انواع رقابت در کسب و کار

در


از مهم ترین وظایف شخص بازاریاب این است که رقیبان را خوب بشناسد، بداند آنها چگونه در بازار رفتار می کنند و استراتژی های بازاریابی آنها کدامند. این مقاله دانشجویان را با حوزه رقابت آشنا می کند تا آنها را با این آگاهی مسلح کند که در بازار فعال بمانند، تا اینکه نسبت به حرکت های رقابتی عکس العمل نشان دهند. همانگونه که در پایین فهرست شده است، چندین نوع رقیب وجود دارد:

انحصار:

وقتی که تنها یک فروشنده از یک محصول در منطقه جغرافیایی مورد نظر وجود دارد. در راه آهن هند، دولت و برخی از تجهیزات دفاع تا کنون از وضعیت انحصار برخوردار بوده اند. در چنین مواردی، تمایل به وضع قیمت های گزاف  وجود دارد و و ارزش کمتری برای پول قائل می شوند. فقط در برخی موارد تعهد اجتماعی وجو د دارد که قیمت و خدمات با بقیه بازار هماهنگ می باشد.

انحصار چند جانبه:

زمانیکه منابع توسط تعداد کمی از شرکت های بزرگ ایجاد می شوند. در این دسته، شرکت ها مواد اساسی اولیه مانند آهن، فولاد و نفت را تولید می کنند.
رقابت متمایز: این پدیده اساساً در بازار هند اتفاق می افتد. صنعت به بازیکنان سازماندهی شده در مقیاس بزرگ و مونتاژکنندگان در مقیاس کوچک و فروشندگان کالاهای سرقت شده تقسیم می شود.
بازار بخش بخش شده: چندین تأمین کننده از محصول در بازار با محصولات مشابه وجود دارند، بنابراین قوانین رقابتی خالص و کامل در بازار حکمفرما است.

مزیت رقابتی

شرکت ها مزیت های رقابتی خود را از منابع زیر بدست می آورند:
1. تمایز: که می تواند یا در محصول و یا در دیگر عوامل ترکیبی بازاریابی مانند قیمت، ترفیع و مکان ایجاد شود.
2. تفاوت هزینه: با کمک اقتصاد مقیاس و منحنی تجربه، کشورها می توانند به هزینه های کمتری دست یابند، و راه کارهایی برای سازگاری با شرایط بازار ارائه دهند تا رهبریت بازار را بدست آورند.
3. پاسخ به بازار: درک نیازهای بازار و برآورده کردن آنها در زمان مناسب باعث مزیت شرکت در رقابت ها می شود.
4. تمرکز بازار: با دستیابی به بازار جاویژه و قرار دادن منابع بازاریابی مانند تبلیغات، ارتقا و فروش شخصی در آن بازار بدست می آید.
5. خدمات: کپی کردن تمایز در خدمات، برخلاف تمایز در محصول، بسیار مشکل است. بسیاری از کالاهایی که دارای شباهت تبلیغاتی هستند، زودتر از عرضه ی یک محصول موفق در بازار نیامده اند. خدمات براساس مردم است و بنابراین، برخلاف هرگونه آموزش داده شده، منحصر به ارائه دهنده خدمات فردی باقی می ماند.
6. ادغام عمودی: زمانیکه شرکت محصولات بالادست مانند مواد یا قطعات اولیه را تولید می کند و همچنین خرده فروشی خود در مناطق پایین دست را انجام می دهد، به دلیل دسترسی بهتر، هزینه معامله کم و یا هیچ، کیفیت قابل قبول و مدیریت موجودی بهتر، به تأثیربخشی هزینه ها دست می یابد. همچنین علاوه بر برنامه ریزی تولید برتر، در هزینه ها نیز صرفه جویی می کند.
شرکت های رقیب با محصول مشابه، می دانند که بازارها رقبای سطح اول هستند. به منظور رقابت با آنها، شرکت ها باید نقاط قوت و ضعف آنها، صلاحیتهای اصلی، برنامه ها و سیاست ها و اشتیاق آنها به عنوان یک رقیب را بشناسند.
تحقیقات بازاریابی، علاوه بر حوزه های در دسترس بودن محصول و کیفیت تیم های فنی و فروش خود، می تواند برای کسب دانش رقابتی در مورد آگاهی مشتریان از رقبای انتخاب شده، درک آنها از کیفیت محصول رقبا و مزایای درک شده توسط آنها، مورد استفاده قرار گیرد. این موارد در در زیر آورده شده است:
- آگاهی مشتری 
- کیفیت محصول و درک منافع 
- کیفیت پشتیبانی 
- کیفیت تیم فروش 

علاوه براین، شرکت ها باید از سهم بازاری که رقبا به صورت فردی از آن بهره می برند، و نیز از مهمترین یادآوری ذهنی نام تجاری محصولات رقابتی، و از نگرش مشتریان نسبت به رقابت و محصولات خود آگاه باشند.
نقاط قوت رقیبان می تواند در حوزه های زیر باشد:
1. تمایز محصول
2. قیمت ها و تخفیف ها
3. کانال های توزیع
4. هزینه سرمایه و توانایی قرض گرفتن وجوه در نرخ بهره پایین
5. مشتریان ثابت - مشتریان وفادار
6. خرید
7. نیروی انسانی متعهد و وفادار
8. تحقیق و پژوهش برای فن آوری محصول جدید به عنوان تقاضا در بازار
9. تماس با دولت
10. ارزش ویژه علامت تجاری مهم و تصویر شرکت
11. تخصیص منابع

برنامه های رقبا:

به عنوان واکنش به تغییرات محیط و یا یک رویکرد فعال به حرکت های رقابتی پیش بینی شده، رقیبان به ادامه ی اصلاح برنامه های خود ادامه میدهند تا همیشه یک قدم جلوتر بمانند. در هر دو مورد، شرکت باید همانطور که برنامه های رقابتی و تغییرات اتفاق می افتند، به طور مداوم بر آنها نظارت کند. این امر به شرکت ها بینشی می دهد تا بدانند رقبا از طریق سهم بازار، پوشش جغرافیایی و سود از جمله وضعیت جریان پول نقد رقبا، به چه چیزی امید دارند دست پیدا کنند. علاوه بر این طرز فکر مدیریت رقابتی، اندازه سازمان آنها نیز مهم است. یک تولید کننده کوچک که قادر به فروش محصول خود در منطقه محلی است، هرگز سعی نمی کند بازار خود را با تغییر شدید استراتژیک آشفته کند، مگر اینکه او در حال راه اندازی امکانات اضافی برای تولید حجم بیشتری باشد. رقیبی که پول نقد زیادی دارد می تواند برای جلوگیری از ورود رقبای جدید به بازار، در فروش همراه با ضرر افراط کند. معمولاً نتایج مالی سه سال اخیر رقبا، می تواند نشانگر خوبی برای نقاط قوت و شایستگی آنها باشد. می توان رقبا را طبق نقاط قوت و ذهنیت مدیریت خود به شرح زیر طبقه بندی کرد:
1. رهبر بازار: با بیشترین سهم از بازار، آنها هزینه ی زیادی را برای حفظ موقعیت رهبری خود صرف می کنند. وقتی بازار شروع به انحطاط اقتصادی می کند، آنها سعی می کنند گزینه ها و استراتژی هایشان را دوباره ارزیابی کنند. آنها به سختی می توانند با جنگ قیمت ها مبارزه کنند.
2. رقیب اصلی: آنها می توانند با سهم غالب، در جنگ قیمت، هزینه صرف کنند و در صورت تمایل به موقعیت رهبری دست پیدا کنند. آنها رهبران قیمت در بازار هستند و دیگران از سیاست قیمت گذاری افزایش یا کاهش قیمت آنها تبعیت می کنند.
3. رقیب فرعی: قبل از آنکه بتوانند به موقعیت رهبری برسند، به منابع و تلاش های مدیریتی بیشتر نیازمندند.
4. رقیبان غیرقابل قبول: آنها مشکلات عمده مدیریت دارند و بدون هدف می باشند. آنها به یک مدیر خلاق جسور نیاز دارند تا بتواند سازمان را توسعه بخشد. چنین رقیبانی برای استعداد بالقوه شان باید به عنوان رقیبان اصلی نظارت شود.
5. رقیبان سخت: آنها معمولاً بزودی با شرکت دیگری جایگزین می شوند و با برنامه ریزی معقول، شرکت می تواند مشتریان آنها را به مشتریان خودش تبدیل کند.
ارزیابی رقبیبان، یک اهرم اصلی در برنامه ریزی استراتژی های بازاریابی برای شرکت ارائه می دهد. شرکت ها می توانند تخصیص منابع، مدیریت استرس و نتایج تعیین معیار برای دانش رقابتی را برنامه ریزی کنند.
عادات و رسوم رقابتی فرهنگی نقش مهمی در برنامه ریزی استراتژیک آنها در بازار ایفا می کند. در ادامه نگرش های مختلفی از فرهنگ های متفاوت که در شرکت ها رایج هستند، آورده شده است:
• فرهنگ پویا که در آن شرکت هرگز اهداف و مقاصد خود را فراموش نمی کند، و همیشه به دنبال این اهداف در حرکت است. آنها برای افزایش سهم بازار خود و ارزش ویژه علامت تجاری بی وقفه در تلاش هستند. کک (Coke) و پپسی جزء چنین شرکت هایی هستند و مطمئن هستند که به هیچ قیمتی به دیگر کشورها اجازه نمی دهند تا به حوزه شان وارد شوند. شرکت هایی که با چنین رقیبانی سروکار دارند باید به عنوان دومین یا سومین نقش آفرین باقی بمانند، و در آینده منتظر فرصتی باقی بمانند که نقش آفرین اصلی در آینده مرتکب اشتباه شود و از نردبان بلغزد. متناوباً، شرکت می تواند یک مفهوم کاملاً جدید از محصول را بوجود آورد و برای ایجاد رقیب پویاتر، در بازاریابی آن به شدت سرمایه گذاری کند.
• رقیب مرموز- رقیبی که تا زمانیکه برنامه هایش در بازار مشخص نشود، آنها را مخفی نگه می دارد. محصولات و بسته بندی های جدید برای شوک دادن به رقابت ارائه می شوند. شرکت ها نیاز دارند تا قابلیت سوددهی این حرکت های رقابتی را قبل از اتخاذ هرگونه اقدام رقابتی ارزیابی کنند.
• رقیب پیرو- سعی می کند با دیگران تطبیق پیدا کند. چنین رقیبانی هرگز نباید دست کم گرفته شوند زیرا درحالیکه کپی برداری می کنند سعی می کنند نسخه اصلی را بهبود بخشند و از اشتباهاتی که نوآوران اولیه مرتکب آن می شوند، جلوگیر کنند. طرح ها و تکنولوژی دارای حق انحصاری اختراع می تواند شرکت ها را از سرافکندگی و از دست دادن کسب و کار نجات دهد.

این مقاله ادامه دارد............(سیارک)

در سیارک بخوانیم:

9 راه کاهش مخارج استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا 

چهار مانع برای یادگیری و تغییر سازمانی در کسب و کار

ایده هایی برای کسب و کار های کوچک با سرمایه اندک

5 روش برای ارتقاء بازاریابی 

10 برنامه ی کاربردی برای کسب درآمد آنلاین

کسب و کار های خانگی آنلاین 

کسب و کار های خانگی 

پنج توصیۀ بازاریابی برای یک تجارت آنلاین موفق

ایده های کسب و کار برای جوانان 

نظرات

در ادامه بخوانید...

روش‌های ارزیابی آلاینده‌های زیستی

در


(سیارک) قرار گرفتن در معرض مواد فاز ذرات به ویژه آن‌هایی که دارای منشأ زیستی هستند، مهم‌ترین عامل بیماری‌های مربوط به محیط بسته هستند. این آلاینده‌ها شامل قطعات هیف و اسپور کپک‌ها، گلوکان قارچ، مایکوتوکسین ها، باکتری‌های پست و عالی (اکتینومیست ها)، اندوتوکسین باکتریایی، آنتی‌ژن‌های مربوط به ضایعات مدفوع و اجزای بدن کنه‌ها و سوسک‌های ریز و اجزای گرد و غبار سطحی که گرد آلی مولکول‌های بزرگ (MOD) نامیده می‌شود، هستند.

قرار گرفتن در معرض آن‌ها موجب آلرژی مزمن و در موارد شدید آسم می‌شود.

نگرانی عمومی روی Stachybotrys chartarum، یک گونه قارچی که مایکوتوکسن تولید می‌کند و مواد چوبی خیس را آلوده می‌کند، متمرکز شده است.

بیماری‌های ساختمانی مربوط به باکتری‌ها، بیماری‌های مسری مثل سل و مننژیت هستند که در محیط‌های شلوغ و پرخطر مثل پناهگاه‌های بی‌خانمان‌ها، زندان‌ها، پادگان ارتش، خانه‌های سالمندان و بیمارستان متداول هستند.

همچنین برج‌های خنک‌کننده، چشمه‌های آب گرم و آبگرم کن آلوده موجب بیماری باکتریایی لژیونر و پنومونی فوق حساسیت می‌شود. قارچ‌های جنس‌های Penicillium و Aspergillus نیز مشکلاتی به وجود می‌آورند. باکتری‌های گرم منفی اندوتوکسن تولید می‌کنند که قرار گرفتن در معرض آن موجب التهاب ریه می‌شود. در کل رابطه مستقیمی بین بیماری‌های مربوط به ساختمان و با ذرات موجود در هوا وجود دارد.

 روش‌های ارزیابی آلاینده‌ها / روش‌های تجزیه نمونه‌برداری برای آلاینده‌های زیستی

از روش‌های زیادی برای جمع‌آوری و تجزیه آلاینده‌های زیستی استفاده می‌شود؛ اما اغلب، ارزیابی‌ها محدود به جمع‌آوری و بررسی باکتری‌ها و قطعات کپک‌ها هستند. این‌ها شامل گیر انداختن روی محیط کشت، گیر انداختن روی اسلاید و پوشش شفاف چرب میکروسکوپ، فیلتراسیون و برخورد نمونه‌های مایع است.
روش‌های بررسی کپک‌ها شامل روش قابل کشت زنده و روش ساختارها/ اسپور کپک است که اولی تعداد کپک و باکتری قابل رشد را اندازه‌گیری می‌کند. بعد از بلوغ، کلون‌های شناسایی می‌شوند و غلظت به شکل واحدهای تشکیل دهنده کلونی در مترمکعب (CFU/m3) بیان می‌شود.
از وسایل مختلفی برای نمونه‌برداری استفاده می‌شود؛ اما بیشتر محققان از نمونه برداری تک مرحله N 6 اندرسن استفاده می‌کنند که در آن هوا به مدت 1 تا 2 دقیقه با سرعت 3/28 لیتر در دقیقه از یک صفحه مشبک دارای 400 سوراخ به داخل کشیده می‌شود و آلاینده‌های زیستی روی محیط کشت غنی به دام می‌افتند. این نمونه‌ برداری دارای محدودیت‌هایی است و از آنجا که باکتری‌ها و کپک‌های هوازی، دیگر زنده یا زیست پذیر نیستند، چنین روش نمونه‌برداری، قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها را کمتر و در بیشتر موارد با مرتبه بزرگی یا بیشتر نشان می‌دهد. این به این خاطر است که آلرژی‌زایی مستقل از زنده بودن است.
تعیین تعداد کل کپک‌ها از طریق به دام انداختن روی اسلاید یا پوشش شفاف چرب میکروسکوپ انجام می‌شود که از اولی در تحقیقات ساختمان بیشتر استفاده می‌شود. برای تعداد کل باکتری‌ها از روش نمونه‌برداری با کاست فیلتر و شمارش آن‌ها در زیر میکروسکوپ اپی فلورسنس استفاده می‌شود. برای تعیین سطح گلوکان قارچی، مایکوتوکسین ها، اندوتوکسین ها و انواع آلرژی‌زاها از نمونه‌های جمع‌آوری شده روی غشا یا فیلترهای فیبری استفاده می‌شود.
بعد از جمع‌آوری، نمونه با استفاده از روش خاص هر آلاینده تجزیه می‌شود و غلظت به شکل µg/m3 بیان می‌شود.

 نمونه‌برداری و تجزیه سطحی

در بسیاری از ارزیابی‌های محیطی، خطر احتمالی قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها از روی بررسی‌های کمی و کیفی نمونه‌های سطحی استنباط می‌شود. این نشان می‌دهد که مواد فاز ذرات به سرعت روی سطح رسوب می‌کنند و در برخی از موارد، خطر قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها؛ نتیجه معلق شده مجدد گرد و غبار است. کپک معمولاً روی سطوح ساختمان رشد می‌کند.
در نمونه‌برداری سطحی، با روش‌های مختلف از روی سطوح ساختمان نمونه‌برداری می شود و نمونه‌ها در محیط کشت شده و بررسی می‌شوند. روش‌های نمونه‌برداری شامل تکنیک مکش، روش پاک کردن (لوله پاک‌کن کوچک) و در مورد کپک، کشیدن نوار شفاف چسبناک به روی سطح هستند. در این روش‌ها غلظت بر حسب CFUs بر واحد سطح بیان می‌شود.
از نوار شفاف چسبناک برای تشخیص گونه کپک استفاده می‌شود که نمونه در زیر میکروسکوپ نوری بررسی می‌شود. از نمونه‌برداری با مکش، برای تعیین غلظت گلوکان قارچی اندوتوکسین ها و مایکوتوکسین ها استفاده می‌شود. غلظت اندوتوکسین و گلوکان قارچی با آزمون زیستی Limulus Amebocyte Lysate (LAL) تعیین می‌شود. آزمون LAL انواع مختلفی دارد که به دلیل دقت، حساسیت و تکرارپذیری، از روش رنگزای جنبشی بیشتر استفاده می‌شود. غلظت اندوتوکسن ها به شکل EU در واحد سطح و یا نانوگرم در واحد سطح بیان می‌شود که یک نانوگرم برابر با 10 تا 15 EU است. بهتر است غلظت اندوتوکسن ها با روش‌های ایمنی شیمیایی انجام شود. غلظت مایکوتوکسین ها با روش‌های تجزیه تعیین می‌شود و به شکل میکروگرم در واحد سطح بیان می‌شوند.
نمونه‌برداری مواد آلرژی‌زا با استفاده از جاروبرقی (پاک‌کننده خلأ) دارای فیلتر خاص در یک مترمربع یا به مدت 5 دقیقه انجام می‌شود و نمونه مورد تجزیه قرار می‌گیرد. غلظت مواد آلرژی‌زا به شکل میکروگرم در گرم غبار جمع‌آوری شده بیان می‌شود و آنتی‌ژن سوسک به شکل واحد زیستی در هر گرم (BU/g) غبار جمع‌آوری شده بیان می‌شود. آزمون آنتی‌بادی برخی از جانوران به صورت تجاری وجود دارد.

 نمونه‌برداری توده‌ای

گاهی از نمونه‌برداری توده‌ای برای شناسایی انواع کپک‌های غالب در ساختمان‌های آلوده استفاده می‌شود. مواد آلوده خرد شده، شسته شده و روی پلیت های کشت قرار داده می‌شوند و کلونی‌هایی که رشد می‌کنند، شناسایی می‌شوند.(سیارک)

نظرات

در ادامه بخوانید...

همبستگی اجتماعی و اجرای اخلاق از دیدگاه هارت

در


H.L.A Hart (هارت) مقاله خودش تحت عنوان همبستگی اجتماعی و اجرای اخلاق را به این نحو آغاز می کند:
می توان برنهاده ذیل درباره نقش حقوق در رابطه با اجرای اخلاق را ازجمهوری و قوانین افلاطون و شایداخلاق و سیاست ارسطو،استخراج کرد: وجودقانون دولتشهر نه تنها برای حصول اطمینان از این امر است که انسان ها این فرصت را دارند که یک زندگی به لحاظ اخلاقی خوب را دنبال کنند، بلکه مقصود مهمتری نیز از این قانون در کار است و آن حصول اطمینان از این است که مردم به واقع زندگی ای اخلاقی و خوب دارند. بر اساس این برنهاده، قانون نه تنها برای تنبیه افرادی است که اعمالی منافی با اخلاق انجام داده اند، بلکه در عمل هم باید از قانون چنین استفاده ای به عمل آید؛ زیرا امر به فضیلت اخلاقی و نهی از اعمال منافی اخلاق با استفاده از ابزار قانون و ابزارهای دیگر، قطعاً جزو غایات و مقاصد جامعه ای است که به آن پیچیدگی رسیده است که دارای یک نظام حقوقی باشد. این نظریه قویّاً با برداشتی خاص از اخلاق به عنوان مجموعه ای بی نظیر از اصول درست و حقیقی در پیوند است که نه تنها ساخته دست بشر نیستند بلکه باید به دست انسان کشف شوند و یا به دست وی آشکار شوند. من به این نظریه، «برنهاده کلاسیک اخلاق» خواهم گفت و بحث چندانی درباره آن نخواهم کرد.

اخلاق گرائی

با توجه به زحمتی که هارت برای تشریح برنهاده کلاسیک اخلاق مبنی بر وظیفه دولت برای رصد و نظارت بر اجرای اخلاق در زندگی شهروندان متقبل شده و به نظریات دو استوانه حکمت غربی، یعنی افلاطون و ارسطو، اشاره کرده، جمله آخر او بسیار تعجب برانگیز است. چنین به نظر می رسد که از نظر هارت، درباره برنهاده ای درخصوص اخلاق که بنا بر آن اصول اخلاقی نیازمند کشف انسان یا آشکار شدن توسط وحی هستند، چیز چندان زیادی نمی توان گفت. به طوری که بحث بر سر آن بی مورد است. این اخلاق با اخلاقی مقایسه می شود که ساخته دست بشر است و به قول هارت ارزش بحث دارد.
روایت های عقل محور، وحی محور و انسان محور از این دیدگاه [اخلاق گرائی] همگی در معرض سوء ظن قرار دارند. به فرد اخلاق گرا دشمن خوشی، و بدتر از این، مفتش عقایدنام داده اند. Sir Toby Belch یکی از شخصیت های نمایشنامه ای از شکسپیر نام نخست را برای اخلاق گرا ترجیح داده و چنین شکایت می کند:

تو فکر می کنی که چون  بافضیلتی دیگر بساط عیش و نوش از همه عالم برچیده خواهد شد. فعالیت های بی خطری که برای برخی مایه خوشی و لذت و یا از جهاتی دیگر دارای ارزش است در نظر فرد اخلاقی می تواند موجب حرمان و پشیمانی باشد چون غیراخلاقی است.

تصویر آرتور میلر از دیگ گدازان، توصیفی شایسته از نوع دوم از ظن است: دیگ گدازان ظرفی است که فلزات در دمائی فرای تصور انسان در آن گداخته و آب می شوند و تصفیه می شوند . با این اوصاف اخلاق گرا، مفتشی است که از نظر او کسانی که نمی توانند عقاید صحیحه را دنبال کنند، ناپاک و نجس هستند و برای پاک کردن آن ها باید ایشان را در دمائی بالا گداخت.
روایت خاصی از اخلاق گرائی حقوقی که هارت با آن مخالف بود، روایت لرد دولین بود. لرد دولین که قاضی دادگاه عالی انگلستان است، با گزارشی دولتی مخالفت می کرد که در پی مجاز کردن روابط همجنس گرایان در خلوت بود. این گزارش، که به ‘Wolfendon Report’ مشهور است، با این عبارت به پایان می رسد که، «باید حوزه ای خصوصی وجود داشته باشد که امور اخلاقی و غیراخلاقی آن ربطی به دولت نداشته باشد». دولین بر آن بود تا نشان دهد که این نتیجه نظری به واقع درست نیست. البته "میل" هم بر این باور بود که آن دسته از رفتارهای بی خطری که به جامعه آسیبی نمی رسانند به حقوق مربوط نمی شوند، خواه این که اخلاقی باشند یا نباشند، و قصد هارت از به چالش کشیدن نظریه دولین، اثبات قرائتی تعدیل شده از دیدگاه "میل" بود.

مقاله ادامه دارد..........

نظرات

در ادامه بخوانید...