«کتوژنیک»، بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به صرع
(سیارک) : پژوهشگران طی تحقیقی متوجه شدند رژیم غذایی مبتنی بر چربی برای درمان صرع موثرتر از داروهای رایج است. آنها میگویند رژیم غذایی کتوژنیک مملو از چربی است و انتخابی خوب برای درمان مبتلایان به صرع است که نمیتوانند داروهای رایج را تحمل کنند.
در رژیم غذایی کتوژنیک از چربیها به جای کربوهیدراتها به عنوان منبع اصلی تامین انرژی استفاده میشود. با پیروی از این رژیم غذایی، تولید ترکیبات کتونی در بدن افزایش مییابد و سطح آنها در خون، ادرار و هوای بازدم بالا میرود.
بر اساس نتایج یک مطالعه جدید که در انگلیس انجام شده است، یک اسید چرب خاص که در اثر پیروی از رژیم غذایی کتوژنیک حاصل میشود، برای کنترل صرع موثرتر از بسیاری از داروهای رایج است. به گفته محققان، این رژیم غذایی در سال ۱۹۷۱ به عنوان یک روش درمانی برای صرع مقاوم به درمان معرفی شد.
رژیم کتوژنیک شامل غذاهای مملو از چربی، سطح کم پروتیین و تقریبا بدون کربوهیدرات است اما محققان نتوانستند مشخص کنند که چه جنبهای از این رژیم غذایی موجب پیشگیری از بروز حملات صرع در افراد مبتلا به این بیماری میشود. (سیارک)
در حالی که تصور میشود عامل اصلی، تولید کتونهایی باشد که بدن آنها را برای تولید انرژی در غیاب کربوهیدراتهایی که به گلوکز تبدیل میشوند، تولید میکند، محققان در این تحقیق متوجه شدند که دکانوئیک اسید (decanoic acid) در واقع فعالیت مغزی که حملات صرع را به دنبال دارد، مهار میکند.
رابین ویلیام استاد مرکز علوم زیست پزشکی در رویال هالووی میگوید: ما با آزمایش چربیهای ارایه شده در این رژیم غذایی متوجه شدیم که یک اسید چرب خاص بهتر از داروهایی است که اکنون برای کنترل حملات صرع مورد استفاده قرار میگیرند و عوارض جانبی کمتری دارد.
محققان در آزمایش روی موشهایی که به آنها رژیم غذایی کتوژنیک داده بودند، اثرات دکانوئیک اسید و کتونها را بر مغز موشها بررسی کردند؛ آنها متوجه شدند که دکانوئیک اسید، اثرات قابل توجه ضدصرع دارد در حالی که کتونها چنین تاثیری ندارند.
محققان با تایید اینکه ممکن است کتونها فواید سلامتی دیگری داشته باشند، میگویند: باید در تحقیقات آتی، ظرفیت درمانی رژیم غذایی کتوژنیک برای برخی بیماران مبتلا به صرع بر دکانوئیک اسید متمرکز شود.
آنها میگویند: این کشف به ما کمک میکند تا فرمولاسیون بهبود یافتهای ابداع کنیم که درمان صرع را به اندازه قابل توجهی تقویت میکند.
این یافته که در نشریه Brain منتشر شده است، رویکرد کلی جدیدی را برای مدیریت صرع در کودکان و بزرگسالان ارایه میدهد.
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید. (سیارک)