این میوه خوشمزه را به عنوان صبحانه نخورید
محمد رضا عاشوریدر۱۴۰۳/۲/۱۸آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که معمولا صبح ها تنها فرصت آن را پیدا می کنید که دستی به سر و روی خود کشیده و سپس راهی محل کارتان شوید؟ بیشتر افراد، زمان کافی برای خوردن صبحانه را ندارند و این وعده با اهمیت را نادیده می گیرند. به همین خاطر است که موز، این میوه خوشمزه را که معمولا این همه هواخواه دارد، بسیاری از افراد به جای خوردن صبحانه کامل، جایگزین می کنند ، چرا که خوردن آن ساده است، به سادگی می توان آن را با خود به همراه برد و مهم تر از همه این که طعم بسیار خوبی دارد. با این حال، نکته ای که باید خاطر نشان کرد این است که تحقیقات انجام گرفته در این خصوص نشان می دهد که موز چندان هم برای جایگزین شدن به عنوان وعده صبحانه میوه مناسبی نیست. بنا به گفته های دکتر داریل جیوفری در این باره (دکتر جیوفری یک رژیم غذایی منحصر به فرد طراحی کرده است که با نام آکا مایند شناخته می شود)، موزی که جایگزین صبحانه می شود، در نهایت می تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد. با سیارک همراه باشید تا اطلاعات دقیق تری در این باره در اختیارتان قرار دهیم.
در سیارک بخوانیم: عوارض حذف صبحانه، ناهار یا شام
البته جای هیچ گونه شکی نیست که این میوه استوایی خوشمزه، به عنوان میوه بسیار سالمی شناخته می شود، با این حال، مقادیر نسبتا زیاد پتاسیم، مگنزیم (منیزیم)و فیبر موجود در موز، سبب شده است تا گزینه ایده آلی برای صبحانه نباشد. دکتر جیوفری در این باره عنوان کرد:
«نزدیک به بیست و پنج درصد موز را شکر یا گلوکز موجود در آن تشکیل می دهد و به طور تقریبی، به عنوان میوه ای اسیدی شناخته می شود. نکته ای که وجود دارد این است که خوردن موز، در کوتاه ترین زمان سبب می شود فرد انرژی بسیار زیادی پیدا کند، اما مشکل از این جا سر چشمه می گیرد که این افزایش انرژی کاملا موقتی است و به همان سرعت، فرد دچار احساس خستگی و نیز گرسنگی خواهد شد.
دکتر جیوفری تا آن جا پیش رفته است که موز را «شکلات طبیعت» نامیده است.
بنا بر این، می توان گفت که این کاهش و افزایش نا به هنگام انرژی به واسطه خوردن موز، در نهایت سبب تشدید احساس گرسنگی درطول روز شده و فرد به این خاطر پر خوری خواهد کرد که برای سلامتی مضر خواهد بود.
اما خبر خوبی هم برای آن دسته از افرادی که به خوردن موز صبح هنگام عادت پیدا کرده و به این کار علاقه دارند نیز داریم: در حقیقت دکتر جیوفری راهکاری برای این افراد توصیه کرده است که به واسطه آن می توانند به خوردن موز صبح هنگام خود ادامه دهند.
در سیارک بخوانیم:خواص موز ده مورد
آیا موز سیاه شده خواص تغذیه ای دارد
موز را در کدام وعده غذایی مصرف کنیم
دکتر جیوفری در راهکار پیشنهادی خود برای این گونه افراد عنوان کرده است که می توان از ضررهای ناشی از خوردن موز به تنهایی، با ترکیب آن با برخی مواد خوراکی دیگر دوری کرد: چربی های مفید، برخی چاشنی ها و گیاهان دارویی از جمله مواد خوراکی هستند که می توانند سبب جلوگیری از بالا رفتن ناگهانی میزان انسولین بدن شوند (که به هنگام خوردن موز به تنهایی اتفاق می افتد). دکتر جیوفری پیشنهاد می کند که همراه با موز، مواد خوراکی دیگری چون روغن یا کره نارگیل، بادام خام، کتان و دانه چیا استفاده شود. او در این باره عنوان کرد: «پیش تر عنوان کرده بودم که موز به طور تقریبی میوه ای اسیدی به شمار می رود، بنا بر این کاری که باید انجام دهیم این است که با استفاده از مواد خوراکی دیگر، سعی بر خنثی کردن حالت اسیدی آن داشته باشیم تا به این واسطه از مزایای پتاسیم، فیبر و مگنزیم موجود در موز، بیشتر از پیش بهره گرفته و نیز دیگر شاهد افزایش ناگهانی ترشح انسولین و بالا رفتن قند خون فرد نباشیم.