با فرا رسیدن بهار و تابستان ، خورشید فعالانه به زندگی ما باز می گردد. بنابراین ، بسیاری از افراد دوباره لوازم آرایشی ضد آفتاب را به خاطر می آورند ، زیرا به خوبی شناخته شده است که اشعه ماوراء بنفش پیری پوست را تسریع می کند ، لکه های سنی ، چین و چروک روی پوست ظاهر می شود. چه چیزی در کرم با محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش وجود دارد ، تا واقعاً مؤثر باشد؟ بعضی اوقات می توانید بشنوید که حداکثر محافظت از پوست باعث ایجاد اسید فرولیک می شود. تولیدکنندگان و تبلیغات می گویند که این ماده تقریباً نوعی معجون برای همه مشکلات پوستی به ویژه برای به تعویق انداختن پیری است. امروز ما به دقت تجزیه و تحلیل خواهیم کرد که اسید فرولیک چیست؟ چگونه بر روی پوست تأثیر می گذارد و آیا اصلاً بر روی آن تأثیر دارد؟
اسید فرولیک یک ماده آنتی اکسیدانی با منشاء گیاهی است که اغلب در لیست مواد تشکیل دهنده مواد آرایشی ضد پیری برای پوست دیده می شود. برای شیمیدانان نیز به اسید 4-هیدروکسی-3-متیوکسی سینامیک معروف است. این ترکیب پلی فنولیک مشتق از سینامالدهید (طعم دهنده و عامل بوی دارچین) است ، در آب و الکل بسیار محلول است . این ماده به لطف گیاه ferul که در واقع حاوی آن است نام خود را گرفت. علاوه بر این ، در بسیاری از غلات ، به ویژه در گندم ، آمارانت(Amaranth تاج خروس) ، برنج قهوه ای و جو دوسر ، قهوه ، چغندر ، بادمجان ، میوه مرکبات ، دانه سیب ، وجود دارد.به هر حال ، اسید فرولیک یک عنصر بسیار مهم برای گیاهان است ، زیرا وظیفه مقاومت غشای سلولی را دارد ، در برابر آفتاب بیش از حد فعال و میکروارگانیسم های بیماری زا از گیاهان محافظت می کند.
اسید فرولیک خاصیت ضد التهابی دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان قادر به محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش است. این ماده از تولید ملانین در پوست جلوگیری می کند و از این طریق ظاهر رنگدانه را کاهش می دهد و همچنین یک اثر دفع فشار متوسط ایجاد می کند. در زیبایی شناسی به عنوان ماده ای شناخته شده است که می تواند جوانی را طولانی تر کند. برای اهداف آرایشی معمولاً از آن به شکل پودر مایل به زرد استفاده می شود. به هر حال ، بر روی برچسب های کالاها این ماده را می توان تحت نام های مختلفی پیدا کرد که اغلب آنها - اسید فرولیک طبیعی یا اسید ترانس فرولیک است. هر دو نام نشان دهنده یک ماده یکسان هستند ، تفاوت بین آنها فقط در اندازه ماده است. ماده ترانس فرولیک اغلب در لیست مواد تشکیل دهنده مکمل های غذایی که برای بهبود وضعیت پوست طراحی شده اند دیده می شود ، و اسید فرولیک طبیعی موجود در محصولات آرایشی ، به طور معمول ، با خاصیت جوان سازی ارتباط دارد.
طبق یک مطالعه ژاپنی در سال 2002 ، این ماده قادر است چندین نوع رادیکال آزاد را در بدن پیدا کند و از بین ببرد ، از جمله سوپراکسیدها ، رادیکالهای هیدروکسیل و اکسیدهای نیتروژن . در سال 2004 ، متخصصان ایتالیایی ، بر اساس نتایج چندین مطالعه ، به این نتیجه رسیدند که این اسید فرولیک یک آنتی اکسیدان قوی تر از آلفا توکوفرول ( ویتامین E ) ، بتاکاروتن و اسید اسکوربیک ( ویتامین C ) است . و محققان دانشگاه دوک (کارولینای شمالی ، ایالات متحده) دریافتند که به طور هم افزایی عمل می کند (اثر را تقویت می کند) بر روی آنتی اکسیدان های دیگر ، از جمله ویتامین های C و E . اعتقاد بر این است که اسید فرولیک قادر به بهبود سلامتی و جلوگیری از برخی بیماری ها است. علاوه بر این ، از آن به عنوان یک محصول مراقبت از پوست استفاده می شود .
اسید فرولیک یک ماده فعال در بسیاری از سرم های ضد پیری است. این ماده قادر به مقاومت در برابر رادیکال های آزاد است که روند پیری بدن را کند می کند. رادیکال های آزاد ذراتی هستند که به عنوان مثال به دلیل نقض ساختار مولکول ها تشکیل می شوند. آنها قادر به آسیب رساندن به سایر مولکول های بدن هستند و از این طریق نوعی واکنش زنجیره ای ایجاد می شود. کلاژن می تواند بخشی از این واکنش شود و نابودی آن عامل اصلی ایجاد چین و چروک است. علاوه بر این ، رادیکال های آزاد می توانند باعث افزایش فشار خون و سوزش پوست شوند.
و ماده ی فرولیک ، برعکس ، از این فرآیند جلوگیری می کند. در مواد آرایشی ، ترکیب فرولیک معمولاً به همراه ویتامین C موجود است ، که اغلب به مواد آرایشی ضد پیری نیز اضافه می شود. اما اسید اسکوربیک به خودی خود یک ماده بسیار ناپایدار است که به سرعت از بین می رود ، به خصوص در معرض آفتاب. به هر حال ، به همین دلیل است که محصولاتی که حاوی ویتامین C هستند ، معمولاً در ظروف مات یا شیشه های تیره تولید می شوند. اسید فرولیک ویتامین C را تثبیت می کند و باعث می شود تا نسبت به اکسیژن ، درجه حرارت بالا و اشعه ماوراء بنفش حساسیت کمتری داشته باشد .
مطالعات انجام شده در سال 2005 نشان داد که اسید فرولیک در ترکیب با ویتامین های C و E باعث ایجاد درجه دو برابر نوری برای پوست می شود ، بنابراین این ترکیب از اجزای اغلب به کرم های ضد آفتاب اضافه می شود. نویسندگان این مطالعه همچنین خاطرنشان كردند كه این ترکیب از مواد شیمیایی باعث كاهش عكسبرداری می شود - تغییرات مربوط به سن در پوست ناشی از قرار گرفتن در معرض منظم خورشید است. علاوه بر این ، اعتقاد بر این است که اسید فرولیک خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد. در سال 2008 دانشمندان آزمایش با مشارکت 10 داوطلب انجام دادند.
معلوم شد که ترکیبی از آنتی اکسیدان ها ، متشکل از ویتامین C ، اسید فولیک و فلوترین (یک فلاونوئید موجود در پوست درختان و میوه های درختان سیب) ، به طور موثری از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند. به هر حال ، برخی از کارشناسان اظهار داشته اند که قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش فقط باعث افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی ماده آهن می شود. همانطور که می دانید بسیاری از عوامل بر روند پیری پوست تأثیر می گذارد ، از جمله اکولوژی ضعیف ، استرس مزمن و رژیم غذایی ناسالم. در چنین مواردی ، اسید فرولیک به کاهش سرعت پیری نیز کمک خواهد کرد.
برای پوست افرادی که از بی خوابی یا فرآیندهای التهابی مزمن رنج می برند مفید است. این عوامل در تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن و آسیب رساندن به DNA کمک می کند ، که در نهایت منجر به ایجاد چین و چروک خیلی زود و خشک شدن سریع می شود. و اسید فرولیک باعث کند شدن این فرآیند می شود. شایان ذکر است که پوست را به خوبی مرطوب می کند و سنتز فیبرهای کلاژن و الاستین را تحریک می کند و از این طریق باعث ترمیم بافت می شود. این ماده برای قرمزی پوست نیز مفید است. در این حالت ، به عنوان یک ماده آرام بخش و ضد التهاب عمل می کند.
اسید فرولیک هنگامی که به صورت موضعی استفاده می شود ، قابل توجه ترین اثر را نشان می دهد. در زیبایی شناسی معمولاً به محصولات ضد آفتاب ، کرم های ضد چروک ، لوسیون ها ، ماسک های صورت ، اسکراب های بدن ، پماد آکنه و داروهای سبوره اضافه می شود. ضد عرق ها ممکن است یک فرم مصنوعی از این اسید داشته باشند . به عنوان یک قاعده ، غلظت آن در محصولات آرایشی از 0/5 تا 1 درصد است. برای تقویت عملکرد مواد آرایشی مبتنی بر اسید فرولیک ، استفاده از محصولاتی که حاوی این ماده هستند نیز مفید است. اگرچه بعید به نظر می رسد که فقط با رژیم غذایی بتوان به پیشرفت های چشمگیر در وضعیت پوست دست یافت ، اما بدن مطمئناً مزایای خاصی از چنین غذایی خواهد داشت.
زیبایی شناسی با توجه به طیف گسترده ای از اثرات روی پوست ، اسید فولیک اغلب در طی روش های آرایشی حرفه ای استفاده می شود. متخصصان آرایشی و بهداشتی معمولاً از این اسید با غلظت 12٪ (گاهی اوقات 30٪) و همچنین در ترکیب با فلورنتین ، اسید هیالورونیک ، ویتامین های E و C. استفاده می کنند. به هر حال ، اگر قبلاً این ماده به صورت ترکیبی از الکل یا سایر حلالها به مواد آرایشی معرفی می شد ، پس بیوتکنولوژی های مدرن اجازه می دهند. بدون مواد حلال اضافی مواد آرایشی ایجاد کنید. یکی از رایج ترین روش های استفاده از اسید فرولیک ، لایه برداری اسید است.
این ماده برای پوست هایی با علائم عکس برداری (لکه های سنی ، چین و چروک) در نظر گرفته شده است که استحکام ، کشش ، رنگ طبیعی و همچنین در صورت وجود آکنه، ملاسما(لک حاملگی) ، لک ها و سبوره از بین رفته است. اما چند روز قبل از لایه برداری با ferulic ، شما نمی توانید از برنزه کردن استفاده کنید ، به یک سولاریوم مراجعه کرده یا موهای زائد را پاکسازی کنید. و پس از انجام عمل ، باید از کرم هایی با افزایش محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش استفاده شود. لایه برداری به شرح زیر انجام می شود: ابتدا پوست باید کاملاً از بین برود ، سپس با یک حرکت ماساژ یک لایه از اسید فرولیک را روی آن بمالید و بگذارید تا یک فیلم ماسک سفید ظاهر شود. این بسته به شرایط پوست می تواند 1 تا 10 ساعت روی بدن بماند. پس از آن محصول شسته می شود.
لایه برداری با اسید فرولیک در صورت وجود تحریکات بر روی پوست و همچنین برای افرادی که داروهای حاوی ویتامین A مصرف می کنند منع مصرف دارد بهتر است این روش را برای خانم های باردار و شیرده انجام ندهید.
بعلاوه ، اسید فرولیک در مزوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد ، جایی که این ماده باعث بازسازی پوست می شود ، فیبرهای الاستین و کلاژن را تقویت می کند
اگرچه اسید فرولیک عمدتاً برای مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می گیرد ، اما دانشمندان یادآوری می کنند که این ماده خواص دیگری نیز دارد که برای بدن انسان مفید است. اعتقاد بر این است که اسید فرولیک به صورت یک مکمل در رژیم غذایی می تواند برای افراد مبتلا به پوکی استخوان و زنان در دوران یائسگی (کاهش گرگرفتگی) و همچنین برای پیشگیری از سرطان و بیماری آلزایمر مفید باشد.
براساس تحقیقات انجام شده توسط آمریکایی ها در سال 2002 ، اسید فرولیک به کاهش فشار خون کمک می کند. آزمایش های آزمایشگاهی انجام شده بر روی موش ها نشان داد که این ترکیب باعث انبساط رگ های خونی می شود ، به همین دلیل فشار در آنها کاهش می یابد. و در سال 2013 ، متخصصان تأیید كردند كه اسید فرولیک باعث بهبود ساختار و كارآیی قلب ، رگ های خونی ، كبد و کلیه ها می شود ، به خصوص اگر سابقه فشار خون بالا وجود داشته باشد.
این آزمایشات همچنین روی جوندگان انجام شد ، با این حال ، کارشناسان نشان می دهند که این ماده اثر مشابهی در بدن انسان دارد. دانشمندان پس از انجام آزمایشات بر روی موشها ، فرض كردند كه اسید فرولیک ممكن است در درمان دیابت مفید باشد. معلوم شد که این ترکیب به تنظیم قند خون کمک می کند. بعدا الگوی جالب دیگری کشف شد. اسید فرولیک در ترکیب با رسوراترول (Resveratrol)باعث کاهش آسیب به کبد ، کلیه ها و لوزالمعده در موش های مبتلا به دیابت می شود. متخصصان این اثر را به خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی موادی که گفته شد نسبت می دهند.
علاوه بر این ، ترکیب فرولیک به عنوان ماده نگهدارنده در صنایع غذایی و به عنوان مؤلفه ای از داروهای خاص استفاده می شود. همچنین توسط ورزشکارانی که می خواهند توده عضلانی را افزایش دهند ، استفاده می شود. با این حال ، به دلیل عدم اطلاع کافی در مورد تأثیر اسید فرولیک بر روی بدن انسان ، متخصصان نسبت به استفاده طولانی مدت یا منظم از مواد افزودنی غذایی حاوی آن احتیاط می کنند. به منظور جلوگیری از عارضه یا عوارض جانبی نامطلوب ، از این ماده نباید برای خوددرمانی دیابت یا اختلالات قلبی عروقی استفاده شود
به طور کلی ، اسید فرولیک برای اکثر انواع پوست بی خطر است. با این حال ، به افرادی که پوست بسیار حساسی دارند توصیه می شود ابتدا مقدار کمی از محصول حاوی این ترکیب را آزمایش کنند. برخی ممکن است بعد از تماس با این ماده یک واکنش آلرژیک را تجربه کنند. به عنوان یک قاعده ، منبع آلرژی یک منبع طبیعی اسید فرولیک است. به عنوان مثال ، اگر فردی به سبوس حساسیت داشته باشد ، ممکن است او نیز نسبت به اسید حاصل از این منبع گیاهی واکنش منفی داشته باشد.
استفاده از مواد آرایشی حاوی اسید فرولیک ، برای برخی ، می تواند عوارض جانبی را به صورت: قرمزی پوست؛ راش ؛ کهیر ؛ خارش نشان دهد. لایه برداری اسید فرولیک در آرایشی و بهداشتی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به خواص مفید آن ، این تعجب آور نیست. با این وجود ، دانشمندان نسبت به استفاده بی رویه از مکمل های غذایی حاوی این مؤلفه احتیاط می کنند