بهترین سبزیجات برای جلوگیری از سرطان کدام اند؟
عطااله درویش نیادر۱۴۰۳/۲/۱۸سرطان، این بلای خانمان سوز اسمی است که هر کس با شنیدن آن بدنش از ترس می لرزد. خود این بیماری نیز به نوبه ی خود به زیر مجموعه هایی تقسیم می شود و انواع مختلفی از قبیل سرطان خون، سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان دهانه ی رحم، سرطان مثانه، سرطان دهان، سرطان مری، سرطان ریه، سرطان حنجره و... را شامل می شود. همچنین تومور ها را می توان در دسته بندی به دو نوع بد خیم و خوش خیم تقسیم بندی کرد. تومور مجموعه ای از سلول ها است که به طور غیر عادی رشد کرده اند یا تقسیم سلولی انجام داده اند.
با این توضیحات، هر کسی باید دوست داشته باشد کارهایی را برای پیشگیری از این بیماری انجام دهد. زیرا همه می دانیم پیشگیری بهتر از درمان است. آن هم درمانی که در اطرافمان دیده ایم که پس از شیمی درمانی های طولانی و هزینه های فراوان و رنجی که بیمار تحمل می کند در اغلب موارد در نهایت نتیجه ای نمی دهد و منجر به مرگ انسان می شود.
اشکال کار از کجاست؟ چرا در برخی جاها این بیماری بیشتر است و در برخی جاها کمتر؟ چرا برخی افراد بیشتر دچار می شوند و برخی افراد کمتر؟
جواب این سوالات را می توان در ژنتیک و محیط افراد جست و جو کرد.
ژنتیک که مبحث پیچیده ای است و پرداختن به آن را به زمانی دیگر واگذار می کنیم. اما در مورد محیط افراد به صورت مختصر به آن اشاره می کنیم. یکی از راه هایی که می تواند سرطان را ایجاد کند این است که ساختار DNA تغییر کند و در این صورت این DNA تغییر یافته که مسئول تکثیر سلول های بدن انسان نیز هست، باعث می شود سلول ها به صورت غیر طبیعی تکثیر شوند و با توده هایی که ایجاد می کنند مشکلاتی را برای بدن به وجود بیاورند.
اگر به محیط پیرامون خود نگاهی بیاندازید می توانید عوامل ایجاد سرطان را با کمی تفکر شناسایی کنید.
یکی از این موارد آب آشامیدنی است که از آن برای مدت زمان طولانی استفاده می کنید. اگر از آب چشمه یا چاه استفاده کردید حتما آن را آزمایش کنید. آب مورد استفاده ی شما امکان دارد در زیر زمین با موادی مانند آزبست و ... در تماس باشد و آن ها را در خود حل کند. این مواد اگر با آب وارد بدن شما شوند بر روی بدن تان تأثیر گذاشته و شما را دچار سرطان خواهتد کرد.
موردی دیگر که مهم است، سبک زندگی شما است. سبک زندگی یک مورد کلی است و شامل زیر مجموعه های زیادی می شود. احتمال دارد بگویید که این مقاله در مورد سبزیجات مفید بود و چرا در این مورد سخنی گفته نشده است. بعد از این مقدمه حتما در مورد آن سخن خواهم گفت. فقط تمایل دارم در ابتدا اهمیت موضوع کمی برای شما عزیزان روشن تر شود.
انسان از نظر روانشناختی موجودی جالب توجه است. اگر به او بگویید این ماده را نخور زیرا سمی است و تو را خواهد کشت. مطمئناً آن را نخواهد خورد. اما اگر بگویید چربی نخور زیرا به مرور زمان تو را دچار مریضی خواهد کرد به حرف شما گوش نخواهد داد زیرا نتیجه را دور می بیند و بنابراین خطر ماجرا را کم تر در نظر می گیرد. این مبحث نیز در مورد خطری در دراز مدت صحبت می کند و هر چند که برای خطری در آینده تدارکات را مهیا می کنیم و می خواهیم از آن پیشگیری کنیم اما این خطر بسیار بزرگ است و نباید آن را دست کم گرفت.
تحقیقات جدید می گویند که سبزیجات زیر بهترین ها برای جلوگیری از سرطان هستند.
سبزیجات مصرف کنید. همه ی ما به خوبی می دانیم که این کار بسیار مفید است. از زمانی که کودک بودیم و شاید از سبزیجات زیاد خوشمان نمی آمد، تا زمان حال که (خوشبختانه) بزرگ سال هستیم، همیشه در مورد فواید سبزیجات شنیده ایم.
به طور کلی ما می دانیم که سبزی ها سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی هستند که به بدن کمک می کنند تا به صورت سالم و بهینه کار کند.
ولی همچنین می دانیم که برخی از آن ها از سایرین بهتر هستند (ذرت به دلیل داشتن شکر زیاد و نشاسته ی بالا بدترین آن ها است).
پس بهترین سبزی کدام است؟
مطابق تحقیقات اخیر که در مجله ی بین المللی سرطان (International Journal of cancer) منتشر شد، کشف شد که گنجاندن سبزیجات چلیپایی در تغذیه مانند: بروکلی، کلم و گل کلم و همچنین سبزیجات زرد و نارنجی مانند: هویج، فلفل زرد و کدو بهترین سبزیجات برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی هستند که پا به سنین بین 27 تا 59 سال گذاشته اند (تحقیقات با شرکت کننده ها برای آزمایش اثر بخشی به مدت 30 سال دنبال شد). هر چند که محققان به طور دقیق مطمئن نیستند که چرا این سبزیجات تا این اندازه مهم هستند، ولی
آن ها به عناصر غذایی کم مصرف (مانند ویتامین ها)، آنتی اکسیدان ها و فیبر موجود در این سبزیجات به عنوان دلیل کلیدی این مسئله استناد می کنند.
به همین دلیل است که این سبزیجات توانایی جلوگیری از پیدایش و رشد تومور را دارند.
دانشمند محقق در بخش تغذیه ی دانشگاه هاروارد، مریم فروید گفت: "هر چند که مطالعات قبلی این ارتباط را پیش بینی کرده اند ولی آن ها مخصوصا برای میوه ها، سبزیجات و زیر گونه های خطرناک سرطان سینه محدود بودند." این مقاله یک تصویر کامل از اهمیت مصرف مقدار زیاد میوه و سبزیجات در جلوگیری از سرطان سینه به ما می دهد.
همچنین محققان دریافتند، زنانی که در هر روز به میزان پنج و نیم وعده میوه و سبزیجات مصرف می کنند، 11% خطر کمتری برای ابتلا به سرطان سینه دارند نسبت به کسانی که دو و نیم وعده یا کمتر در روز مصرف می کنند (هر وعده را به اندازه ی یک بشقاب کوچک مواد خام، سبزیجات برگ دار، نصف بشقاب مواد خام یا سبزیجات پخته یا نصف بشقاب میوه های خرد شده یا پخته شده، در نظر بگیرید). با این اوصاف مصرف زیاد میوه و سبزیجات به طور خاص با میزان پایین خطر ابتلا به تومور های بسیار خطرناک در ارتباط بود. پس چیزهای خوب مصرف کنید تا از زندگی شما محافظت کنند.
پیمانه هایی را برای بسیاری از مواد ضد سرطان در نظر بگیرید.
کلم بروکلی سطح بالایی از کاروتنوئید ها دارد. رنگدانه هایی که به میوه ها و سبزیجات رنگ های تیره ای می بخشند و به جلوگیری از سرطان کمک می کنند. کاروتن بتا که در میوه ها و سبزیجات پیدا می شود، کشف شده است که احتمال ابتلا به سرطان های ریه، سینه، مثانه، دهان، مری و سایر انواع را کاهش می دهد.
گوجه فرنگی ها غنی از لیکوپن هستند، یک کاروتن و رنگدانه ی کاروتنوئید به رنگ قرمز روشن که ما همچنین می دانیم به دفع سرطان کمک می کند.
هندوانه نیز سرشار از لیکوپن است.
کشف شده است که ویتامین C خطر ابتلا به سرطان های مری و معده را کاهش می دهد، همچنین یک آنتی اکسیدان است و مواد شیمیایی را که موجب سرطان می شوند و در بدن تولید می شوند را خنثی می کند.
فلفل ها هم دارای ویتامین C زیادی هستند، فلفل هایی که سطح زیادی ویتامین C دارند زرد رنگ و فلفل هایی که سطح کمتری ویتامین C دارند سبز رنگ هستند.
یکی دیگر از سبزیجات چلیپایی کلم بروکسل است که حاوی فلاون ها و ایندول ها است که مشخصات ضد سرطان دارند.
گریپ فروت روشن 1.7 میکرو گرم سلنیوم دارد (که بیشتر از اغلب میوه ها است) و تأثیراتی مشابه آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و کاروتن بتا دارد.
اسفناج سرشار از کاروتنوئید ها و سلنیوم است.
همه ی این مواد که تا کنون نام برده شد، خاصیت ضد سرطانی داشتند که از آن پیشگیری می کنند و آن را دفع می کنند. البته مشخص است که این موارد تمام مواد ضد سرطان نیستند و سرطان نیز تنها بیماری نیست که باید از آن پیشگیری کرد.
همان طور که در ابتدای مقاله نیز توضیح دادم، ما برای داشتن زندگی سالم تر باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم. سبک زندگی یعنی تمام رفتارهای روزمره ای که انجام می دهیم. با این کار و روی آوردن به رفتارهای سالم تر مانند ورزش و خوردن غذاهای ارگانیک و سالم، خواب کافی و ... می توانیم از سلامت جسمی بیشتری برخوردار باشیم.
اگر شما به داشتن سبک زندگی سالم و مخصوصا موضوعاتی از قبیل موضوعی که در این مقاله مطرح شد، علاقه مند هستید، به برنامه ی 100 راهکار لاغری که در کافه بازار وجود دارد مراجعه کنید. این برنامه کاملا رایگان است. البته برنامه در مورد داشتن سبک زندگی سالم و مواد خوراکی مفید و مضر است که در عین حال باعث می شوند بدن شما تناسب وزن را حفظ کند.