کلسیم و ویتامین D می تواند در انجام این کار به شما کمک کند. محصولات لبنی بهترین منبع کلسیم هستند، اما گزینه های دیگر سبزیجات سبز برگ دار مانند کلم بروکلی و کلم پیچ هستند. اگر شما به اندازه کافی کلسیم از طریق غذا دریافت نمی کنید، از دکتر خود بخواهید برایتان مکمل تجویز کند. پرسش و پاسخ در مورد پوکی استخوان
به وضعیت ایستادن یا نشستن بدن خود دقت کنید
برای حفاظت از مفاصل تماما از گردن به پایین تا زانو، کاملا راست بایستید و بنشینید. برای بهبود وضعیت بدن خود، پیاده روی کنید. هر چه سریعتر این کار را انجام دهید، ماهیچه های شما سخت تر کار می کنند تا شما را راست نگه دارند.
وسایل سنگین را با ترفند از زمین بلند کنید
در هنگام بلند کردن و حمل کردن چیزی مفاصل خود را در نظر بگیرید. کیسه های خرید را به جای در دست گرفتن، روی بازوهای خودتان حمل کنید تا اجازه دهید عضلات و مفاصل بزرگتر شما از وزن حمایت کنند.
موضع درد را خنک کنید
یخ یک داروی مسکن طبیعی و رایگان است. بی حس کننده درد و برطرف کننده تورم است. اگر شما دچار درد مفصل هستید، از یک بسته یخ پیچیده شده در حوله استفاده کنید. آن را به مدت 20 دقیقه روی محل بگذارید. شما همچنین می توانید یک کیسه از سبزیجات منجمد پیچیده شده در حوله را امتحان کنید. هرگز یخ را به طور مستقیم روی پوست خود نگذارید.
عضلات خود را قوی تر کنید
عضلات شکمی و پشتی قوی تر به شما در حفظ تعادل کمک می کنند، بنابراین کمتر احتمال دارد که شما بیفتید و یا مصدوم شوید. تمرینات تقویتعضلات (شکم، پشت و ران) را به برنامه همیشگی خود اضافه کنید. پیلاتس و یوگا تمرینات بسیار خوبی برای امتحان کردن می باشند.
این طبیعی است که بعد از ورزش بعضی از عضلات شما درد بگیرند. اما اگر شما به مدت بیش از 48 ساعت درد داشتید، ممکن است خیلی مفاصل خود را تحت فشار گذاشته باشید. دفعه بعد خیلی به خودتان فشار نیاورید. کار کردن همراه با درد ممکن است منجر به صدمه و یا ضرر برای بدن شود.(سیارک)
مکمل های غذایی؟ اول بپرسید
فروشگاه ها با آنهایی که قول می دهند درد مفاصل را تسکین دهند، پر شده اند. گلوکوزامین و SAM-e دارای بهترین تحقیق پشت سرشان هستند. اگر می خواهید مکمل های غذایی را امتحان کنید، با دکتر خود مشورت کنید. بنابراین اینطوری شما متوجه می شوید که چه چیزی امن و بی خطر است و چه چیزی ممکن است داروهایتان یا شرایط سلامتی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
در حال حاضر آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی به طور گستردهای برای شرح انواع گوناگون آرتریتهای مزمن کودکان استفاده می شود. در حالت کلی، علائم آرتریت نوجوانی شامل درد مفاصل، تورم، حساسیت به لمس، گرما، و سفتی است که بیش از 6 هفته مداوم به طول میانجامد. این خود به هفت زیرگروه با علائم مشخصه جداگانه تقسیم میشود:
1. آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی سیستمیک (که قبلا با عنوان آرتریت روماتوئید نوجوانی سیستمیک شناخته میشد). بیماری که در آن آرتریت همراه با تب است و یا پیش علائمی به صورت تب دارد و به مدت حداقل دو هفته به طول میانجامد. معمولا دارای تب مداوم است که به مدت حداقل 3 روز طول میکشد و بایستی حداقل یک یا چند مورد از علائم زیر را داشته باشد: • تعمیم بزرگی غدد لنفاوی • بزرگ شدن کبد یا طحال. • التهاب پوشش داخلی قلب یا ریهها (پریکاردیت یا پلوریت). • بثورات روماتوئید مشخصه که پهن، کم رنگ، صورتی و معمولا بدون خارش هستند. خالهای بثورات معمولا به اندازه یک چهارم یا کوچکتر هستند. به مدت چند دقیقه تا چند ساعت دیده میشوند و بعد از آن بدون هیچگونه تغییر در پوست ناپدید میگردند. این بثورات از یک بخش بدن به بخش دیگر حرکت می کنند. • بیماری.
2. آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی اولیگو آرتیکولر (که قبلا با عنوان آرتریت روماتوئید نوجوانی پاسی ارتیکولر شناخته می شد). بیماری است که در آن آرتریت یک تا چهار مفصل را در طول 6 هفته اول بیماری تحت تاثیر قرار میدهد. دو زیر گروه از آن به صورت زیر میباشد: (سیارک) * oligoarthritis مداوم که به معنی عدم درگیری بیش از چهار مفصل کودک در طول دوره بیماری است.
3. oligoarthritis توسعه یافته که به معنی درگیری بیش از چهار مفصل پس از 6 ماه اول آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی چند مفصلی- فاکتور منفی روماتوئید می باشد (قبلا با عنوان آرتریت روماتوئید نوجوانی چندمفصلی- فاکتور روماتوئید منفی شناخته می شد). بیماری که در آن، پنج یا بیش از پنج مفصل در طول 6 ماه اول بیماری درگیر است و تمامی آزمایشها برای فاکتو روماتوئید (پروتئین تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن که می تواند به بافتهای سالم حمله کند، و معمولا در آرتریت روماتوئید و آرتریت نوجوانی دیده میشود) منفی هستند.
4. آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی چند مفصلی- فاکتور روماتوئید منفی (که قبلا با عنوان آرتریت روماتوئید چند مفصلی- فاکتور روماتوئید مثبت شناخته میشد). بیماری که در آن پنج یا بیش از پنج مفصل در 6 ماه اول بیماری، درگیر ارتریت هستند. همچنین حداقل دو آزمایش برای فاکتور روماتوئید بمدت حداقل سه ماه دیگر، مثبت هستند.
5. آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی ورمی. بیماران، یا ارتریت و پسوریازیس (یک بیماری پوستی) هر دو را دارند، یا ورم مفاصل داشته و حداقل دو مورد از موارد زیر را دارند: • التهاب و تورم کل دستها و پاها (که داکتیلیت نامیده می شود) • حفره یا فتق ناخن • ارتباط بسیار قوی با پسوریازیس.
6. ارتریت ایدیوپاتیک نوجوانی مرتبط با انتزیت. نقطه اتصالی که رباط، تاندون یا کپسول مفصلی به استخوان متصل میشود. اگر این نقطه ملتهب شود، می تواند متورم و دردناک گردد. نقطه مشترک در اطراف زانو و تانون آشیل در پشت مچ پا میباشد. بیمارانی که در آنها این گروه از آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی تشخیص داده میشود، هم آرتریت و هم التهاب انتزیت سایت دارند یا انتزیت با حداقل دو مورد از موارد زیر در آنها مشاهده می شود: * التهاب مفاصل ساکروایلیاک (در قسمت تحتانی پشت) یا درد و سفتی در منطقه لومبوساکرال (در قسمت پایینتر پشت) (سیارک) * آزمایش مثبت خون برای آنتی ژن لکوسیت انسانی ژن (HLA) B27 * شروع آرتریت در مردان پس از سن 6 سالگی * خویشاوندی درجه یک با افراد مبتلا به اسپوندیلیت آنکیلوزان، آرتریت مرتبط با انتزیت، یا التهاب مفصل ساکروایلیاک مرتبط با بیماری التهاب روده یا التهاب حاد چشم.
7. آرتریت نامشخص. گفته میشود کودکی دارای چنین نوع از ارتریت ایدیوپاتیک نوجوانی است که در آن ظهور ورم مفاصل هیچیک از شش نشانه قبلی را نداشته یا علائم بیش از یک دسته در آنها آشکار میشود. چه چیزهایی سبب آرتریت نوجوانی میشود؟ بیشتر حالات آرتریت نوجوانی اختلالات در خود ایمنی است، و آن بدین معنی که سیستم ایمنی بدن که معمولا به مبارزه با باکتریها یا ویروس ها کمک می کند، به طور اشتباه به برخی از سلولها و بافتهای سالم خود حمله می کند. نتیجه آن التهاب است که به صورت قرمزی، گرما، درد و تورم ظاهر می گردد. این التهاب میتواند سبب آسیب به مفاصل گردد. دکترها علت حمله سیستم ایمنی بدن به بافتهای سالم در کودکان را که موجب آرتریت نوجوانی می شود، نمیدانند. محققان گمان میکنند که فرایند دو مرحلهای باشد. اول چیزی در ساختار ژنتیکی کودک که تمایل به ایجاد آرتریت نوجوانی دارد، سپس عامل محیطی مانند ویروس که باعث توسعه این بیماری می شود. با این حال تمامی موارد از آرتریت نوجوانی، ناشی از خود ایمنی نیستند. تحقیقات اخیر نشان داده است که برخی از افراد از جمله بیشتر افرادی که آرتریت سیستمیک دارند، چیزی دارند که حالت autoinflammatory نامیده میشود. گرچه فرایندهای بیماری خود ایمنی و اختلالات autoinflammatory دو اصطلاح شبیه به هم هستند اما در اصل متفاوت میباشند. (سیارک) زمانی که سیستم ایمنی درست کار کند، مهمانان خارجی از جمله باکتریها و ویروس ها بدن را جهت تولید پروتئینی به نام آنتی بادی تحریک میکند. آنتیبادیها به این مهاجمان حمله میکنند به طوری که آنها تشخیص داده شده و نابود گردند. در یک واکنش خود ایمنی، آنتیبادیها به بافت های سالم بدن به صورت اشتباه حمله میکنند و به بدن هشدار می دهد تا به آنها حمله کند. از آنجایی که آنها خود را مورد هدف قرار دادهاند، این پروتئین ها اتوآنتی بادی نامیده میشوند. بهمانند اختلالات خود ایمنی، حالت autoinflammatory نیز باعث التهاب میشود. و مانند اختلالات خود ایمنی، آنها هم سیستم ایمنی بدن را بیش از حد فعال میسازند. با این حال، اوتواینفلامیشن توسط آنتی بادی ایجاد نمیشود. بلکه اوتو اینفلامیشن بخش ابتدایی تری از سیستم ایمنی بدن است که در افراد سالم بهمراه سلول های سفید خون سبب از بین رفتن مواد مضر می گردند. وقتی این سیستم مختل گردد، بدلایل نامعلوم موجب اختلال خواهد شد. علاوه بر التهاب، بیماری های اوتو اینفلامنتوری سبب تب و جوش خواهد گردید. (سیارک)
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.
آرتروز ممکن است به مفاصل، اندام های داخلی و پوست شما آسیب برساند. کارهایی وجود دارد که شما می توانید با انجام آنها بدن را از آسیب دیدن بیشتر حفظ کنید. این کارها همچنین می تواند باعث خوب شدن شما شوند : - سعی کنید وزن خود را پایین نگهدارید. وزن خیلی زیاد می تواند باعث آسیب به زانوها و لگن شما شود.
- ورزش. حرکت دادن تمام مفاصلتان به شما کمک خواهد کرد. پزشک یا پرستار می توانند به شما نشان دهند که چگونه آسان تر حرکت کنید. پیاده روی روزانه نیز کمک خواهد کرد. - داروهایتان را در زمان خود و به درستی مصرف کنید. آنها می توانند به کاهش درد و سفتی کمک کنند. - سعی کنید که صبح ها دوش آب گرم بگیرید. - پزشکتان را مرتب ببینید. - پیگیر اطلاعاتی باشید که می توانند به شما کمک کنند. (سیارک)
انعطاف پذیری به شما کمک می کند تا بهتر حرکت کنید. سعی کنید روزانه یا حداقل سه بار در هفته حرکت کششی انجام دهید. اما هنگامی که عضلات شما سرد است، اینکار را نکنید. اول یک گرم کردن سبک، مانند راه رفتن به مدت 10 دقیقه، انجام دهید تا مفاصل، رباط ها، و تاندون های اطراف آنها شل شوند.
ورزش های کم ضرر برای بدن انجام دهید
چه ورزش هایی خوب است؟ بهترین انتخاب فعالیت هایی هستند که مفاصل شما را ساییده نکنند، مانند راه رفتن، دوچرخه سواری، شنا، و کشش.
آنها می توانند به مفاصل از کار افتاده شما غضروف اضافه کنند. اگر شما صدمه دیده اید، بلافاصله برای درمان به دکتر خود مراجعه کنید. سپس مراحل بعدی را برای جلوگیری از آسیب بیشتر انجام دهید. شما ممکن است مجبور به اجتناب از فعالیت هایی شوید که باعث استرس بیش از حد در مفصل شما می شوند، و یا از عصا برای ثابت نگه داشتن خود استفاده کنید.
قوی تر شدن مفاصل شما را بهتر پشتیبانی می کند. حتی کمی قدرت بیشتر باعث تفاوت می شود. یک فیزیوتراپیست و یا مربی تایید شده می تواند به شما نشان دهد که چه حرکت هایی را انجام دهید و چگونه آنها را انجام دهید. اگر شما مشکلات مفصلی دارید، از حرکات سریع و تکراری اجتناب کنید.(سیارک)
در حال حرکت بمانید
این قانون طلایی سلامت مفاصل است: هر چه شما بیشتر حرکت کنید، سفتی و خشکی کمتری خواهید داشت. چه در حال مطالعه، کار، و یا تماشای تلویزیون هستید، اغلب موقعیت خود را تغییر دهید. به خودتان استراحت بدهید و از روی میز کار و یا صندلی خود بلند شوید.
روی وزن خود کار کنید
اندازه شما روی برخی از فشارهای وارده به باسن شما، زانو، و کمر اثر می گذارد. حتی کم کردن مقدار کمی از وزن می تواند کمک کند. هر پوندی که شما وزن کم می کنید، به اندازه 4 پوند فشار از روی زانوها برداشته می شود. از دکتر خود بپرسید که چه چیزی بهترین راه برای شما برای شروع است. 20 توصیه برای کاهش وزن که همچنین موجب صرفهجویی در هزینهها خواهد شد
آیا مفاصل شما بیش از حد سفت و غیر قابل انعطاف هستند؟ می خواهید به پشت برگردید تا جایی که دامنه حرکات شما اجازه می دهد. این مقدار طبیعی ای است که مفاصل می توانند در جهت خاصی حرکت کنند. دکتر یا درمانگر فیزیکی شما می تواند تمریناتی را برای بهبود این امر توصیه کند.
برای کاهش التهاب ماهی بخورید
اگر شما به دلیل آرتریت روماتوئید درد مفاصل دارید، بیشتر ماهی بخورید. انواع چرب موجود در آب های سرد مانند ماهی سالمون و ماهی خال خالی منابع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. امگا 3 ممکن است به سالم نگه داشتن مفاصل و همچنین کاهش التهاب، علت درد مفاصل و حساسیت به لمس در افراد مبتلا به RA کمک کند. ماهی دوست ندارید؟ سعی کنید به جای آن کپسول روغن ماهی مصرف کنید.مصرف ماهی در پیشگیری از آرتریت روماتوئید
اگر شما از مبتلایان به بیماری ها مانندنقرس، آرتریت، لوپوس و فیبرومیالژیا می باشید و در عین حال، درد مفاصل را دائما تجربه می نمایید، این ۶ گروه غذایی که در ادامه مقاله آمده است ، باعث افزایش التهاب در بدن می گردند و بهتر است آنها را از رژیم غذایی خود حذف نمایید:
گوشت های حاوی پورین: پورین ها در بدن به اسید اوریک تبدیل میگردند. اسید اوریک اضافی موجود در خون به شکل کریستال هایی در مفاصل ته نشین می شود و باعث قرمزی، تورم و گرم شدن، درد و التهاب یک یا چند مفصل می گردد. غذاهای حاوی پورین عبارتند از: گوشت، صدف، جگر، مغز و کلیه ها. محققان عنوان کرده اند که مصرف گوشت یا غذاهای دریایی خطر حملات نقرس را زیادتر می کند.
نوشیدنی های شیرین: مصرف این نوشیدنی ها علاوه بر افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی، به دلیل وجود سایتوکین موجود در آنها باعث انتشار التهاب در بدن می گردند. تحقیقات نشانمی دهد زنانی که روزانه بیش از یک قوطی نوشابه مصرف می کنند، ۶۳ درصد بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به ورم مفاصل می باشند.(سیارک)
گوجه فرنگی: کسانی که دچار یک نوع خاص از ورم مفاصل به نام نقرس می باشند، مصرف طولانی مدت برخی میوه های قرمز از جمله گوجه فرنگی، منجر به افزایش درد مفاصل ناشی از التهاب می گردد. خوردن گوجه فرنگی باعث افزایش سطوح اسید اوریک موجود در خون شده که وجود اسید اوریک بالا در خون زمینه ساز ابتلا به نقرسمی باشد.
کافئین: مصرف بیش از حد کافئین اثرات منفی به همراه می آورد و یکی از آسیبهای ناشی از آن درد مفاصل می باشد. در ضمن کافئین موجود در قهوه با عث تداخل دارویی گردد. کافئین علاوه بر قهوه در نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا، شکلات و کاکائو نیز موجود است.
لبنیات: پروتئین موجود در محصولات لبنی در برخی افراد می تواند باعث درد مفاصل گردد. اگر بعد از مصرف محصولات لبنی درد مفاصل در شما افزایش پیدا کرد، سعی نمایید برای مدتی لبنیات را ازرژیم غذایی خود حذف و ازجایگزین شیر سویا و یا سایر محصولات استفاده نمایید.
روغن ذرت: این روغن ها به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا ۶ موجود در آنها، باعث ایجاد التهاب و بیماری های قلبی عروقی می گردندد. از مصرف بیش از حد موادی مثل سس سالاد، بادام زمینی، سویا و روغن دانه انگور اجتناب نمایید. سعی کنید این موادغذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۶ را با غذاهایی که حاوی اسیدهای چرب ضدالتهاب امگا ۳، جایگزین کنید. مانند دانه کتان، دانه کدو تنبل و روغن زیتون (سیارک)
آرتروز نوعی بیماری در مفاصل و بافت های پریاستریک است که دارای اختلالات التهابی در عملکرد مفاصل همراه با درد مفاصل است.
هنگامی که فردی از ورم مفاصل رنج می برد ، باید به همان میزان سبزیجات و میوه های نارنجی و زرد مثل پرتقال و یا حتی زرد میل کند که دارای مقدار زیادی ویتامین C و آنتی اکسیدان ها باشد ، به عنوان مثال فلفل دلمه ای ، پرتقال ، آب سیب زمینی خام ، هویج ، چغندر ، خیار ، پیاز و سیب.
برای آرتروز می توانید سالادهایی از سبزیجات و میوه های تازه بخورید ، و می توانید از خواص انواع توت ها ، زرشک و زغال اخته را میل کنید.
آب میوه های تازه فشرده بسیار مفید هستند ، به خصوص سیب ، هویج ، آب کرفس. گوجه فرنگی و کلم.
در دوره التهاب مفاصل ، لبنیات با مقدار زیادی باکتری مفید و کلسیم مصرف شوند. روغن ماهی ، روغن کبد و روغن ماهی بخورید.
خوردن ماهی هایی که از اسیدهای چرب، اشباع شده اند در تغذیه و رژیم غذایی بسیار مفید است زیرا باعث کاهش حساسیت مفاصل می شود.
فرنی گندم سیاه و حتی عدس برای آرتروز مفید است ، زیرا این مواد غذایی پروتئین گیاهی دارند