قبل از مصاحبه شغلی انجام ندهید 12 اشتباه

در

مصاحبه

برخی از کارشناسان می گویند که این گفتگو در یک دهم ثانیه به نتیجه گیری می رسد. به منظور ایجاد یک تأثیر خوب بر کارفرما ، این زمان ناچیز است. با این حال ، شما می توانید از قبل آماده شوید تا در یک مصاحبه مهم باهمه شکوه و توانایی خود ظاهر شوید و بهترین کیفیت های رزومه خود را ارائه دهید.

ما در  sayarak.com خوانندگان خود را دوست داریم و می خواهیم به راحتی شغل پیدا کنید. بنابراین ، ما لیستی از اشتباهات معمولی را که مردم قبل و در ابتدای مصاحبه مرتکب می شوند ، تهیه کردیم. به گونه ای که هرگز آنها را تکرار نکنید.

12 کار که شما نمی توانید قبل از مصاحبه انجام دهید

اشتباه شماره 1:

 

کرم و عطر با بوی قوی استفاده کنید

(حتی اگر دوست دارید نباید در مصاحبه شغلی استفاده کنید)

محققان می گویند که 30٪ از مردم از بوی قوی متنفر هستند و مهم نیست که این عطر گران فرانسه باشد یا سیگار ارزان یا حتی بوی عرق تن باشد. خصوصاً افراد حساس دارای سردرد ، حالت تهوع و  چشمان آبکی می شوند . شاید در بین آنها رئیس آینده شما باشد ، پس چرا ریسک کنید؟

برای اینکه دیگران را از بوی خود نترسانید ، باید چند کار ساده انجام دهید:

به طور همزمان عطر و لوسیون بدن با بوی تند استفاده نکنید .
اگر عطر را روی خود اسپری کنید و لکه ای مرطوب روی پوست شما باقی بماند ،  افراد اطراف از این بوی عذاب می کشند.
قبل از مصاحبه ،  غذاهایی با عطر وبوی تند مانند ماهی ، تخم مرغ آب پز یا پیاز نخورید.(سیر که اصلا)


اشتباه شماره 2:

 

به خاطر تماشای برنامه های تلویزیونی دیر وقت بخوابید

ما مدت طولانی زندگی بدون تلفن هوشمند یا لپ تاپ را تصور نمی کردیم ، اما بهتر است قبل از مصاحبه آنها را فراموش کنیم. و همه به دلیل درخشش آبی که از صفحه نمایش دستگاه به وجود می آید. پزشکان به تازگی کشف شده که نور متصاعد شده از دستگاه های الکترونیکی به شدت بینایی را تحت تاثیر قرار می دهند و باعث  بی خوابی و حتی گاهی اوقات افسردگی می گردد.

یک فرد خواب آلود با دایره های سیاه زیر چشم ، مانند پاندا ، جلوه ای بی اهمیت دارد. علاوه بر این ، به دلیل کمبود خواب ، شما قادر نخواهید بود که به خوبی فکر و تمرکز کنید و قادر نخواهید بود به درستی به سؤالات پاسخ دهید . به تعویق افتادن تماشای نمایش امشب و خواندن اخبار روز بعد برای خواب خوب ارزشش را دارد.

 

اشتباه شماره 3:

 

تلاش برای دلربایی از مسئول مصاحبه یا سایر کارمندان دفتر

سوزان جویس ، یک مدیر 20 ساله ، لیستی از سؤالات را جمع آوری کرده است که باعث افزایش اعتبار شغل می شود. یکی از وحشتناک ترین اشتباهات ، تلاش برای معاشقه با یک پرسنل یا سایر کارمندان دفتر است.

 در زمان در صف نشستن و انتظار برای مصاحبه ، حتی سعی نکنید وضعیت زناشویی همکاران آینده را دریابید و حتی بیشتر از این رو کسی را برای یک فنجان قهوه دعوت کنید. کارفرما فوراً احساس خواهد کرد که نکته اصلی برای شما جستجوی شغل نیست بلکه  ماجراهای عاشقانه است .

 

اشتباه شماره 4:

 

در مورد مباحث شخصی بحث کنید و کل زندگی نامه خود را بگویید

کارشناسان مجرب در زمینه استخدام توصیه می کنند به لحن دوستانه پایبند باشید ، اما به سمت آشنایی زیاد نروید. نباید درباره ماجراهای خود در آخر هفته ، اشتباهات جوانی صحبت کنید یا در مورد اقوام بحث کنید یا عکس هایی از کودکان / حیوانات خانگی خود را نشان دهید.

شما نمی دانید که کارفرما چگونه به داستان های شما (البته خنده دار) واکنش نشان خواهد داد ، - شاید او نوشیدن را تایید نمی کند یا از گربه ها متنفر است . بهتر است روی ویژگی های حرفه ای خود تمرکز کنید و این مسائل را برای دوستان شخصی خود بگذارید.

 

اشتباه شماره 5:

 

یک بطری آب همراه نداشته باشید

قبل از ترک خانه در زمان قرار مصاحبه شغلی، در یک کیسه یک بطری آب تمیز و یا دیگر نوشیدنی شیرین نشده بگذارید. در طی مصاحبه با سرگروه ، ممکن است دهان شما خشک شود ، بنابراین آب مفید خواهد بود.علاوه بر این ، درخواست نوشیدنی می تواند مصاحبه را مطابق سناریویی که شما برنامه ریزی کرده اید ، پیش نبرد. و لب های خشک باعث می شود احساس بیماری یا بیش از حد خستگی کنید.

 

اشتباه شماره 6:

 

به اعصاب خود مسلط نباشید

کف دست عرق کرده ، پیراهن خیس و پیشانی درخشان - یک کابوس وحشتناک برای هر نامزد در مصاحبه شغلی است. این فقط زشت نیست - یک فرد عرق کننده احساس ناخوشایندی را ایجاد می کند. به نظر اطرافیان شما بیش از حد نگران هستید و به همین دلیل به خود اطمینان ندارید. یا شاید شما چیزی را پنهان کرده اید .برای اینکه ناامید نشوید ، آب سرد بنوشید - دمای بدن شما اندکی پایین خواهد آمد. و فراموش نکنید که دستمال همراه داشته باشید تا مجبور نشوید کف دست های عرق کردن خود را روی شلوار یا دامن خود پاک کنید (مطمئناً این ژست ناخوشایند مورد توجه قرار می گیرد).

 

اشتباه شماره 7:

 

از ایمیل با نام مستعار غیر حرفه ای استفاده کنید

برای مکاتبات تجاری مانند ارسال رزومه ، بهتر است ایمیل جداگانه داشته باشید. آدرس صندوق پستی باید به طور مستقیم با نام واقعی شما مرتبط باشد. اولا ، کارفرما سریعتر شما را شناسایی می کند و ثانیاً ، نام های نامناسب از غیرحرفه ای بودن صحبت می کنند (گرچه ممکن است اصلاً اینگونه نباشد).

این قانون همچنین برای مصاحبه های از راه دور ، به عنوان مثال از طریق Skype اعمال می شود. نام مستعار شما باید آسان باشد و مطمئناً یادآور عبارات ناپسند نباشد .

 

اشتباه شماره 8:

 

کلماتی را بیان کنید که شما را ضعیف ترین نامزد نشان می دهد

بسیاری از مردم می دانند که نیازی به گفتن هزار بار "با عرض پوزش / ببخشید" نیست ، زیرا این باعث می شود که از چشمان شخصی که با او صحبت می کنید ، چاپلوس باشید . با این حال ، کلمه دیگری وجود دارد که به طور قابل ملاحظه ای وضعیت اجتماعی شما را پایین می آورد.

عباراتی مانند "من فقط می خواستم / فقط به نظر من می رسد / می توانستی فقط" همه کارت های برنده در گفتگو را به من بدهید ، و ...

 

اشتباه شماره 9:

 

قهوه را در یک فنجان پلاستیکی بیاورید

حتی اگر یک عاشق قهوه مشتاق هستید ، یک نوشیدنی آماده و پرمحتوا را کنار نگذارید. در مصاحبه ، قهوه در ظرف جالب فقط برای گمراهی و حواس پرتی است : با خوردن جرعه جرعه ، می توانید از این سوال پرش کنید و دستان شما مشغول خواهد بود.

 

اشتباه شماره 10:

 

کیف خود را مرتب نکنید

در آستانه مصاحبه ، ممیزی را در کیف / کوله پشتی خود انجام دهید و از شر همه وسایل غیرضروری خلاص شوید. اگر مجبور شوید نسخه ای از رزومه یا کاغذی برای یادداشت از داخل کیف در آورید ، شرم آور خواهد بود آنها را با کلید ، تامپون، وسایل آرایش و یک شانه پیچیده شده در سیم های هدفون بکشید. علاوه بر این ، کیف این از بی نظمی شما صحبت می کند ، که بعید به نظر می رسد کارفرما را خوشحال کند.

 

اشتباه شماره 11:

 

نوشیدنی های کافئین دار را کمی قبل از مصاحبه بنوشید

نوشیدنی ها و غذاهای حاوی کافئین می توانند مصاحبه شما را مختل کنند. در مرحله اول ، مقدار زیادی آدرنالین از قهوه به خون ریخته می شود ، که باعث عرق کردن کف دست ها و لرزش دست ها می شود. و ثانیا ، قهوه دارای خاصیت مدر و  ملین است. ما می دانیم که دوستداران قهوه نمی توانند بدون نوشیدنی مورد علاقه خود زندگی کنند ، و ما از شما نمی خواهیم که کاملاً آن را رها کنید ، اما قبل از مصاحبه ، چنین اقداماتی یک ضرورت موقتی است.

اشتباه شماره 12:

 

قبل از ارسال رزومه خود را نخوانید

در حقیقت ، حتی فرهیخته ترین افراد نیز اشتباه می کنند. هنگام ارسال یک رزومه ، واقعیت تایپی خیلی وحشتناک نیست ، اما این واقعیت که متقاضی زحمت خواندن مجدد رزومه ی خود یا بررسی آن را در ویرایشگر متن را ندارد. ممکن است مسئول مصاحبه این مسئله را غفلت قلمداد کند.

شاید برای به دست آوردن شغل مناسب بتوانید توصیه های لیست ما را دنبال کنید. آیا اسرار یا تکنیک هایی دارید که به شما کمک می کند مصاحبه را هماهنگ کنید و با سر بلندی ، از آن عبور کنید؟

نظرات

در ادامه بخوانید...

10 واژه که شما هرگز نباید برای توصیف خود در رزومه استفاده کنید

در

هنگامی که شما در جستجوی کاری جدید هستید،برای استخدام شدن، نوشتن نامه ای جذاب و داشتن رزومه سفارشی یا CV برای هر کسب و کار که می خواهید بروید باید به اندازه ی کافی سخت باشد. پر حرف بودن همیشه بهترین ایده نیست، به خصوص با توجه به اینکه برخی از کارفرمایان تا آنجا پیش می روند که با پیاده سازی سیستم های که به طور خودکار هر درخواستی که حاوی برخی کلمات بی معنی است که آنها می دانند که  به مراتب بیش از حد استفاده می شود فیلتر می کنند. با این حال، شما می خواهید حرفه ای و جالب به نظر برسید به گونه ای که شما را از مجموعه ی رقبا جدا کند. قبل از اینکه پیش بروید و رزومه کاری خود را به یک فرم ایمیل و یا درخواست استخدام ضمیمه کنید، نگاهی به کلمات زیر که مبهم و بیش از حد استفاده شده در رزومه های استخدام هستند بیندازید تا ببینید از کدام شان استفاده می کنید.

 

رزومه

1. نتیجه محور
ادعا "نتایج محور" بودن بی معنی است مگر اینکه شما مدرکی برای اثبات توانایی خود که تجربه گذشته دریافت شده است، داشته باشید. به جای استفاده از این کلمه، نمونه هایی واقعی از شرایط گذشته که در آن شما قادر به گرفتن نتایج بوده اید، بیاورید. با جزئیات قابل اندازه گیری مانند درصد و یا آمارهای دیگر که به تایید دقیقا همان چیزی که شما قادر به انجام آن هستید، کمک کند.

2. دوست داشتنی
افراد دیگر می توانند شما را به عنوان دوست داشتنی توصیف کنند، اما استفاده از آن برای توصیف خود کمی عجیب و غریب است. حتی سخت گیر ترین مردمی که با آنها کار می کنید می توانند خود را دوست داشتنی خطاب کنند، بنابراین واقعا هیچ چیزی در مورد شما زمانی که در حال تلاش برای خودتان برای معرفی خود به کارفرما هستید، نمی گوید. اگر این برای شما مهم است بگویید که شما یک بازیکن تیم بزرگ هستید و همکاران شما را دوست دارند، پس توضیح دهید که چگونه شما یک پروژه تیمی را رهبری می کنید، ابتکار برای برنامه ریزی یک مهمانی شرکتی در تعطیلات تعطیلات دارید، اعتماد همکاران خود را به دست میآورید، و یا برخی دیگر از مثال ها که دوست داشتنی بودن شما را نشان میدهد.(سیارک)

3. جزئیات گرا
البته کارفرمایان می خواهند افراد جزئیات گرا برای آنها کار کنند. بسیاری از آنها آن را در شرح شغل خود اظهار می کنند، که تمام دلیل بیشتر برای متقاضیان که در رزومه خود بیاورند را کنار می گذارد. لازم است برای نشان دادن اینکه دقیقا چگونه و چرا شما را در جزئیات تمرکز دارید وارد جزییات شوید، همراه با آن که چگونه به حرکت رو به جلوی شما کمک می کند. یک داستان منحصر به فرد در مورد خود که چگونه واقعا موفقیت با ریز شدن در جزئیات یک پروژه خاص یا مشکل موفق بودید، بگویید.

4. پویا
"پویا" یکی از آن کلمات فانتزی است که فکر می کنید شما را هوشمند نشان می دهد. اما در واقعیت، بیهوده است. اگر در حال تلاش برای گفتن این هستید که می توانید به خوبی با تغییر وهم پیشرفت وفق پیدا کنید، پس بهترین راه برای این هدف توضیح دادن این است که چگونه شما با استفاده از تجربه های قبلی آن را انجام داده اید.

5. سخت کوشی
حتی اگر واقعا سخت کوش باشید، تنها بیان آن، کارفرمای شما را متقاعد نخواهد کرد. از خود بپرسید: که منش کاری شما چقدر با یک کارمند معمولی متفاوت است. چگونه وقتی با مشکلی غیر قابل پیش بینی رو به رو می شوید کار خود را پیش می برید؟ چگونه از روش کاری خود برای انجام مسایل بالا و کارهایی که در شغل قبلی از شما انتظار می رفت دست کشیدید؟
در رزومه ی خود بر پاسخ گویی به این سوالات تمرکز کنید.

6. متخصص
این روزها هر کسی می تواند یک متخصص باشد. شما می توانید در رزومه ، خود را یک متخصص بنامید اما کسی که آن را می خواند تا زمانی که آن را با شواهد محسوس ثابت نکنید، شما را باور نخواهد کرد. برای اثبات تخصص خود، حتما تعداد سال هایی که در این کار تجربه داشته اید، استراتژی هایی که به کار بسته اید، یا هر نتیجه ی تاثیر گذار یا جایزه ای که کسب کرده اید و به آن ها افتخار می کنید، را ذکر کنید.(سیارک)

7. خود برانگیخته
کارفرمایان علاقه ای به استخدام افرادی که باید همیشه آن ها را هدایت کرد و راه انجام همه چیز را به آن ها نشان داد، ندارند. بنابراین این که خود را برانگیخته بخوانید راه خوبی برای اثبات آن در رزومه به نظر می آید. در حقیقت، این حرف توخالی دیگری است که تعداد زیادی از مردم آن را در رزومه ی خود به جای مثال های حقیقی مطرح می کنند. اگر تجربه ی رهبری داشته اید یا اگر تماما مسئول یک پروژه یا فعالیت بوده اید، ذکر کنید که چگونه بدون نیاز به دیگران یا بدون پیروی از روش دیگران توانستید که آن را مدیریت کنید.

8. موفق
کلمه ی "موفق " یکی از کلمات متداول معدودی است که هنوز می توانید آن را در رزومه ی خود بگنجانید. البته با این شرط که در ادامه توضیح دهید که دقیقا چرا خود را موفق می نامید. شما می توانید آن را با شرح توانایی ها و تجارب خود انجام دهید.

9. مسئول
مسئولیت یکی از بخش های مهم هر شغل است بنابراین باید بیان کنید که آن را دارا هستید. در عوض مسئولیت پذیر نامیدن خود، و اکتفا کردن در این حد، شما باید بر افزودن چند نکته در باره ی اینکه چگونه مدیریت این امر را تجربه کرد اید و چگونه تصمیمات مهمی گرفته اید که بر موقعیت یا مشکل خاصی تاثیر گذاشته است تمرکز کنید.

10. ابتکار
هیچ چیز کارایی کلمه ی "ابتکار " را در رزومه ی شما در متمایز کردن شما از دیگر متقاضی ها ندارد. این یکی از کلمات نامفهومی است که بارها و بارها در دو قرن اخیر و یا حتی بیش تر استفاده شده است، با سپاس از اینکه اکنون چقدر به تکنولوژی وابسته ایم. اگر واقعا مایلید که نشان دهید چقدر می توانید مبتکر باشید، سعی کنید درباره ی بازخور مثبت مردم درباره ی ایده یا دست آورد اخیر در کار سابق خود، بگویید.(سیارک)

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.

ترجمه توسط itrans.ir

نظرات

۱۳۹۵/۱۲/۲۶Looks like you are making happy memories. We have our 3 and 5 year old grdlnchiadren here now doing the same. Love the card you made and how you did the brayering!

در ادامه بخوانید...

مبنایی برای استخدام و انتخاب

در


استخدام و انتخاب ، فرایند جذب منابع انسانی در واحدها ، بخش ها و مشاغل سازمان است ونکاتش و یاثی تعریف مفیدتری از استخدام ارائه کرده اند و آن را به عنوان

هنر کشف و اکتساب متقاضیان بالقوه برای پست های خالی واقعی و پیش بینی شده در سازمان ارائه کرده اند. در این تعریف مفهوم هنر، فراتر از مهارتهای ظریف مدیریتی معرفی شده است که برخی از آنها می توانند استعداد ذاتی برخی مدیران باشند یا از طریق آموزشهای تخصصی حاصل شوند.

استفاده از واژه "کشف" تاکید می کند که استخدام موثر فرایندی است که شامل کاوش و شناسایی است و نیازمند روشها و تکنیک های خاصی است که فقدان آنها باعث می شود "کشف" افراد پر پتانسیل برای یک شغل صورت نگیرد. معمولا، استخدام و انتخاب به سیاست سازمان در هدایت امر استخدام و انتخاب بستگی دارد . نئو و دیگراندر سال 2007 موضوعات خط مشی مهمی را اضافه نموده اند که باید در خلال برنامه ریزی استخدام و انتخاب مد نظر قرار گیرند و به موقعیت سازمان از نظر تعدادی از عوامل مرتبط است. این عوامل به عنوان مثال عبارتند از بکارگیری نیروهای داخلی در برابر نیروهای خارجی، امکان استخدام فردی که نرخ دستمزد او بالاتر از نرخ بازار است، موضوعات مربوط به امنیت شغلی و انفصال از خدمت و نیز میزان تصویر سازی سازمان از نظر تبلیغاتی به این دلیل که این امر بر کیفیت متقاضیان کار و در نهایت استخدام تاثیر گذار است. بدون وجود فرایند کاوش و شناسایی در سازمان، مشاغلی که باید پر شوند و فرد مورد نظر، هیچ استخدام و انتخابی هم وجود نخواهد داشت.
فرایندهای استخدام و انتخاب با تحلیل سازمانی آغاز می شود. این فرایند ارزیابی کل سازمان، اهداف آن، منابع انسانی، اثربخشی و محیط داخلی می باشد. داده ها و اطلاعات بسیار مفیدی از برنامه استراتژیک شرکت یا استراتژی منابع انسانی در صورت وجود قابل استخراج است. منابع دیگر گزارشات ماهیانه یا فصلی، تصمیمات جلسات مدیریتی، سیاستها و قوانین دولتی، روندهای بازار و الگوهای جهانی هستند.
گام بعدی تجزیه تحلیل شغلی است. این فرایند تحلیل و لیست کردن فعالیتهایی است که شامل شغل، همه گام های لازم برای انجام فعالیت های مختلف و همه الزاماتی می شود که فعالیتهای مربوطه بر دوش دارنده شغل قرار می دهد. داده های مربوط به ماهیت شغل و الزامات آن را می توان از راهنماهای منابع انسانی موجود، شرح شغل ها، کسب اطلاعات از مدیران و سرپرستان واحدها و بخش ها، فرد انجام دهنده کار و مشاهده نحوه انجام کار بدست آورد.
آخرین گام تجزیه تحلیل فردی است. این کار شامل ارزیابی عملکرد افراد انجام دهنده شغل به منظور مقایسه دانش، مهارتها و الزامات شایستگی افراد در ارتباط با اهداف شغل و پتانسیل احتمالی برای توسعه آن می باشد.

شرح شغل و مشخصات فردی

خروجی تجزیه تحلیل شغل، تشریح و مشخصات شغل است. شرح شغل فرایند توصیف کاری است که انجام می شود. محتوای اصلی آن هدف شغل و فعالیت ها و مسئولیتهای آن شغل می باشد.
شرح شغل شامل تعریف صلاحیت ها، تجربیات و شایستگی های لازم توسط کارمند آن شغل و هر اطلاعات ضروری دیگر در مورد تقاضاهای خاص آن شغل نظیر شرایط فیزیکی، ساعات غیر معمول یا مسافت طی شده از خانه تا محل کار می باشد. مشخصات شغل شرایط و ضوابط بکارگیری در آن شغل نظیر پرداخت، مزایای کارکنان، مرخصی و غیره را در بر می گیرد.

فرایند استخدام و انتخاب

مدیران مسئول استخدام و انتخاب باید در مورد نوع کارکنانی که به دنبال آنها هستند شفاف باشند. فقدان شفافیت می تواند منجر به معیارهای انتخاب ضعیف شود و منجر به استخدام یک فرد نامناسب برای شغل گردد.
که آنچه از نظر کیفیت شغل اهمیت دارد انگیزش و نگرش کار است که با مهارتهای فنی ادامه می یابد. موضوع این است که یک نیروی کار بی انگیزه می تواند کاری با کیفیت پایین در مقایسه با نیروی کار با انگیزه دارای نگرش مثبت نسبت به کار ارائه نماید. در واقع، سطح صلاحیت ها و تجارب کمتر از حد انتظار است. با اینحال، تحقیق در مورد ترکیب مشخصه های گوناگون در متقاضیان شغل باید نقطه تمرکز کارفرمایان باشد.

جذب کاندیدها

جذب متقاضیان اساسا فعالیت شناسایی، ارزیابی و بکارگیری مناسب ترین منابع برای جذب متقاضیان می باشد. با اینحال، در مواردی که مشکلاتی برای جذب متاضیان درست وجود دارد، نیاز به انجام تجزیه تحلیل های سازمانی می باشد. مهم است در مورد نقاط قوت و ضعف سازمان شامل شهرت، نحوه پرداخت دستمزد، مزایای کارکنان و شرایط کاری، جذابیت شغل ها، مکان کار، امنیت شغلی ، ویژگیهای دوره شغلی و غیره اطلاع داشته باشید.

منابع جذب متقاضیان

به عنوان یک اصل اساسی، تمامی کارکنان درون سازمان باید فرصت مساوی برای رقابت با متقاضیان خارجی سازمان برای هر پست خالی سازمانی داشته باشند. روشهای مورد استفاده برای استخدام شامل آگهی و تبلیغات، استفاده از شرکت های مشاوره استخدامی، مشاورین تحقیقات اجرایی، اینترنت و موسسات آموزشی می باشند. روشهای مورد استفاده بستگی به تجربه، زمان در دسترس ، منابع و ماهیت سازمانی و شغلی دارد.  (سیارک)

رتبه بندی متقاضیان

روش عادی برای رتبه بندی همه متقاضیان عبارت است از:
• همه متقاضیان در یک برگه کنترل استاندارد لیست می شوند.
• هر یک از مولفه های معیارهای استخدامی امتیازی را به خود تخصیص می دهند.
• متقاضیان مطابق امتیازات تخصیص یافته وزن دهی و رتبه بندی می شوند.
• افراد واجد شرایط برای مصاحبه لیست می شوند.
• برنامه مصاحبه تدارک دیده می شود.
• مصاحبه شوندگان توسط یک نامه رسمی و استاندارد دعوت می شوند .و به آنهایی که صلاحیت لازم را به دست نیاورده اند اطلاع داده می شود.

مصاحبه

گام بعدی مصاحبه از متقاضیان می باشد. مشخصات بسیار ویژه ای در این گام وجود دارد.
انواع مصاحبه ها
• مصاحبه های فردی.
این نوع مصاحبه به بحث و تبادل نظر رو در رو گفته می شود که بهترین فرصت برای برقراری تماس مستقیم بین متقاضی شغل و مصاحبه کننده می باشد.
• پنل های مصاحبه
در این نوع مصاحبه تعداد دو نفر یا بیشتر از آن کنار هم با یک فرد مصاحبه می کنند. این پنل شامل متخصص منابع انسانی و مدیران خط می شود و مصاحبه های به این شکل امکان تصمیم گیری مشارکتی و توافقی در مورد یک متقاضی پست سازمان را فراهم می آورد و از این رو اریب ها و انحرافات سطحی را کاهش می دهد.
• هیات انتخاب
این روش شکل رسمی تری دارد و معمولا پنل های مصاحبه ای بسیار بزرگتری توسط بدنه رسمی سازمان ایجاد می شود چراکه گروههای ذینفع بسیار گوناگونی در فرایند انتخاب وجود دارند.

آماده سازی مصاحبه

برای آمادگی برای مصاحبه فرد مصاحبه کننده باید از هدف اصلی مصاحبه کاملا آگاه باشد. همچنین باید اهدافی که به شکل معقول از طریق مصاحبه قابل دستیابی باشند و مستقیما مرتبط با شرح و مشخصات شغل باشد را مشخص کند.
• آماده سازی
• اطلاع به متقاضی، سازماندهی مصاحبه و تصمیم در مورد اینکه چه کسی با او تماس بگیرد، محل مورد نظر برای مصاحبه که باید کاملا راحت باشد و فرایند مصاحبه، تصمیم گیری و بازخورد.
مهارت ضروری در انجام مصاحبه پرسیدن پرسشهای خوب و مناسب است. بخش های بعدی رهنمودهایی را در زمینه انجام مصاحبه ها ارائه می دهند. (سیارک)

انجام مصاحبه

یک مصاحبه واقعی شامل پرسش سوالات، جستجو و تحقیق در مورد بازخورها و ثبت حالتی است که برای تصمیم گیری ها استفاده می شود. مدیریت فرایند مصاحبه به اندازه خود آن اهمیت دارد. این مدیریت شامل ساختاربندی پرسشهای مصاحبه و الگوبخشی و روشمندی پرسشها بر اساس معیارها و الزامات خاص شغل، مدیریت فضای مصاحبه، تبادل دیدگاه ها و کنترل مصاحبه برای اجتناب از انحراف به سمت مباحث نامرتبط با شغل و فرد می باشد. ریاست پنل مصاحبه باید مهارت های لازم در برگزاری جلسات شامل مدیریت زمان، حفظ تمرکز و قابلیت برای خلاصه سازی نتایج می باشد. پرسشهای مورد سوال و روش پرسیدن آنها، اثربخشی مصاحبه را متفاوت می سازد. پرسشهایی که در ادامه می آیند می توانند مفید واقع شوند:

پرسش آغازین می تواند با کلماتی نظیر چرا، چگونه، چه و غیره یا عباراتی نظیر "به من بگویید که..." و اینگونه موارد آغاز شوند. سوالاتی که از این طریق آغاز می شوند مصاحبه شونده را به پاسخ دهی بر اساس نظر شخصی او ترغیب می کند.

سوالات آغازین برای دریافت اطلاعاتی در مورد دیدگاه ها و نظرات مصاحبه شونده و تجربیات او مفید می باشد. پرسشهای بسته منجر به پاسخهای کوتاهی نظیر بله یا خیر خواهند شد و معمولا با عبارتهایی نظیر "آیا" و کلماتی نظیر "چه"یا "کی" آغاز می شوند.
پرسشهای بسته برای بررسی وقایع مفید هستند اما مصاحبه شونده را از پاسخ دهی کاملتر به این وقایع باز می دارد.
پرسشهای عمقی و کاوشگرانه را می توان برای کشف یک موضوع خاص با جزئیات بیشتر به کار گرفت. این پرسشها می توانند با عبارتهایی نظیر "بیشتر در مورد ... بگویید" ، یا "منظور شما از اینکه گفتید..."، یا "مثالی در مورد ... ارائه دهید." آغاز شوند.
این پرسشها برای فراتر از رفتن از یک درک سطحی از متقاضی به کار گرفته می شود.
پرسشهای هدایت شونده، پاسخی را نشان می دهد که مصاحبه کننده انتظار شنیدن آن را دارد. این پرسشها اغلب با عباراتی نظیر "من فکر می کنم..." یا "آیا موافقید که ..." آغاز می شوند. با پرسیدن این شکل پرسشها ریسک انحراف و اریب اطلاعاتی که از متقاضی دریافت می کنیم بالا می رود.  (سیارک)
پرسشهای جهت دار به این اشاره دارند که مصاحبه کننده در حال قضاوت یا انتقاد از مصاحبه شونده می باشد. این وضعیت می تواند به شکل لحن صدای پرسش کننده یا خود کلماتی که مشخصا استفاده می کند، خود را نشان دهد، مثلا بیان این سوال که "چرا به دلیل (یک دلیل احتمالی و غیر قطعی) شما می خواهید فلان کار را انجام دهید..." یک سوال جهت دار است. بیان اینگونه پرسش ها همچنین ریسک انحراف از اطلاعاتی که دریافت می کنید را افزایش می دهد.
پرسشهای چند پاسخی آنهایی هستند که چند سوال در قالب یک پرسش پرسیده شوند. مثلا این پرسش "وظایف اصلی شما در کار فعلی چیست و چه وظایفی بهتر می توانند ..." اینگونه پرسشها احتمالا باعث گیج شدن مصاحبه شونده می شود و بدین معناست که او تنها بخشی از پرسش را می تواند پاسخ دهد. برای اجتناب از این پرسش ها بهتر است سوالات را به شکل مجزا بپرسیم و به مصاحبه شونده امکان دهیم خودش انتخاب کند کدام پرسش را اول پاسخ دهد. پرسشهای چند انتخابی به مصاحبه شونده فرصت انتخاب از بین جواب ها را می دهد. به عنوان مثال اینکه "آیا شما به این دلیل این کار را می خواهید که تمایل به کار در بخش دولت محلی را دارید؟" پاسخ متقاضی به این پرسش شاید واقعا شامل آنچه که می خواهد نباشد اما در عین حال می تواند او را تحت ففشار قرار دهد که یکی از پاسخ های پیشنهادی را انتخاب کند.
پرسشهای خودارزیابی آنهایی هستند که از متقاضی خواسته می شود خودش را برای مصاحبه کننده توصیف کند. مثلا پرسشهایی شبیه این: "بفرمایید چرا شما بهترین گزینه برای این شغل هستید؟.." یا "فکر می کنید چه کارهایی را در این بتوانید انجام دهید؟". متقاضی ممکن است به این پرسشها به شکل ضعیفی پاسخ دهد اما در واقع همه مهارتها و قابلیت های لازم برای انجام این کار را داشته باشد. این دیگر به مصاحبه کننده بستگی دارد که مناسب بودن متاضی برای این شغل را تشخیص دهد و ارزیابی کند. بنابراین نمی توان آن را به عهده متقاضی واگذاشت.
پرسشهای فرضیه ای یا نظری آنهایی هستند که متقاضی را در موقعیت های فرضی قرار می دهند و سپس مصاحبه کننده از متقاضی سوال می پرسد. مثلا این پرسش "فرض کنید شما یک ارباب رجوع بسیار عصبانی پشت خط تلفن دارید، چه کاری انجام می دهید تا..." و یا پرسشهای فرضی بر قابلیت متقاضی برای تصور موقعیت فعلی خود و اینکه در آن وضعیت چه کاری می تواند انجام دهد تمرکز دارند. اطلاعات بسیار مفیدی را می توان با پرسش از متقاضی در مورد کارهایی که در موقعیت های واقعی انجام داده و تجربه کرده است، بدست آورد.ادامه در پست بعدی.....

ترجمه  itrans.ir 

نظرات

در ادامه بخوانید...

چگونه رزومه بنویسیم؟ 6 نکته اصلی

در

برای استخدام به یک رزومه خوب نیاز دارید، برای نوشتن رزومه خوب باید این موارد را رعایت کنید. 6 مورد اصلی در این مقاله نوشته شده است.

  1. رزومه شما باید نشان دهنده توانایی های شما باشد. پس همه، تحصیلات، تجربیات، توانایی ها، سوابق کاری و اطلاعات شخصی را در رزومه بیاورید.
  2. ساده بنویسید. فونت های فانتزی استفاده نکنید، اندازه فونت های نرمال باشد. رزومه باید ساده و خانوا باشد. شما فقط یکبار فرصت دیده شدن دارید.
  3. ذکر دقیق جزئیات لازم است. موارد مهم را هایلایت کنید. مثلا اگر مقاله ای منتشر شده دارید حتما آن را برجسته کنید.
  4. چندین بار رزومه را بازخوانی کنید، یک اشتباه تایپی یا غلط املایی کار را خراب خواهد کرد. مثلا اگر شماره تلفن را اشتباه بنویسید یا ایمیل نداشته باشید نمی توانند با شما تماس بگیرند.
  5. رزومه خود را بروز کنید، رزومه شما همراه شما پیشرفت می کند، بعد از هر تجربه جدید رزومه خود را بروزرسانی کنید تا چیزی جا نیفتاده باشد.
  6. از نمونه های آماده در اینترنت استفاده کنید، نمونه های اماده همه بخش های لازم را دارند.

برای فارسی زبانان داشتن رزومه به زبان انگلیسی نیز لازم است، برای شرکت های بزرگ به هر 2 زبان رزومه را بفرستید،

نظرات

در ادامه بخوانید...

در مصاحبه استخدامی این حرکات را انجام ندهید

در

مارتا گراهام رقصنده آمریکایی می گوید: "بدن هرگز دروغ نمی گوید." مدیران کسب و کار در زمان مصاحبه استخدام این را بهتر از هر کسی می دانند. هنگامی که آنها به یک متقاضی که کلمات او متناقض با زبان بدنش هست مواجه می شوند، آنها او را به عنوان یک کاندید ارزشمند نمی بینند.

sayarak.com در این مقاله به 8 حرکت و نماد از زبان بدن در مصاحبه استخدامی، که به دلیل آن ها، حتی با داشتن یک رزومه عالی استخدام نمی شویم را به شما می گوید و این که از چه حرکات و موقعیت هایی باید اجتناب کنید تا رویای استخدام را از دست ندهید.
 

1. لمس کردن گردن در مصاحبه استخدامی

با توجه به مشاهدات افسر سابق اف.بی.آی، Navarro در زمان استرس، مردم اغلب تمایل به لمس گردن خود دارند. بنابراین ما ناخودآگاه سعی می کنیم از آسیب پذیرترین بخش بدن محافظت کنیم. در عین حال، مردان به طور قاطع با کف دست فشار میدهند، در حالی که زنان به راحتی حفره ی ژولیک را در جلوی گردن لمس می کنند و در صورت داشتن گردنبند، آن را لمس می کنند.
 
چنین ژستی بدان معنی است که فرد از خود بسیار ناامید است یا عمیقا در مورد چیزی نگران است. بنابراین، مدیر پرسنل ممکن است مظنون باشد که چیزی مهم را از او پنهان می کننند و به طرف دیگر اعتماد نداشته باشد.
 

2. انداختن پا روی پا در مصاحبه استخدامی 

بسیاری از ما برای راحتی پا را روی یک پا می اندازیم. با این حال، یک غریبه ممکن است در نظر داشته باشد که ما موضع دفاعی را اتخاذ کرده ایم. علاوه بر این، در این موقعیت، بدون جلب توجه، موقعیت را تغییر بدهید.
 
متخصص زبان بدن ، توصیه می کند هر دو پا را روی زمین قرار دهید زیرا احساس پشتیبانی در طی یک مکالمه آسان  تر می شود.
 

3. بالا بردن یک شانه بالاتر از دیگری در مصاحبه استخدامی

استقرار نامتقارن نشانه ای از یک فرد ضعیف است. با توجه به روانشناس اجتماعی امی کوجی، خطر این وضعیت این است که تاثیر منفی آن بر هورمون ها و حس خودمان تاثیر می گذارد . سطح کورتیزول در بدن ما افزایش می یابد و تستوسترون کاهش می یابد. 
با توجه به نتایج مشاهدات او، متخصصان منابع انسانی، اول از همه، متقاضیانی را که فقط چنین ضعفی دارند را رد می کنند.آنها به راحتی بیقراری در چهره شما را می خوانند.
 

4. پنهان کردن دست ها در مصاحبه استخدامی 

دست ها اغلب اضطراب ما را نشان می دهند، بنابراین ناخودآگاه ما می خواهیم آنها را از چشمان کنجکاو پنهان کنیم. 
اگر دستان خود را در معرض دید قرار بدهید، احساس خوبی در مصاحبه کننده ایجاد خواهید کرد. و دست باز او را به صداقت و راستی کلمات شما متقاعد می کند، زیرا در این موقعیت دروغ تقریبا ناممکن است .
 

5. چرخاندن چشم ها به سمت راست در مصاحبه استخدامی 

 وقتی مردم میخواهند چیزی را بخاطر آورند،یا به گذشته برگردند به سمت چپ نگاه میکنند.در صورتی که چشم ها را به سمت راست بچرخانید نشاندهنده این است که، شاید شما نمی خواهید حقیقت را بگویید و در حال ساختن پاسخ جدید هستید.
 
یکی دیگر از کارهای افراط گرایانه این است که مصاحبه شونده را با دقت بررسی کنید. این رفتار معمولا به عنوان تجاوز پذیرفته می شود. بنابراین، بهتر است تماس مستقیم چشم را تا 60٪ از کل زمان محدود کرده و هنگام صحبت کردن، صورت را از یک قسمت صورت (بینی، پیشانی و لب ها) به سمت دیگر انتقال دهید.
 

6. قرار دادن دست ها زیر بغل در مصاحبه استخدامی

هنگامی که یک مکالمه ناخوشایند می شود، ما از خودمان دفاع می کنیم و سلاح هایمان که دست ها هستند، را روی سینه قرار می دهیم.(حالت تدافعی می گیریم)
 
بهترین راه برای باز بودن دست ها این است که از حرکات دست ها استفاده کنید. حرکات به ما کمک می کنند تا به سرعت کلمات مناسب را انتخاب کنیم.
 

7. بالا بردن شانه ها در مصاحبه استخدامی

"لاک پشت ظاهر می شود"، که در آن شانه ها بالا می رود و گردن تقریبا نامرئی است، ترس و ناامیدی را نشان می دهد. "جو نوارو" می گوید چنین شخصی یا دروغ می گوید یا از چیزی می ترسد . 
 
وضعيت راست، برعکس، به ما ظاهر يک فرد علاقمند درگفتگو را می دهد.

8. دست زدن به موها در مصاحبه استخدامی

عادت دست زدن به موها به طور دائم، نشان می دهد که ما نمی دانیم چگونه خودمان را کنترل کنیم و نمی توانیم با وضعیت کنار بیاییم.برای متوقف کردن این حالت عصبی، بر روی تنفس کشیدن متمرکز شوید. یک نفس عمیق بکشید و صحبت کنید.
یک قانون بزرگ 2 ثانیه وجود دارد. قبل از پاسخ دادن به طرف مقابل، یک مکث کوتاه کنید بنابراین شما اجازه می دهید به مصاحبه کننده ی خود بگویید، که شما دقیقا در جریان مکالمه هستید و در حال کنترل وضعیت می باشید.
 

پیشنهاد مناسب در مصاحبه استخدامی

معمولا قبل از مصاحبه شروع به اشتباه می کنیم. خم شدن روی تلفن هوشمند، سلامتی ما را بدتر می کند، زیرا در این موقعیت است که کورتیزول به طور فعال تولید می شود.
 
امی کادی یک راه حل عالی پیدا کرده است. او پیشنهاد می کند که در توالت تنها باشید و برای مدت 2 دقیقه در موقعیت "برنده" بایستید (مثل عکس). این زمان به اندازه کافی برای افزایش سطح تستوسترون کافی است و ما می توانیم قدرت خود را احساس کنیم و آن را به دیگران نشان دهیم.
 
آیا می توانید به ما بگویید که چه تکنیک هایی به شما کمک می کند که مصاحبه استخدامی را با موفقیت انجام دهید؟

نظرات

در ادامه بخوانید...

تکنیک مصاحبه در زمان استخدام

در
تکنیک مصاحبه در زمان استخدام
اطلاعات بسیار مفیدی را می توان در زمان مصاحبه برای استخدام با پرسش از متقاضی در مورد کارهایی که در موقعیت های واقعی انجام داده و تجربه کرده است، بدست آورد. 

به کارگیری تکنیک چهار قسمتی برای انجام مصاحبه

یکی از تکنیک های مصاحبه استفاده از مدل چهار مرحله می باشد:
این مدل شامل 1-موقعیت 2- فعالیت 3- عمل 4- نتیجه می باشد.  به کمک این مدل تنها پرسشهای خاصی پرسیده می شوند که ارزیاب را به سمت رفتار گذشته متقاضی شغل هدایت نماید و اینکه بتواند رفتار آینده او را هم پیش بینی کند. پرسشهای تئوریک و نظری نظیر اینکه "چه کاری در قبال ... انجام می دهید؟" در این مدل چهارقسمتی قابل قبول نیستند. دلیلش این است که ارزیابان بتوانند متقاضی درست را انتخاب کنند. چراکه ممکن است متقاضیان دارای فن بیان قوی یا فصاحت کلام برخوردار هستند لزوما متقاضی مناسبی برای شغل مورد نظر نباشند. 
 
بنابراین در این مدل:
بخش 1: موقعیت و وضعیت: متقاضی در گذشته با چه وضعیتی روبرو بوده است؟ این وضعیت باید به طور دقیق تحلیل شود.
بخش 2: فعالیت: اینکه فعالیت یا شغل قبلی متقاضی چه بوده است؟ انتظارات یا فرضیات انجام آن شغل کدامند؟
بخش 3: عمل: اینکه متقاضی چگونه کارها را انجام می داده است؟
بخش 4: نتبجه: انتظار از کار فرد چه بوده است و نتایج حاصل چه بوده اند؟
همانطور که دیدیم بهتر است از یک الگوی امتیازبندی در لیست بندی کوتاه و مراحل انتخاب نهایی استفاده نمود. این کار منجر به این پرسش می شود که وضعیت امتیازها باید چگونه باشند؟ آیا از آنها باید برای کمک به انتخاب استفاده کرد یا اینکه خود آنها مستقیما عامل انتخاب هستند؟
در برخی تحقیقات ادبیات موضوع روش دوم بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. برای بیشتر انتخاب کنندگان، غیر معمول است که بخواهند به این شکل مکانیکی تصمیم گیری کنند، اما این کار به انتخاب کننده امکان می دهد حوزه های مورد نظر را بر اساس این امتیازات و بدون  اریب یا انحراف انتخاب کند. دست اندرکاران منابع انسانی باید از نفوذ خود برای تشویق دیگر انتخاب کننده ها به جدی گرفتن امتیازات داده شده استفاده کنند.

انواع تست از متقاضی در زمان مصاحبه برای استخدام

تست قابلیت و توانایی

اگرچه فرمت بحث شده در قبل یک روش سیستماتیک است و کیفیت انتصابات را بهبود می بخشد، اما ذاتا دارای ظرفیت های محدودی برای بهبود می باشد. اگر کیفیت انتخاب باید بهبود بیشتری یابد، آنگاه یک روش متفاوتی باید استفاده شود.
اما این روش کدام است؟ اول اینکه متخصص مربوطه باید استفاده از تستهای منتشر شده را مد نظر قرار دهد. تحقیقات زیادی نشان داده اند که یک تست قابلیت خوب و مناسب، بهترین پیش بینی کننده عملکرد شغلی متقاضی است، بدون در نظر گرفتن اینکه شغل مورد نظری که تست برای آن انجام می شود چه باشد. تست قابلیت باید مشخصات زیر را دارا باشد:
1- این تست باید به اندازه کافی دارای حساسیت و نفوذ باشد که قادر به تمایز قائل شدن بین متقاضیان باشد.
2- این تست باید استاندارد باشد و منعکس کننده جمعیت مرجع باشد.
3- قابلیت اطمینان. تست باید یک مورد مشابه را به شکلی مشابه بسنجد.
4- اعتبار. تست باید آنچه که دقیقا باید سنجش شود را اندازه بگیرد.
تست های نمونه

تست های هوش 

در تئوری این تست به معنای اندازه گیری هوش فرد است، معمولا به شکل پرسشهای هوش ((1QS مطرح می شوند، اما به دلیل عدم تطابق با مفهوم هوش، این تست ها اغلب برای سنجش افراد در مقایسه با دیگر افراد جمعیت مرجع از نظر خوب یا متوسط بودن استفاده می شوند.

تست های مهارت و شایستگی

این تست برای پیش بینی پتانسیل های یک فرد برای انجام کارها یا فعالیت های خاص درون یک شغل استفاده می شوند. این تست شامل حل مسائل عددی، اداری و مکانیکی است. 

تست های شخصیت

تست های مختلفی برای سنجش رفتار ارائه شده اند که نشان دهنده علایق، ارزشها و رفتار فرد تست شونده که مورد نیاز شغل مربوطه است می باشند، مثلا رفتار لازم برای یک نیروی پلیس متفاوت از یک صندوق دار یا فروشنده می باشد.

مراکز ارزیابی برای استخدام 

برای بهبود کیفیت داده ها جهت تصمیم گیری در مورد بهترین متقاضی شغل، تکنیک های انتخاب مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. سازمان رقابتی معمولا از مراکز ارزیابی که توسط متخصصین این حوزه راه اندازی می شوند برای تسهیل امر انتخاب و استخدام استفاده می کنند.
 
بر اساس این مفهوم، کاسکیو و آجویینز ، اسوانسون و فوستر  و دسلر مراکز ارزیابی را به عنوان یک روش و نه مکانی برای تصمیم گیری و انتخاب استفاده کرده اند. این روش شامل تکنیکهای ارزیابی استاندارد شده چندگانه برای ارزیابی متقاضیان شغل بویژه برای پستهای مدیریتی می باشد که از چند ارزیاب استفاده می کنند. این روش شامل یک ارزیابی یک یا دوروزه است که می تواند شامل تمارین شبیه سازی بین 10 تا 12 متقاضی باشد که در نزدیکترین شرایط به شرایط واقعی محیط کار برگزار می شود.
 
بنابراین مراکز ارزیابی به فرایند کلی انتخاب از طریق ارائه تجارب مجازی متقاضیان در مورد شغل و در عین حال تست آنها در فعالیت هایی  مرتبط با کار بهعنان افراد تکی و در قالب تیم کمک می نماید. ارزیابان از نتایج این ارزیابی برای هر یک از متقاضیان در مقایسه با متقاضیان دیگر استفاده می کنند و بهترین فرد را برای شغل فعلی در آینده انتخاب می کنند.

توسه ابزارهای ارزیابی مصاحبه شونده در زمان استخدام

قابلیت و توان ابزارهای ارزیابی برای پیش بینی عملکرد پتانسیل های مدیران و رهبران در آینده اصلی ترین دلیل برای استفاده از مراکز ارزیابی می باشند. هر شاخص یا معیار رفتاری برای یک شایستگی یا استعداد به خصوص برای یک شغل، ابزار منحصر به فرد و مخصوص خود را در ارزیابی دارا می باشد.
 
مثلا تکنیک های نوشتاری در ارزیابی مهارت های مفهومی و ارتباطات نوشتاری مفید هستند در حالیکه تکنیک های تیمی شجاعت فردی، کار تیمی، اثربخشی میان فردی و نتیجه گیری را ارزیابی می کنند. بنابراین ابزاهای مختلفی توسعه یافته اند تا چندین تکنیک ارزیابی شامل شبیه سازی را پوشش دهند.
 
بنابراین این ابزارها دارای اعتبار بسیار بالایی هستند وقتی که برای تکرار انواع فعالیتهایی که ما در کارهای روزمره خود انجام می دهیم طراحی شده باشند. این ابزارها باید استاندارد شوند تا پیش بینی عینی از عملکرد را در فعالیت جاری ارائه دهند که به عنوان یک شاخص مناسب برای پتانسیل های آینده می باشد.
 
مثلا در تانزانیا حوزه نتیجه کلیدی 5 از فاز 11 برنامه بهسازی خدمات عمومی (2008-2012)،   بیان کننده اهداف، استراتژیها و چالشهای مدیریت خدمات عمومی در فرایند بهبود ارائه خدمات عمومی می باشند. از نظر بهبود منابع انسانی، یکی از خروجیهای برنامه ریزی شده دولت، اطمینان یافتن از این موضوع است که فرایندهای استخدام و بکارگیری افراد منجر به انتخاب بهترین متقاضیان موجود شود و ترفیع و انتصابات نیز بر اساس شایستگی صورت گیرند. ....این مقاله ادامه دارد...........بخش اول مقاله در دسته بندی کسب و کار است.........

نظرات

در ادامه بخوانید...

آموزش مدیران منابع انسانی

در

آموزش مدیران منابع انسانی
شایستگی ارزیابان به اندازه تکنیک ها و فرایندهای ارزیابی اهمیت دارد. اگر سازمان می خواهد مراکز ارزیابی مختص خود را داشته باشد، شایستگی و صلاحیت ارزیابان باید از طریق برنامه های ایجاد ظرفیت، توسعه یابد.

با این حال، حتی زمانی که ارزیاب به شکل مشاور استخدام به کار گرفته می شوند هم باید درک گسترده و جامعی از سازمان و مهمتر از آن ماهیت و حیطه شغل های مورد نظر برای ارزیابی داشته باشند. این به ارزیابان کمک می کند همه شایستگی های فنی و رفتاری متقاضیان شغل را با تکنیک های مختلف ارزیابی کنند و آنها را با الزامات واقعی شغل در چارچوب سازمان تطبیق دهند.

 

بنابراین از آنجا که ارزیابان باید تصمیمات خود در مورد استخدام فرد مناسب را از طریق رتبه بندی آنچه می بینند، می شنوند و احساس می کنند، اتخاذ کنند، باید صلاحیت های لازم نه تنها در مورد تکنیک های ارزیابی متقاضیان، بلکه نحوه توسعه معیارهای ارزیابی و اینکه چرا روشهای خاصی را باید در ارزیابی متقاضیان به کار ببرند داشته باشند. اطلاع از نحوه ارزیابی مشاغل، شرح شغل ها، مشخصات شغل، آماده سازی و استفاده از روشها و تکنیک های ارزیابی نظیر مصاحبه، تنظیم و استفاده از پرسش نامه برای اجرای تست های سایکومتریک، فرصت اتخاذ تصمیمهای آگاهانه تر در مورد متقاضیان را فراهم می کند.

 

دیگر تکنیک های ارزیابی شامل ارتباطات رودرروی بیشتری می باشند که برای تکرار و شبیه سازی انواع فعالیتهایی که در کارهای روزمره با آن مواجه می شویم به کار می روند، فعالیتهایی نظیر برگزاری جلسات، نوشتن گزارشات، ارائه اسلایدها، استفاده از ایمیل، انجام مصاحبه های کاری، جلسه و ملاقات با مشتریان و غیره که بسته به الزامات شغل باید جزئی از ارزیابی باشند.


قواعد اصول ارزیابی موثر در مراکز ارزیابی

مدیران منابع انسانی، متخصصین و یا کارکنانی که در مراکز ارزیابی کار می کنند، باید آگاه باشند که اثربخشی این روش انتخاب تا حد زیادی بستگی به اصول و قواعد خاصی دارد که رهنمود کل فرایند استخدام و انتخاب می باشند. شکل زیر اصلی ترین قواعد و اصول مهم را در بردارد.

آموزش مدیران منابع انسانی

از این شکل می توان نتیجه گرفت که اگر 10 حوزه کلیدی در مراکز ارزیابی به دقت دنبال شوند، نتایج فرایند انتخاب از نظر اطمینان یافتن در مورد اینکه با استعداد ترین و شایسته ترین متقاضی برای استخدام در نظر گرفته شده است، اثربخش خواهند بود. نقطه آغاز، تجزیه تحلیل شغل می باشد که ماهیت شغل (شامل وظایف، فعالیتها و مسئولیتها) را مشخص می کند و استعدادها و شایستگی های لازم و تعریف شده توسط مشخصه های رفتاری بهترین عملکرد را نیز مشخص می کند.

 

هر متقاضی شغل که در مراکز ارزیابی حاضر می شود باید مورد ارزیابی قرار گیرد. برخی تکنیک های ارزیابی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرند شامل فعالیتهای شبیه سازی، تست ها، مصاحبه ها، پرسش نامه ها، بازیها و مورد کاوی ها می باشند. بسته به ماهیت شغل مورد نظر و موقعیت آن، ممکن است یک تکنیک ارزیابی مهمتر از تکنیک های دیگر باشد. مثلا قانون موضوعه برای شغل مسئول مالی و حقوقی شرکت اهمیت بیشتری نسبت به تست های کتبی دارد، زیرا یک تست کتبی درک مفاهیم حقوقی، قواعد و موضوعات آن را در نظر می گیرد، در حالیکه قانون موضوعه قابلیت فرد برای استفاده از این مفاهیم و دانشی در عمل را می سنجد.

 

با اینحال همانطور که قبلا اشاره شد تکنیک های ارزیابی متعددی وجود دارند که اهمیت دارند چراکه هر تکنیک دیگری را تکمیل و معتبر می سازد و از اینرو قابلیت اطمینان نتایج حاصل برای هر متقاضی را بهبود می بخشد. ارزیابی باید توسط بیش از یک ارزیاب صورت گیرد تا تعصب و انحراف فردی کاهش یابد.

 

معمولا وجود 5 ارزیاب کافیست. نیازی نیست دوباره اهمیت آموزش ارزیابان را گوشزد کنیم. فعالیت ارزیابی متقاضیان یک شغل یک فعالیت فنی است و نیازمند درک جامعی از شغل و تکنیک ها یا ابزارهای ارزیابی می باشد. بنابراین بیشتر ارزیابان با مراکز ارزیابی آشنا هستند و در آن تجربه دارند و بهترین کیفیت ارزیابی را آنها ارائه می دهند. هیچ قانون مدونی در مورد اینکه چه کسی باید جزو تیم ارزیابی باشد وجود ندارد.

با اینحال نژاد، جنسیت، سابقه کار، تجربه برخی از معیارهای مورد نظر برای بکارگیری ارزیابان می باشد. ثبت تعاملات صورت گرفته در مراکز ارزیابی به اندازه خود ارزیابی اهمیت دارد.

 

هر مشاهده صورت گرفته در رابطه با شایستگی های مورد نظر باید به شکل سیستماتیک و مناسب ثبت شوند که بتوانند وجود یا عدم وجود یک شایستگی خاص در فرد را در رابطه با جنبه خاصی از شغل رتبه بندی نمایند. با استفاده از نوارهای مغناطیسی که قابلیت پخش مجدد دارند، نمایش حیطه هایی که ممکن است نیازمند پرسش یا تست بیشتری هستند مشخص می شود. معیارهای تصمیم گیری درباره متقاضیان هر شغل بر اساس تجمیع و ترکیب نتایج هر ارزیاب صورت می گیرد.

 

یک تصمیم بر اساس این موارد تجمیعی به میزان کافی معتبر است که بتواند ببرخی افراد را برای استخدام پیشنهاد کند. زمانی که در مورد حیطه های کلیدی ارزیابی در بین ارزیابان واگرایی و اختلافی وجود دارد، باید از طریق یک معیار مشخص این همگرایی و توافق حاصل شود به طوری که همه آنرا بپذیرند. اگر همچنان اختلافاتی وجود داشته باشد، توصیه هایی از جانب مدیریت برای تصمیم نهایی در مورد انتخاب بر اساس نتایج حاصل و خرد مدیریتی صورت گیرد.

در نهایت شکل بالا ده اصل اساسی برای مراکز ارزیابی اثربخش را نشان می دهد که در هم متربط هستند. علت این ارتباط تاثیر همگرایی و هم افزایی هر یک از این اصول در کل مرکز ارزیابی می باشد. 

نظرات

در ادامه بخوانید...