سخنان مبهم و بی ربط می تواند نشانه ی اولیه ی آلزایمر باشد

در

(سیارک) : سخنان مبهم و بی ربط می تواند نشانه ی اولیه ی زوال عقل باشد. پژوهش های جدید نشان می دهد که سخنان غیرتخصصی و بی ربط می تواند نشانه های اولیه ی بیماری آلزایمر یا جنون باشد.
هر کسی که سخنان بی ربط بگوید، از بیماری عصبی رنج نمی برد، اما دانشمندان تغییرات ظریف اما قابل اندازه گیری را در سبک گفتار شناسایی کرده اند که می تواند حدود یک دهه پیش از تشخیص رسمی آلزایمر، رخ دهد.


دانشمندان در یک نمونه ی کوچک، شواهدی دریافتند که افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف (MCI) یک نوع شرایط عصبی مرتبط با از دست دادن حافظه احتمالاً از واژگان بیش از نیازشان استفاده کرده و زمان بیش تری برای یافتن واژه ی صحیح نسبت به همتایان سالم خود نیاز دارند.
MCI همواره، به جنون یا آلزایمر منجر نمی شود، اما پژوهش ها نشان می دهد در افراد متبلا به این شرایط، ریسک پیشرفت جنون نسبت به سایر همسالان آنها، 3 تا پنج برابر افزایش می یابد.
یکی از تفاوت ها، متوسط طول سخن است تعداد واژه هایی که افراد MCI در مقابل افراد مسن تر سالم به کار می برند. جانت کوهن شرمن، محقق بیمارستان ععمومی ماساچوست، در یک تلگراف گفت. این تفاوت بسیار معنادار بود.
شرمن تأکید کرد که هر کسی که رشته ی افکارش را در میانه ی جملات از دست می دهد، در خطر پیشرفت زوال فکری/ جنون است اما، وقتی الگوهای گفتاری ناگهان تعییر می کنند، زمان آن است که به عزیزانمان توجه کنیم.
در حقیقت، وی امیدوار است که تیمش، یک آزمایش زبانی تشخصیص در دهه ی آتی داشته باشند که می تواند خطر پیشرفت زوال عقلی را بر اساس الگوهای زبانی، سالها پیش از پیدایش علائم آنها، تشخیص دهد.
شرمن در جلسه ی انجمن پیشرفت علوم آمریکا 2017 در بوستون تحت عنوان گزارشات گاردین، گفت: یکی از بزرگترین چالش های امروزی از منظر بیماری آلزایمر، شناسایی سریع تغییرات هنگامی که بسیار جزیی هستند و تشخیص آنها از میان تغییراتی که در پیری عادی رخ می دهد، است.
تا کنون مطالعات بسیاری، تغییرات حافظه را بررسی کرده اند، اما می دانیم که در زبان نیز تغییراتی رخ می دهد.
محققان پیش از این، به تغییرات مربوط به زبان، در آثار شخصیت های برجسته ای که به زوال عقلی یا آلزایمر دچار شده اند، مثل تغییر در سبک نوشتار ایریس موردوخ، در کتابهای آخرش، و سخنان رولاند ریگان، اشاره کرده اند.
شرمن می گوید: زوال رومن ریگان، با چند واژه ی منحصر به فرد و تکرار جملات در گذر زمان، آغاز شد.
با استفاده از مواد بیشتر، عبارات خالی بیشتر، مثر « چیز» یا «چیزی» یا چیزهایی مثل «در واقع»، «اساسا» یا «خب» زوال او آغاز شد. به منظر بررسی این که آیا این روند نشان گر جامعه ی کلی است یا نه، محققان، توانایی های زبانی 22 فرد جوان سالم، 24 فرد مسن سالم و 22 فرد مبتلا به MCI را با هم مقایسه کردند.
به این شرکت کنندگان ابتدا تکلیفی داده شده در که در آن آنها باید سه واژه، مثلا خودکار، جوهر و کاغذ را به هم ربط می دادند.
شرکت کنندگان سالم به احتمال بیشتری این سه را در یک جمله ی ساده به هم ربط دادند چیزی در یک خط « من با جوهر روی کاغذ با خودکارم نوشتم».
اما بیماران مبتلا به MCI روایت های مبهم، فراوان، و طولانی برای ارتباط این سه واژه دادند مثل گفتگو درباره ی رفن به فروشگاه برای خرید یک خودکار.
شرمن به گاردین گفت: آنها در انتقال اطلاعات اختصار کمتری داشتند، جملاتی که آنها می نوشتند بسیار طولانی تر بودف آنها به سختی متمرکز می ماندند و حدس می زنم که می توانید بگویید که آنها برای گرفتن نکته، مطلب را بسیار بیشتر پیچ و تاب می دادند.
در آزمایشی دیگر، این تیم از شرکت کنندگان خواست، عبارت هایی که محقق می خواند، تکرار کنند.
واژگان و دستور زبان پیچیده،، مشکل افراد مبتلا به MCI نبود، بلکه آنها وقتی باید عبارت های حاوی ضمایر مبهم را تکرار می کردند مثل فرد، پس از فارغ التحصیلی باب را ملاقات کرد، با مشکل مواجه بودند.
اینها، جملاتی هستند که شما باید معنا را به ضمایر خودشان اختصاص دهید.
به منظور شفاف سازی، این کار، یک کار بسیار ابتدایی است، بنابراین نمی توان خیلی دقیق آن را خواند اکنون تیم، تنها نمونه ی بسیار کوچکی را بررسی می کند.
این تیم یافته های خود را در نشست هفته ی گذشته پیش از انتشار در نشریه ی بررسی قراین، ارائه کرد، اما تا زمانی که یک مقاله ی منتشر شده برای خود بیابیم، باید نتایج را به عنوان مشتی از خروار در نظر بگیریم.
در حالی که هیئت منصفه همچنان درباره ی علائم هشداردهنده ی خاص، اظهار نظر نکرده، برخی نشانه های اولیه ی زوال عقلی که دانشنمدان درباره ی آنها توافق دارند و باید مورد بررسی قرار گیرند عبارتند از:
سردرگمی در مورد زمان و مکان
مشکل در انجام وظایف آشنا
قضاوت ضعیف یا رو به زوال
تغییر در شخصیت یا رفتار
از دست دادن ابتکار عمل
مشکلات مربوط به جا به جا گذاشتن اشیاء
مشکلات مربوط به تفکر انتزاعی
از دست دادن حافظه که بر عملکرد روزمره اثرگذار است.

6 روش برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر

با آلزایمر خداحافظی کنید

تغذیه سالم برای به تعویق انداختن آلزایمر

 این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

ترجمه  itrans.ir

نظرات

۱۳۹۵/۱۲/۲۶try wearing a cute dress and some cute kids heels ,a cute purse and make up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i love those things so try them i will dye if you do not try th!!!!!!!!!!!e!!!!!!!m!!!!!!!!

در ادامه بخوانید...

بی‌تحرکی زمینه‌ساز ابتلا به زوال عقل است

در

 (سیارک) : یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که برای افراد میانسال و مسن، عدم تحرک و ورزش نکردن مهمتر از با عوامل ژنتیکی بوده و آنها را مستعد بیماری زوال عقل می‌کند.



پژوهش دانشگاه مک مستر کانادا:بی‌تحرکی زمینه‌ساز ابتلا به زوال عقل است

به نقل از مدیکال نیوز تودی، در سراسر جهان، حدود 47.5 میلیون نفر مبتلا به زوال عقل زندگی می‌کنند که این رقم تا سال 2030، افزایش یافته و به حدود 75.6 خواهد رسید.

بیماری آلزایمر رایج ترین شکل زوال عقل بوده و در حدود 60 تا 80 درصد از تمام موارد را شامل می‌شود .در ایالات متحده به تنهایی حدود 5.4 میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند.

یکی از بزرگترین عوامل خطر برای بیماری آلزایمر ژن آپولیپوپروتئین APOE e4 است .به گزارش انجمن آلزایمر، بزرگسالانی که دارای یک کپی از ژن APOE e4 هستند، سه برابر بیشتر از سایرینی که این ژن را ندارند به بیماری دچار می‌شوند.

در حالی که کسانی که دو کپی از این ژن را دارند 8 تا 12 برابر بیشتر احتمال ابتلا به آلزایمر دارند.

با این حال، محققان این پژوهش جدید از جمله جنیفر هیس، استادیار گروه حرکت شناسی در دانشگاه مک مستر کانادا نشان می‌دهند که خطر ابتلا به زوال عقل در افراد مسن کم تحرک بسیار بیشتر است.

یک پژوهش که در سال 2015 در Journal of Aging and Physical Activity منتشر شده نشان می‌دهد که بزرگسالان 60 سال و بالاتر حدود 9.4 ساعت از روز خود را در بی‌تحرکی به سر می‌برند که این رقم حدودا معادل 65 تا 80 درصد از ساعات بیداری روز آنها است.در این مطالعه، هیس و همکارانش شروع به بررسی ارتباط بین فعالیت فیزیکی و خطر زوال عقل در میان افراد مسنی که دارای ژن APOE e4 و فاقد آن هستند کردند.

محققان با تجزیه و تحلیل فعالیت فیزیکی و توسعه زوال عقل 1646 فرد مسن به این یافته‌ها دست یافتند.تمام شرکت کنندگان در زمان شروع پژوهش فاقد بیماری زوال عقل بوده و تا پنج سال بعد نیز دنبال شده و بر وضعیت آنها نظارت شد.

محققان دریافتند در میان افرادی که دارای ژن APOE e4 نیستند، کسانی که ورزش تحرکی نداشته و ورزش نمی‌کنند بیشتر از آنها که ورزش می‌کنند در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند.این در صورتی است که برای افرادی با ژن APOE E4 ، تفاوت قابل توجهی در ابتلا به زوال عقل چه در صورت داشتن تحرک و چه در صورت کم تحرکی وجود نداشت.

به گفته محققان، این یافته‌ها نشان می‌دهد که عدم تحرک و ورزش برای توسعه زوال عقل خطرناک تر از داشتن ژن APOE e4 است.البته این نمی‌تواند خبر بدی برای افراد مسن باشد و باعث ترس آنها شود چرا که نتایج مطالعه نشان می‌دهد که افزایش فعالیت بدنی می‌تواند از افرادی که دارای ژن APOE e4 نیستند در برابر توسعه زوال عقل محافظت کند.

در نهایت این پژوهش نشان دهنده این است که سبک زندگی افراد و نوع فعالیت آنها بر مغز آنها تاثیر بسزایی خواهد داشت.

این پژوهش در Journal of Alzheimer's Disease. به چاپ رسیده است.

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

نظرات

۱۳۹۵/۱۰/۲۹ز نیرو بود مرد را راستی... ز سستی کژی آید و کاستی

۱۳۹۵/۱۰/۲۸فکر کنم استرس بیشتر نقش داره

۱۳۹۵/۱۰/۲۸بیشتر بیماری ها از بی تحرکی است

در ادامه بخوانید...

پیشگیری از آلزایمر

در

طبق اظهارات پزشکان آلزایمر بخش اجتناب ناپذیری از پیری است. "دکتر شاراد پل"  میگوید

درواقع بسیاری از علائم مشخصه آلزایمر ، مانند از دست دادن حافظه و سردرگمی را میتوان جلوگیری یا کاهش داد.

یک جراح سرطان پوست، پزشک خانواده و نویسنده بهداشت ژنتیک اظهار داشته ما با رعایت برخی موارد میتوانیم از آلزایمر خود و عزیزانمان جلوگیری کنیم. 

سخنان مبهم و بی ربط می تواند نشانه ی اولیه ی آلزایمر باشد

6 روش برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر



1-  ترک سیگار
یکی از موثرترین روش برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر ترک سیگار میباشد. آمار بین المللی آلزایمر نشان داده احتمال مبتلا شدن افراد سیگاری به آلزایمر 45درصد بیشتر از افراد غیر سیگاری میباشد. بنیاد کشف دارو و آلزایمز گزارش داده ترک سیگار در هر زمان میتواند خطر ابتلا را کاهش دهد. حتی ترک سیگار پس از چند دهه نیز خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. افرادی که سیگاری نیستند اما در تماس مستقیم دود سیگار هستند نسبت به افراد سیگاری بیشتر در معرض آلزایمر قرار میگیرند. تماس با دود سیگار باعث درگیری عروق مغزی و ایجاد آلزایمر ناشی از درگیری عروق میشود


2- ترک مشروبات الکلی
ترک مشروبات الکلی نیز مانند ترک سیگار میتواند خطر کلی آلزایمر را کاهش دهد. بطور کلی نوشیدن یک الی 3لیوان مشروبات الکلی خطر ابتلا به فشار خون را افزایش میدهد. با این حال نوشیدن مقدار متوسط آن ممکن است خطر ابتلا به سکته را کاهش دهد و با باز کردن رگهای خونی خطر لخته شدن خون و در نهایت بیماری های قلبی را کاهش میدهد. اما اگر شما مشروبات الکلی مصرف نمیکنید هیچوقت بخاطر فواید آن این کار را انجام ندهید.


3- فعالیت بدنی
فعالیت یک روش بسیار خوبی برای پیشگیری از آلزایمر است. درست است که فعالیت ها برای آلزایمر مفید است ولی سعی کنید متناسب با سن فعالیت داشته باشید. حرکات یوگا، پیاده روی، دوچرخه سواری در کاهش استرس و فشار خون و حفظ تعادل موثر میباشند. یک گروه از محققین دودسته 16نفری بالای 67سال را انتخاب کردند: یک دسته بمدت 6ماه، 4بار در هفته ورزش های هوازی نظیر تردمیل و دوچرخه ثابت داشتند و دسته دوم در مدت مشابه و به تعداد دفعات یکسان گروه ورزشی هوازی، ورزش استقامت انجام دادند، با توجه به اینکه تمامی شرکت کنندگان مبتلا به اختلال شناختی خفیفی بودند، بعد از گذشت 6ماه اسکن مغزی افراد نشان داد در گروه ورزش هوازی حجم مغز افراد نسبت به گروه ورزش استقامت افزایش بیشتری یافته بود. همچنین طبق یافته محققان گروه هوازی شاهد بهبود قابل توجهی در حافظه و مهارت های فکری بودند.

4- مصرف غذاهای مفید

آنچه در مصرف غذاها باید مد نظر داشته باشید نوع غذاهایی است که روزانه مصرف میکنید، رژیم غذایی سنتی مدیترانه ای میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. این رژیم غذایی شامل مقادیر زیادی میوه، سبزیجات، روغن زیتون، لوبیا، دانه غلات مثل گندم و برنج، همراه با گوشت قرمز حداقل و  فرآورده های لبنی میباشند. تحقیقات نشان داده است افراد مسن تر که رژیم غذای مدیترانه ای را رعایت مینمایند نسبت به انواع دیگر رژیم های غذایی کمتر در خطر ابتلا به آلزایمر قرار میگیرند.

با آلزایمر خداحافظی کنید

تغذیه سالم برای به تعویق انداختن آلزایمر

5- خواب کافی

خواب خوب و کافی ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. دانشگاه برکلی(Berkeley)  اعلام داشته افرادی که به بی خوابی مبتلا هستند درصد بتاآمیلوئید خون آنها افزایش میابد که باعث بیماری آلزایمر، شایعترین نوع آلزایمر میگردند. بهترین روش برای مبارزه با بی خوابی کاهش استرس از طریق حرکات یوگا و تمرکز میباشد، سعی کنید از خوردن قرص های خواب آور وغذاهای کافئین دار و شیرین در شب بپرهیزید. محققان دانشگاه کالیفرنیا اعلام کرده اند بعضی از افراد با وارد شدن به دوران سالمندی، توانایی لازم برای داشتن خواب عمیق را از دست میدهند. این مسئله میتواند پیامد های منفی و مخربی را برای سالمندان داشته باشد.

سالمندانی که چندین بار در شب از خواب بیدار میشوند در معرض ابتلا به آلزایمر هستند پس بهتر است از دوران میانسالی بفکر چاره باشیم.


6- یادگیری زبان جدید

یاد گیری زبان جدید با آلزایمر بی ارتباط نیست، هنگامی که یادگیری زبان جدید را شروع میکنید مغز به شروع به فعالیت کرده و عصب های آن تحریک میشوند و این عمل مغز خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. اگر یادگیری زبان در سنین پیری بسیار مشکل است بهتر است بجای یادگیری زبان از جدول های سودوکو یا پازل استفاده شود.
 تجربیات خود را در مورد علائم و درمان بیماری آلزایمر با کاربران به اشتراک بگذارید.(سیارک)

نظرات

در ادامه بخوانید...

زوال عقل یا دمانس

در

زوال عقل یا دمانس به خاطر کهولت سن بوجود می آید و شایع ترین نوع آن بیماری آلزایمر می باشد.زوال عقل در واقع با تجمع یک سری پروتئین ها در مغزو ایجاد پلاک ها مانع ارسال پیام های عصبی به مغز شده و علائم بیماری را ایجاد میکنند .ولی آلزایمر تنها نوع بیماری زوال عقل نیست مثلا یک نوع دیگر از بیماری زوال عقل در عروق مغزاتفاق می افتد  که باعث سکته مغزی و یااختلالات عروقی دیگر ی رابا نرسیدن خون به بافت های مغز و آسیب به بافت های مغز بوجود می آورد . نوعی دیگر از زوال عقل لوی بادی است که با علائم بیماری پارکینسون همراه است.

بی‌تحرکی زمینه‌ساز ابتلا به زوال عقل است

پیشگیری از آلزایمر

6 روش برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر

بعضی بیماران آلزایمری در برابر از دست دادن حافظه "مقاومت" می کنند 
شایع ترین علائم این بیماری فراموشی است مثلا فرد سوالی را مرتب تکرار می کند.در صورت خارج شدن از منزل احتمال دارد مسیر برگشت را پیدا نکند.در موارد شدید اعضای خانواده را نمی شناسد.گاها این افراد زمان و مکان را گم می کنند و نمی دانند چه روز ویا چه ساعتی از روز و یا شب است و گاهی مثلا شخصی 60 ساله فکر می کند دختریا پسر جوانی است . این افراد در صبحت و ارتباط با دیگران دچار مشکل می شوند بصورتی که فرد کلمه مورد نیاز را برای ادامه گفتگو پیدا نمی کند و یا صحبت های طرف مقابل را ممکن است متوجه نشود.به علت این مسائل این افراد دچار اضطراب و افسردگی می شوند.

گاهی افراد مبتلا ، مشکلات شخصیتی هم پیدا می کنند. مثلا گاهی فردحرف نامناسب یا عمل نا مناسبی انجام می دهد و در مواردی ممکن است فرد برای کارهای زندگی نیاز به کمک داشته باشد. مثل غذا خوردن یا لباس پوشیدن
بنا برتحقیقی در بریتیش مدیکال ژورنال، یکی از معتبرترین مجلات پزشکی بریتانیا   شمار مبتلایان به این بیماری در ۲۰ سال آینده، یک و نیم برابر می‌شوداما پژوهشگران می‌گوینداحتمال ابتلا به دمانس در بین همه گروه‌های سنی رو به کاهش می باشد و علت آن را بالا رفتن سطح سواد و دانش افراد ، کنترل فشار خون ، چربی خون ، دیابت و ترک سیگار می دانند.(سیارک

نظرات

در ادامه بخوانید...

پیشگیری از دمانس زوال عقل

در


با توجه بیشتر به سلامت جسمی و روحی می‌توان خطر ابتلای به دمانس را دست کم ۳۰ درصد کاهش داد.در حالیکه آمار مبتلایان به دمانس (زوال عقل) در جهان در حال حاضر حدود ۴۷ میلیون نفر تخمین زده شده و پیش‌بینی می شود این آمار تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۱۳۰ میلیون نفر برسد، پژوهشگران شماری از عوامل موثر در بروز عارضه دمانس (زوال عقل) را شناسایی و راه‌هایی را برای کاهش خطر ابتلای به آن توصیه کرده‌اند.

زوال عقل یا دمانس

دانشمندان رابطه ای بین نوشیدنی های رژیمی و حملاتی که موجب زوال عقل می شود را یافته اند

بی‌تحرکی زمینه‌ساز ابتلا به زوال عقل است

زندگی نزدیک ترافیک سنگین خطر ابتلای به زوال عقل را افزایش می‌دهد  


نتیجه تفصیلی مطالعات هیئتی متشکل از بیست و چهار تن از متخصصان جهانی دمانس که به کنفرانس بین‌المللی انجمن مبارزه با آلزایمر در لندن ارائه خواهد شد حاکی از آن است که اگرچه نشانه‌های دمانس معمولا در سنین بالای عمر مشخص می‌شود اما روند تغییرات مغزی منجر به این بیماری به تدریج و در طول سال‌ها بروز می‌کند. به این ترتیب، یافتن راه‌های حفظ سلامت مغز قبل از ظاهر شدن علایم دمانس می‌تواند به جلوگیری از آن کمک کند.

در این بررسی، عوامل مهم بروز دمانس و میزان اثرگذاری هرکدام در ابتلای به این عارضه مورد بررسی قرار گرفته و نشان می‌دهد که ضعف شنوایی در سنین میانسالی ۹ درصد و کمبود تحصیلات (تا زیر سطح متوسطه) ۸ درصد در ایجاد دمانس نقش دارد. سایر عوامل موثر و سهم آنها در ابتلای به این بیماری عبارتست از استعمال دخانیات (۵ درصد)، افسردگی (۴ درصد)، عدم تحرک جسمی (۳ درصد)، انزوای اجتماعی (۲ درصد)، فشار خون بالا (۲ درصد)، چاقی (۱ درصد) و دیابت نوع ۲ (۱ درصد).
به این ترتیب، عوامل قابل کنترل در زندگی ۳۵ درصد در بروز دمانس تاثیر دارند و فرد از طریق مقابله با آنها می‌تواند خطر ابتلای به این عارضه را کاهش دهند. سایر عوامل ایجاد این عارضه خارج از اختیار فرد قرار دارند.
به گفته پژوهشگران، ساختن "ذخیره شناختی یا ادراکی" در سنین میانسالی باعث تقویت شبکه‌های مغزی شده و امکان آن را می‌دهد تا این شبکه‌ها در سنین کهولت و حتی با بروز آسیب هم بتوانند عملکرد نسبتا مناسبی داشته باشند.


تمام نکردن دوره تحصیلات متوسطه به عنوان یکی از عوامل خطرساز حاکی از آن است که ادامه فرآیند یادگیری در تمامی طول عمر به ایجاد ذخیره مغزی جهت مقابله با دمانس کمک می‌کند. در مورد ضعف شنوایی نیز گفته شده است که این وضعیت باعث کاهش ارتباط فرد با دیگران و "انزوای اجتماعی" او می‌گردد که از جمله عوامل بروز دمانسمی باشد.
عوامل حفظ سلامت جسمی از جمله سلامت قلب، مانند تحرک جسمی و جلوگیری از چاقی نیز در جلوگیری از بروز دمانس موثرمی باشد.

 

توصیه هایی برای کاهش خطر ابتلای به دمانس

متخصصان تاکید دارند که برای کاهش خطر ابتلای به دمانس لازم است که فرد هر چه زودتر مثلا در سنین ۴۰ تا ۶۴ سالگی و قبل از ظاهر شدن نشانه‌های بیماری در صدد مقابله با عوامل بروز آن برآید. مهمترین توصیه‌هایی که در این زمینه شده به شرح زیر است:

۱- تحرک بدنی:

توصیه شده است که افراد از سنین میانسالی دست کم پنج بار در هفته هر بار ۳۰ دقیقه به طور مستمر ورزش یا فعالیت‌هایی کنند که باعث افزایش ضربان قلب و تشدید تنفس شود. پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری و شنا از جمله فعالیت‌هایی است که در این زمینه توصیه می‌شود.

۲- ترک سیگار

نه تنها برای حفظ سلامت عمومی بدن به خصوص قلب و ریه بلکه در جلوگیری از بروز دمانس موثر است.

۳- استفاده از رژیم غذایی سالم و متوازن

شامل مواد خوراکی متنوع نیز از توصیه‌های جدی است. به گفته کارشناسان یک رژیم غذایی مناسب باید شامل ماهی‌های چرب، میوه، سیفی‌جات، غلات و آرد سبوس دار و روغن زیتون باشد و سهم گوشت قرمز، شکر، چربی‌های اشباع شده و نمک در آن به حداقل رسیده باشد. چنین رژیمی باعث کاهش خطر ابتلای به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ می‌شود.

۴- میانه‌روی در مصرف الکل

نیز مهم است و افراط در این زمینه قطعا در بروز دمانس، و بیماری‌های دیگری مانند دیابت و امراض قلبی، موثر است.

۵- مراقبت‌های بهداشتی از سنین میانسالی

توصیه شده است به نحوی که شخص به طور مرتب فشار خون، میزان کلسترول و قند خود را زیر نظر داشته باشد زیرا مشکلاتی که در مورد این عوامل بروز کند در ابتلای به دمانس تاثیر دارد.

۶- وزن مناسب

نیز برای حفظ سلامت و جلوگیری از ابتلای به دیابت نوع ۲، سکته مغزی و امراض قلبی لازم است و به این ترتیب، عاملی در کاهش خطر دمانس محسوب می‌شود. داشتن رژیم غذایی مناسب و تحرک بدنی در این زمینه توصیه شده است.

۷- و بالاخره "ورزش مغزی روزانه"

مانند مطالعه، حل جدول یا بازی‌های فکری و فراگیری مطالب جدید که مغز را فعال نگاه می‌دارد به کاهش خطر ابتلای به دمانس کمک می‌کند. شواهدی هم وجود دارد که معاشرت و داشتن ارتباط اجتماعی هم در این زمینه موثر است.

نظرات

در ادامه بخوانید...

عواملی که ضریب هوشی را کاهش می دهند

در

برای تقویت هوش انجام بازی‌های فکری، محاسبات ذهنی، خوردن مواد غذایی سالم، استشمام بوی گل ها، حل جدول و مواردی از این دست می‌تواند مفید باشد، اما در عوض برخی کار‌ها هوش عادی شما را نیز تخریب می‌کند که می‌توانید اثرات منفی آن را بر زندگی خود ببینید به همین دلیل باید از انجام کار‌های مضربرای نورون‌های مغزی ارزشمند خود خودداری کنید.

استرس بیش از حد کابوس سلول های مغزی

استرس باعث آسیب دیدن به قلب و اعصاب، ریزش موی سر، ایجاد آکنه و خرابی دندان‌ها می‌شود، اما به جز این موارد باعث کاهش سطح هوش نیز می‌شود.

براساس تحقیقات دانشمندان دانشگاه ویگزنر در ایالت اوهایوی آمریکا استرس بیش از حد می‌تواند باعث مرگ سلول‌های مغزی و حتی بروز آلزایمر زودرس در افراد شود. کارشناسان علت را در تغییرات هورمونی بدن در اثر بروز استرس می‌دانند که باعث آسیب دائمی به سلول‌های مغزی می‌شود.

چاقی عاملی مخفی، اما موثر در کم هوشی

براساس تحقیقات چاقی نیز می‌تواند باعث کاهش عملکرد شناختی افراد، کاهش سطح IQ، ابتلا به زوال عقل و ناتوانی در حل مسائل پیچیده و محاسباتی به ویژه در علم ریاضیات شود.

کارشناسان اعتقاد دارند نوجوانانی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند، معمولاً در زمینه درسی ضعیف تراز همسالان خود هستند که می‌تواند به دلیل مشکل چاقی آنها و عملکرد هورمون‌ها بر مغز و بدن باشد.

عشق و علاقه بیش از حد به خوردنی‌های شیرین

برخلاف آنچه اکثر مردم تصور می‌کنند خوردن بیش از حد مواد شیرین شامل انواع شیرینی، شکلات، آبنبات و خوراکی‌هایی ازا ین دست باعث تقویت قدرت ذهنی و افزایش سطح هوش نمی‌شود، بلکه باعث کاهش آن نیز را در پی دارد.

براساس تحقیقات افراد دیابتی بیشتر از سایرین در معرض خطر دمانس مغزی و ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند.

کارشناسان علت را در بروز التهاب در بدن در اثر مصرف بیش از حد مواد شیرین می‌دانند که می‌تواند به سلول‌های مغزی آسیب شدید برساند.

انجام همزمان چند کار 

اگر در محل کار، خانه یا دانشگاه در آن واحد چندین کار را به طور همزمان انجام می‌دهید و به اصطلاح multi-tasker هستید، با وجود انجام دادن سریع کار‌ها و پیش افتادن در آنها، اما داشتن این قابلیت یک خبر بد برای سلامت ذهن شما و به ویژه سطح هوش است.

براساس تحقیقات انجام چند کاربه طور همزمان می‌تواند سبب آسیب دیدن به مغز و کاهش سطح IQ شود، به همین دلیل کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند یک کار را در یک بازه زمانی معین انجام دهند و سپس به سراغ کار دیگر بروند تا تمرکز آنها کاهش پیدا نکند.

استعمال سیگار مساوی با خاموشی ذهن

اگر خود سیگار می‌کشید یا در معرض دود سیگار اطرافیان قرار دارید امکان آسیب دیدن مغزتان وجود دارد. کارشناسان اعتقاد دارند سیگار کشیدن یا استشمام دود سیگار می‌تواند سبب ورود مواد سمی از جمله مونواکسید کربن به بدن شود.

در اثر بالارفتن حجم مواد سمی در بدن عملکرد عروق خونی آسیب دیده و تعداد زیادی از نورون‌های مغزی از بین می‌روند که به این ترتیب در عرض مدت زمان کوتاهی فرد دچار کاهش سطح هوش می‌شود و در نهایت رفتن بیش از حد به مسافرت‌های هوایی طولانی مدت نیز می‌تواند سبب کاهش سطح هوش در افراد شود.

براساس تحقیقات دانشمندان رفتن به مسافرت‌های بین قاره‌ای با هواپیما سبب برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن و پدیده جت لگ می‌شود که در نهایت اثرات مخربی بر سطح هورمون‌های بدن، عملکرد سلول‌های مغزی و مرگ آن‌ها می‌گذارد.
کارشناسان برای تقویت سطح هوش و جلوگیری از تخریب این هدیه ارزشمند خدادادی به افراد توصیه اکید می‌کنند توجه کافی بر تنظیم ساعت خواب خود و نیز مصرف خوراکی‌های سالم داشته باشند.

با دقت درموارد فوق می‌توانید از سطح بالای هوش خود حتی در دوران سالمندی نیز بهره‌مند باشید و دچار ابتلا به بیماری‌هایی از جمله آلزایمر نشوید. منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات

در ادامه بخوانید...

بازی کامپیوتری برای تشخیص دمانس یا زوال عقل

در


 بازی ویدیویی جدیدی امید به تشخیص و درمان زودهنگام دمانس یا زوال عقل را افزایش داده است . با کمک این نرم افزار می توان قدرت جهت یابی را آزمود. جهت یابی یکی از اولین مهارت هایی است که بر اثر دمانس افول می کند.

پیشگیری از دمانس زوال عقل

زوال عقل یا دمانس

بی‌تحرکی زمینه‌ ساز ابتلا به زوال عقل است

 دانشمندان به عنوان بخشی از بزرگترین پروژه تحقیقاتی دنیا درباره زوال عقل (دمانس) نسخه واقعیت مجازی ( VR) یک بازی کامپیوتری را تولید کرده‌اند.
این پروژه برای بررسی یکی از نخستین علائم دمانس یعنی از دست دادن قابلیت جهت‌یابی طراحی شده است.
اپلیکیشن تلفن هوشمند این بازی که "سفر اکتشافی قهرمان دریا" نام دارد اکنون به صورت بیش از سه میلیون کاربر دارد اما دانشمندان با تولید نسخه وی‌آر امکان تحقیق با جزئیات بسیار بیشتری را برای خود فراهم کرده‌اند.
در این بازی کامپیوتری کاربر باید با استفاده از حس جهت‌یابی، راه و مسیر خود را از شبکه پیچیده آبراه‌ها، جزایر بیابانی و اقیانوس‌های منجمد پیدا کند و حتی به هیولای دریایی که عاشق سوسیس است غذا بدهد.


اما این فقط بازی و سرگرمی نیست، وقتی کاربر مشعول بازی است، اطلاعاتی جمع‌آوری می شود که دانشمندان از آن استفاده می‌کنند؛ در این جمع آوری اطلاعات کاربر ناشناس باقی می‌ماند.
مکس سکات-اسلید که در این پروژه مشارکت دارد به بی‌بی‌سی گفت: "این خیلی جالب است که موضوعی بسیار کسل کننده و محدود به دیوارهای آزمایشگاه به میان مردم برده و تا جایی که ممکن است مفرح شود... ارزش این کار برای ما این است که اطلاعات بسیار غنی‌تری خواهیم داشت، به این ترتیب ما ۱۵ برابر بیشتر اطلاعات جمع می‌کنیم چون مثلا با کمک واقعیت مجازی می‌توانیم تفاوت جهت نگاه و جهت حرکت قایق را تشخیص دهیم."
یافته نسخه اول بازی سال پیش در همایش بین‌المللی دانشمندان علوم اعصاب ارائه شد.
این یافته‌ها نشان داد توان جهت‌یابی افراد بعد از نوجوانی به طور مستمر کاهش پیدا می‌کند، مردان ممکن است اندکی در جهت‌یابی بهتر از زنان باشند و کشورهای شمال اروپا (دانمارک، سوئد، ایسلند، فنلاند، نروژ) از دیگر کشورهای دنیا در جهت یابی خیلی بهترند اما دلیل آن روشن نیست.
پروفسور کریستف هولشر رییس موسسه علوم شناختی ETH در زوریخ سوییس می‌گوید: "هیچ پروژه‌ای تا به حال چنین اطلاعاتی را از هم‌کنشی واقعی سه میلیون نفر، آن هم با چنین عمقی جمع‌آوری نکرده است. این به ما امکان می‌دهد تجزیه و تحلیل‌هایی انجام دهیم که با روش‌های کلاسیک به هیچ وجه امکان آن وجود ندارد."
محققان انتظار ندارند که همان تعدادی که بازی را در تلفن‌های هوشمند خود انجام می‌دهند از نسخه وی‌آر هم به همان اندازه استقبال کنند، عینک‌های وی‌آر به اندازه تلفن‌های هوشمند پرطرفدار نیستند.
با این حال آنها انتظار دارند حجم اطلاعاتی که گردآوری می‌کنند بسیار بیشتر از آن باشد که در آزمایشگاه ممکن است.
این پروژه که بودجه آن را شرکت مخابرات آلمان (دویچه تلکوم) تامین کرده هنوز در اوایل راه است اما هدف نهایی آن تشخیص زودرس نخستین نشانه‌های دمانس است.
این بیماری در بسیاری موارد ده سال بعد از بروز نخستین نشانه‌های بیماری تشخیص داده می‌شود.
دکتر دیودید رینولدز از انجممن تحقیقات آلزایمر بریتانیا می‌گوید هدف این است که بیماری ده تا پانزده سال زودتر از چیزی که الان است تشخیص داده شود: "سفر اکتشافی قهرمان دریا و فهمیدن اینکه ما چگونه جهت و مسیر را تشخیص می‌دهیم به تشخیص بسیار زودتر بیماری کمک می‌کند... برای توقف یا کند کردن دمانس هیچ دارویی وجود ندارد. اما بسیاری فکر می‌کنند که داروهای موجود فقط وقتی تاثیر دارند که خیلی زودتر از بروز علائم و پیش از آنکه آسیب مغز غیر قابل برگشت شود تجویز شوند."

نظرات

در ادامه بخوانید...