به تازگی یک سیارک کوچک در مداری به دور خورشید توسط توسط تلسکوپ کاوشگر سیارکها شناسایی شده که آن را به عنوان یک همراه ثابت برای کرهی زمین قلمداد کرده اند و آن طور که به نظر می آید، تا قرنهای آینده نیز به همین روال باقی می ماند.
این سیارک جدید را که 2016 HO3 نامگذاری کرده اند، همزمان با اینکه به دور خورشید در گردش می باشد، در مداری نیز پیرامون کرهی زمین گردش مینماید. البته فاصلهی این سیارک از زمین به قدری دور می باشد که نمی شود آن را به عنوان یک قمر واقعی برای سیارهمان به شمار بیاوریمد. اما شاید بتوان آن را به عنوان بهترین و پایدارترین مثال تا به امروز از یک «شبه قمر» نزدیک کرهی زمین قلمداد کنیم.
پل کوداس (Paul Chodas)، مدیر مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین ناسا (NEO) در این باره گفت:
از آنجا که 2016 HO3 حلقهای را پیرامون سیارهی ما طی مینماید، اما هرگز از حد معینی بیشتر از سیارهی ما دور نمیگردد، بنابراین می شود آن را به عنوان یک شبهقمر برای کرهی زمین به شمار آوزد. یک سیارک دیگر به نام 2003 YN107 نیز از یک الگوی مداری مشابه برای بیش از ۱۰ سال پیش پیروی میکرد، اما از آن زمان به بعد، از مجاورت کرهی زمین دورتر شدو سرانجاماز مدار زمین خارج شد.این سیارک جدید بسیار بیشتر از مورد قبلی روی کرهی زمین قفل شده و محاسبات ما نشان داده که 2016 HO3 برای نزدیک به یک قرن گذشته، به صورت یک شبهقمردرمدار زمین بوده و در ادامه نیز انتظار داریم که تا چندین قرن آینده نیز این شبهقمر از الگوی موجود برای همراهی کرهی زمین تبعیت نماید.
سیارک 2016 HO3 اولین بار در تاریخ ۲۷ آوریل ۲۰۱۶، توسط تلسکوپ کاوشگر سیارکها به نام Pan-STARRS 1 هالیاکالا، هاوایی، توسط موسسه نجوم و بودجه دانشگاه هاوایی شناسایی گردیدد. این مرکز توسط دفتر هماهنگی دفاع سیارهای ناسا اداره میگردد. اندازهی این جسم کوچک هنوز به طور دقیق مشخص نشده ، اما این احتمالکه بزرگتر از ۴۰ متر و کوچکتر از ۱۰۰ متر باشد ، هست.
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید. (سیارک)