عجایب موزه ماتر

هدف اصلی از تأسیس موزه ماتر فیلادلفیا ، کمک به آموزش و تحقیقات پزشکی در قلب فیلادلفیا بوده است . در این موزه نمونه هایی به نمایش گذاشته شده اند که شاید باورش برایتان سخت و عجیب باشد، از برشهایی از مغز نابغهی معروف جهان آلبرت انیشتین تا بخشی از حنجرهی آبراهام لینکلن و صدها نمونهی نادر از اختلالات عجیب غریب ژنیتکی و ناهنجاریهای جسمانی دیگر. در واقع موزه ماتر ، نمونهای عجیب، تماشایی و البته ترسناک در تاریخچهی عمل پزشکی می باشد.
نمونه هایی که در موزه ماتر وجود دارد.
بطور کلی موزه ماتر در فیلادلفیا بیشتر از هر کس ، برای محققان دنیای زیست پزشکی جذابیت داشته و دارد و دنیای مملو از سرگرمی را برای آن دسته از افراد فراهم کرده تا حس کنجکاوی با رگههایی از شیطنت بیمارگونه شان را راضی کنند . در واقع در موزه ی ماتر فیلادلفیا شماری از ترسناکترین های دنیای زیست پزشکی را مشاهده خواهید نمود که نمایشی واقعی از کابوسهای دلهرهآور می باشند، به همین دلیل بهتر است حتی المقدور برای بازدید از این موزه را با شکم خالی انجام دهید!
حال در موزه موتر همراه شما به تماشای گوشهای از عجیبترین داراییهای این موزه میرویم. نمونههایی که هر کدام درنوع خود جذاب، غیر عادی و البته تا حدودی ترسناکمی باشند.
مجموعه عجیب شوالیه جکسن(Chevalier Jackson)

موزه ماتر فيلادلفيا
اشیای خارج شده از بدن انسان در موزه ماتر

اشیای خارج شده از بدن انسان در موزه ماتر
"شوالیه جکسون" در واقع یک “Otolaryngologist”بود، این واژه را در مورد طبیبیبکار می برند که به مطالعهی ناهنجاریهای بوجود آمده در ناحیه گوش، بینی، حلق، سر و گردن انسان میپردازد. این متخصص در دههی ۱۹۰۰، در کالج پزشکی فیلادلفیا کار می کرد. او بیش از هر چیزی به دلیل توسعهی روشهای مخصوص برای خارج نمودن اشیای خارجی از بدن بیماران خود مشهور شده بود، به عنوان مثال اشیایی که به اَشکال مختلف باعث مسدودی مسیر تنفسی بیماران شده بود.
آقای جکسون در طول ۷۵ سال دوران کاری خود اشیای زیادی را از گلو، نای و ریهی بیماران خود خارج نمود که بخش قابل توجهی از آنها در این موزه به نمایش درآمده است. حدود ۲۳۷۴ شی همچون دکمه، سنجاق، انواع آجیل، سکه، تکههای استخوان، پیچ، دندان مصنوعی و اسباب بازیهای کوچک در کنار بسیاری از اشیای دیگر بخشی از مجموعه قابل توجه را بوجود آورده است.
کتابهایی که با پوست بدن انسان جلد شده است

در موزه موتر تاریخ پزشکی، فیلادلفیا نسخ متعددی از کتابهایی دیده می شود که در باره پیدایش و تکامل انسان می باشند، درست در مجاورت این موزه، کتابخانهی تاریخی و پزشکی بنا شده که دارای یکی از بزرگترین مجموعه کتابهای مرتبط با تکامل انسان می باشد، شاید بزرگترین مجموعه جهان. در عین حال فرصت بازدید از کتابهای متفاوتی نیز نصیب بازدید کنندگان موزه ماتر شود، کتابهایی که با پوست انسان مجلد گردیده اند! سه کتاب در این مجموعه موجود است که با پوست زنی به نام ماری لینچ (Mary Lynch) روکش شده اند. زنی که به دلیل بیماری موسوم به "باتریشین" (Trichinosis) جان خود را از دست داد. این بیماری به دلیل انتقال انگل خوک به انسان به وجود میآید. در طول عملیات کالبدشکافی این زن، تکّهی بزرگی از پوست ران او جدا و برای سالها نگهداری و بعدها سه کتاب با موضوع تولد کودک، با این پوست روکش گردید.
کودک بدون جمجمه

بخش قابل توجهی از مجموعه نمونههای موجود در موزه ماتر به نام " نمونههای خیس" (Wet Specimens) می باشند. قسمتهایی از کالبد انسان که در شیشههایی مملو از فرمالدهید حفظ و نگهداری شده اند. به دلیل طبیعت شکننده و بافت در معرض آسیب، در حدود ۱۳۰۰ محفظهی شیشهای مراقبت و نگهداری آنها را برعهده دارند. یکی از عجیبترین و در عین حال ترسناکترین نمونههای موجود، کودکی بدون جمجمه است. این کودک با توجه به وضعیت جسمانی خاص و نادرش، بعد از تولد امکان زندگی خارج از شکم مادر خود را نداشت و از دست رفت. اکنون او در تابوت شیشهای و خیس خود در آرامش به بازدیدکنندگان وحشت زده خیره نگاه می کند.
مجموعه جمجمههای هرتل (Hyrtl)

این مجموعه تماشایی و جالب توجه دارای ۱۳۹ جمجمهی انسانمی باشد کهمتعلق به کالبد شناس وینی "ژوزف هِرتل" (Joseph Hyrtl) می باشد. متخصصی که تمام عمر خود را صرف مطالعهی جمعیت قفقازیهای اروپا بود. او به دنبال ثابت کردن تنوع در آناتومی جمجمه در یک نژاد بود. جزئیات هر جمجمه روی دیوار مثل سن فرد، نژاد و علت مرگ بصورت کامل توسط خود هِرتل آماده و جمع آوری شده است. (سیارک)
کبد دوقلوهای سیامی

"چَنگ و اینگ بانکر" (Chang & Eng Bunker)، دوقلوهای به هم چسبیدهی تایلندی آمریکایی که در سال ۱۸۱۱ بدنیا آمده بودند و در ۱۸۷۴ فوت شدند. آنها از ناحیهی استخوان جناغ سینه به هم متصل بودند و دارای یک کبد مشترک بودند. از طرف دیگر، جدا از این به هم چسبیدگی، دو قلو های سیامی هر کدام از نظر ساختار بدنی، یک مرد بالغ و مستقل بودند. دوقلوها هر کدام زندگی جداگانه داشتند و اتفاقا با دو خواهر ازدواج کردند. چنگ صاحب ۱۱ فرزند شد در حالی که اینگ تنها ده فرزند داشت. پس از مرگ آنها ، این کبد مشترک در موزه ماتر نگهداری شد.
جنین دو سر در موزه ماتر

همچون مورد دوقلوهای بانکر، موزه ماتر دارای مجموعه بزرگ و قابل توجهی از جنینهای به هم چسبیده می باشد که یکی از آنها جنینی با دو سر می باشد. این جنین که در میان ظرف فرمالدهید قرار دارد از بدنی واحد اما دارای دو سر است. این دو سر به نامهای جیم و جو (Jim & Joe) نامگذاری شده اند. این نمونه در تالار "گِرچِن وُردِن" (Gretchen Worden) در معرض دید عموم قرار دارد. نام گذاری اتاق بر مبنای یاد کتابدار محبوب موزه که در سال ۲۰۰۴ فوت شده، است.
بانوی صابونی در موزه ماتر

این جسد که در پی نبش قبری در سال ۱۸۷۵ به دست آمده، به نام بانوی صابونی می باشد آن هم به علت بقایای عجیب باقی مانده از جسد که حالتی شبیه به موم و صابون دارد. ظاهرا اجسادی که دارای چربی زیاد بدنی هستند، پس از مرگ به ندرت دچار چنین وضعیتی میشوند. وضعیتی که طی آن بدن به واسطه در هم شکستن چربی که به نام "چربی لاشه" (Adipocere) شناخته میشود، حالتی مومی به خود میگیرد. دانشمندان فعال موزه ماتر معتقدند بانوی صابونی حول و حوش ۱۸۰۰ فوت کرده است. بدن او از نبش قبری در گورستان محلی به دست آمد که در دست مرمت و بازسازی بود. در آن زمان "جوزف لیدی" (Joseph Leidy)، متخصص کالبدشناسی دانشگاه فیلادفیا، شانس مطالعه روی این پدیدهی عجیب و غیر معمول را به دست آورد.
اسکلت هری ایستلک در موزه ماتر

هری ایستلک
هری ایستلک در سال ۱۹۳۳ متولد بدنیا آمد. او از وضعیتی بیماری نادر به نام “Fibrodysplasia Ossificans Progressiva” یا به اختصار “FOP” رنج میبرد .به علت این بیماری تغییری در مکانیسم و عملکرد استخوانهای بدن بوجود می آمد، به طوری که عضلات و دیگر بافتهای بدن به تدریج به بافت استخوانی تبدیل میشدند. کل بدن او استخوانی شده بود، به طوری که نمی توانست حتی لبهای خود را برای صحبت کردن باز کند. ایستلک سرانجام درسال ۱۹۷۳ اندکی بعد از تولد چهل سالگیش از دنیا رفت. اسکلت غیر عادی او در کنار دیگر عجایب علم پزشکی، در موزه ماتر حفظ و نگهداری شده است.
دیوار چشم در موزه ماتر

در موزه ماتر، ممکن است احساس کنید که گویی کسیانی به شما نگاه میکنند. خب البته این مسئله چندان هم عجیب نیست. در طبقهی پایین موزه، دیواری وجود داردکه نزدیک به ۴۰ چشم روی آن در کنار قرار گرفته اند، به همین دلیل آن را دیوار چشم میگویند. اگرچه آنها تنها نمونههایی مومی هستند، اما به اندازه کافی وحشتناک و ناخوشایند می باشند. این نمونهها به نوعی معرف مشکلات و بیماریهای چشمی همچون سرطان چشم، ورم ملتحمه، کیست و قانقاریا هستند.

چیزهای عجیب و غریب دنیا


برشهایی از مغز نابغهی معروف جهان آلبرت انیشتین
فکر میکنید اگر روزی شانس بازدید از این موزه را داشته باشید، کدام را بیشتر حس میکنید، ترس؟ یا بیزاری؟این پست را چگونه میبینید؟برای شما مفید بود؟لطفا با نوشتن کامنت درقسمت نظرات ما را مطلع کنید.
موجود ناشناخته مربوط به سال 1842 که در کلکسیون دیوید لیال در اسکاتلند نگهداری می شود.
کاربر گرامی در صورتی که راجع به کلکسیون دیوید لیال اطلاعاتی دارید لطفا در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.