهاب را در قلب شما به وجود می آورد. ابتلا به بیماری لثه ، که می تواند منجر به افتادن دندان شود ، ممکن است احتمال سکته مغزی را نیز بالا ببرد.
 

لکه های تیره و مخملی روی پوست

ممکن است این لکه های ضخیم ، به نام آکانتوز نیگریکانس ، در چین های پوستی مانند گردن ، زیر بغل و کشاله ران پیدا شود که بدن شما در استفاده از هورمون انسولین دچار مشکل شود. تکه ها می توانند برچسب های پوستی نیز داشته باشند. اگر به دلیل مقاومت به انسولین ، سندرم متابولیک یا دیابت نوع 2 تحت درمان نیستید ، برای کمک به کنترل قند خون و محافظت از قلب خود به پزشک مراجعه کنید.
 
تنفس مشکل 
احساس کمبود نفس می تواند نشانه نارسایی قلبی ، ضربان قلب غیر طبیعی یا حمله قلبی باشد. به پزشک خود بگویید که اگر بعد از انجام کارهایی که قبلاً برای شما آسان بود ، یا اگر نفس کشیدن دشوار است . درد قفسه سینه هم دارید؟ با 115 تماس بگیرید.
 

تورم در پاها

این اتفاق می افتد وقتی مدت طولانی می ایستید یا می نشینید ، و همچنین در دوران بارداری شایع است. تورم پا ها همچنین می تواند ناشی از نارسایی قلبی و گردش خون ضعیف در پاهای شما باشد. پاهای متورم می تواند از لخته ای باشد که باعث بازگشت خون از اندام تحتانی به قلب شما می شود. 
 

خستگی

نارسایی قلبی می تواند شما را خسته و از انرژی تخلیه کند ، زیرا ماهیچه قلب دیگر به اندازه کافی برای تأمین نیازهای بدن شما پمپ نمی کند.مراقب علائم دیگر ، مانند سرفه و تورم باشید ، زیرا احساس ضعف می تواند نشانه هشدار دهنده بسیاری از شرایط مختلف ، از جمله کم خونی ، سرطان یا حتی افسردگی باشد.

نظرات

در ادامه بخوانید...

علائم دیابت در کودک چیست

در
علائم دیابت در کودک چیست
متخصص کودکان و متخصص غدد درون ریز در مورد چگونگی تشخیص به موقع دیابت در کودک  گفت:
این کار بسیار آسان است: والدین باید از نزدیک بهزیستی کودکان خود را زیر نظر بگیرند و برای رسیدن به نتیجه، فقط باید آزمایش خون را به موقع انجام دهند. 
 

علائم دیابت در کودک 

- تشنگی بیش از حد ، کاهش وزن با افزایش اشتها و نسبت به ادرار مکرر به خصوص در شب باید هوشیار باشید. اگر این اتفاق برای فرزند شما بیفتد ، مجبور نیستید صبر کنید ،بلافاصله او را نزد پزشک ببرید تا او را معاینه کند.

علائم هیپوگلیسمی

اولین علائم هیپوگلیسمی(افت شدید قند خون) ضعف ، تپش قلب ، لرزش دست و پا است. صورت کودک کمرنگ می شود ، زیاد عرق می کند ، گاهی اوقات چشمانش مضاعف می بیند و لب و زبان او نیز می تواند بی حس شود.
 
دانشمندان هنوز پاسخ دقیقی در مورد دلایل دیابت پیدا نکرده اند. با این حال ، شناخته شده است که خطر ابتلا به بیماری را می توان به ارث برد.
 
پزشکان تأکید می کنند که دیابت یک بیماری نیست ، بلکه یک روش زندگی است. البته این امر محدودیت های خاصی را در زندگی کودک به وجود می آورد ، اما برخلاف بسیاری از بیماری های جدی تر ، این امر در زندگی کامل ، یادگیری ، برقراری ارتباط ، بازی ورزشی و توسعه دخالتی ندارد. خود کنترلی و کمک بزرگسالان به کودک مهم است.
 
براساس اعلام فدراسیون جهانی دیابت ، بیش از 1 میلیون کودک و نوجوان مبتلا به دیابت نوع 1 در جهان وجود دارد که از این کودکان، تعداد 560 هزار زیر 14 سال هستند.

نظرات

در ادامه بخوانید...